‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Low-coden avulla unelmapesti Solitalta

· Blogi · IT-alan teemat · Työ IT-alalla · Milja Köpsi

Low-code on ohjelmistokehitys, jonka avulla uusia sovelluksia voidaan kehittää nopeasti ilman perinteistä koodaamista. Tehokas tekeminen on ollut yksi syistä, joka on saanut myös Emmi Mannosen innostumaan low-code-ympäristöstä ja sen parissa työskentelystä.

Yliopistossa tietotekniikkaa opiskeleva Emmi tekee low-code-aiheista diplomityötään Solitalle ja on myös onnistunut saamaan yrityksestä vakituisen työpaikan Software Designerina. Tutustu tässä kirjoituksessa Emmiin ja hänen työtehtäviinsä Solitalla!

Isojakin järjestelmiä voidaan tehdä ilman koodaamista

Ennen Solitalle työllistymistään, Emmi on päässyt tutustumaan jo ennalta low-code-ohjelmistokehitykseen edellisessä työpaikassaan:

“Olin liiketoiminnan järjestelmiin erikoistuneessa yrityksessä töissä ja siellä oli käytössä sisäinen low-code-järjestelmä. Pääsin sen myötä jo vähän ennalta tutustumaan ohjelmistokehitykseen, jota tehdään ilman perinteistä koodausta. Vaikka se oli tosi erilaista verrattuna siihen mitä nyt teen Solitalla, sain sen kautta kuitenkin ensi innostuksen ja käsityksen siitä, että low-codella voi tehdä oikeasti isoja järjestelmiä ilman koodaamista.”

Nykyiseen rooliinsa Emmi päätyi diplomityön avulla. Solitalla oli rekrytointi käynnissä low-code-aiheiselle diplomi- tai gradutyölle, joten Emmi päätti laittaa yritykselle viestiä.

“Hain diplomityöpaikkaa ja onnistuinkin saamaan vakituisen työpaikan. Henkilö, jonka kanssa kävin keskustelua aiheesta totesi, että vaikutan hyvältä tyypiltä ja kysyi, jos haluaisin sittenkin tulla Solitalle vakkariksi”, Emmi kertoo.

Tehokas tekeminen kiinnosti pitkäkestoista väkertämistä enemmän

“Low-code alkoi kiinnostaa heti, kun kuulin, että sitä käytetään ammattimaisessa tietotekniikkakehityksessä ja ymmärsin, että on joku paljon tehokkaampi tapa tuottaa ohjelmistoja. En näe itseäni väkertämässä pikkutarkkaa koodia, vaan itseäni kiinnostaa enemmän tehokas tekeminen ja tulosten näkeminen. Se, että voit tuottaa sovelluksia nopeasti, eikä niin, että joudut vaikka kolmekin vuotta väkertämään koodia”, Emmi avaa tarkemmin kiinnostustaan low-codea kohtaan.

Diplomityön lisäksi Emmi tekee Solitalla low-codella lisäohjelmistokehitystä ja on mukana myös rekrytointiin, sekä markkinointiin liittyvissä tehtävissä. Tällä hetkellä työn alla on rekrytointisovelluspeli, johon Emmin tulee jatkokehittää tekoälyä hyödyntävä lisäosa:

“Sovelluksessa pelaaja suorittaa erilaisia kooditehtäviä eri koodikielillä ja saa näistä pisteitä. Tavoitteena on, että tekoälysovellus suosittelee pisteiden, sekä muiden käyttäjän antamien tietojen pohjalta sopivaa työpaikkaa, joka Solitalla on avoimena.”

Solita on onnistunut ylittämään kovatkin odotukset

Emmi kehuu Solitaa työpaikkana sen mahdollistaman vapauden ja avoimuuden vuoksi. Lisäksi oppimaan pääsee jatkuvasti, vaikka työtä tekisikin itsenäisesti.

“Meillä on joka päivä low-code-tiimin kanssa palaveri, jossa käydään läpi mitä kukakin on tekemässä ja vaihdetaan kuulumiset. Vaikka teenkin nyt itsenäisesti diplomityötä, pääsen silti jatkuvasti kuulemaan ja näkemään mitä muut tekee ja sen myötä oppimaan”, Emmi kertoo työyhteisöstä.

Low-code-tiimin lisäksi Emmi tapaa myös esihenkilötiimin kanssa viikottain. Tapaamiset ovat Emmin mukaan todella vapaita: “Jutellaan, pelaillaan pelejä ja juodaan kahvia.”

Sopeutuminen sujui todella hyvin ja Solitalla vallitsee Emmin mukaan avoimuus, jonka ansiosta minkä tahansa aiheen voi ottaa helposti puheeksi:

“Oli kyseessä sitten palkka, työtehtävät tai joku muu asia, niin tuntuu siltä, että kaikesta voi avoimesti puhua. Esimerkiksi junior-tason tekijöiden palkkoja kehitettiin siten, että junior- ja senior-tason työntekijöitä pyydettiin mukaan juttelemaan ja avoimesti kertomaan miten asioita voitaisiin kehittää. Pääsin itse osallistumaan tähän keskusteluun ja oli hienoa nähdä, että työntekijöitä kuunneltiin ja sen perusteella saatiin myös tuloksia aikaan. Muutenkin tuntuu, että on tosi perillä yrityksen asioista ja siitä mitä ympärillä tapahtuu. On sellainen läpinäkyvyys.

Odotukset olivat jo ennestään kovat ja olin kuullut paljon hyvää Solitasta, mutta silti tämä työpaikka on ylittänyt odotukset ja olen viihtynyt tosi hyvin!”

“On hienoa, että pystyy oikeasti miettimään mitä haluaa tehdä tulevaisuudessa ja tietää, että sen pystyy myös tässä yrityksessä saavuttamaan”

Tulevaisuuden haaveissa Emmillä on suunnata pysyvästi Tanskaan, sillä Solitan yksi toimipisteistä sijaitsee Kööpenhaminassa.

“Olen nyt lähdössä 1,5 kuukauden ajaksi Kööpenhaminaan tekemään etätöitä. Meillä on mahdollisuus vaihtaa Köpiksen toimistoon kokonaan ja tämä on minullakin toiveena. Lähden nyt kokeilemaan ja katsomaan millainen paikka se todellisuudessa on ja koenko sitä omakseni myös arkena. Kööpenhaminaan muuton lisäksi minua kiinnostaa Service ja Product Design puolen hommat: olisi hienoa yhdistää käyttäjäkokemuksen ymmärrystäni low-code ohjelmistokehitykseen. Olen puhunutkin siitä low-code-tiimissä ja saanut heti tukea haaveilleni. Service ja Product Designin avulla käyttäjäkokemusta ja käyttäjäymmärrystä voi viedä eteenpäin ja siinä saa lisää merkityksellisyyttä tekemiseen”, Emmi avaa tulevaisuuden suunnitelmiaan ja jatkaa:

“On hienoa, että pystyy oikeasti miettimään mitä haluaa tehdä tulevaisuudessa ja tietää, että sen pystyy myös tässä yrityksessä saavuttamaan. Voi sanoa esihenkilölle, että tämmöinen juttu kiinnostaa ja sitä oikeasti voidaan viedä eteenpäin. Tehtävien vaihto on muutenkin tosi joustavaa ja voi oikeasti miettiä kokonaista uraa firman sisällä. Tällä hetkellä tuntuu kyllä ihan unelmapestiltä!”

2 responses to “Low-coden avulla unelmapesti Solitalta”

  1. Alina says:

    Noloa sanoa, mutta minä olen todella vähän perehtynyt IT-alaan ja nyt ystäväni kertoi laittavansa pystyyn SaaS-liiketoimintaa. Mielelläni keskustelisin siitä ja muista ohjelmistopalveluihin liittyvistä asioista kuten jutussa mainituista Low-code-järjestelmästä. Kiitos tästä teidän mimmit koodaa sivustosta, täältä löydän itselleni tietoa, jotta edes hieman tiedän IT-alan tämän hetken meiningeistä.

  2. Sanna Hyvönen says:

    Ei ole yhtään myöhäistä aloittaa tutustumista IT-alaan – lämpimästi tervetuloa meidän messiin! <3
    Terkuin, Sanna, Mimmit koodaa -ohjelmasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *