Mimmit koodaa -ohjelma

Palkittu Mimmit Koodaa -ohjelma tarjoaa matalan kynnyksen tapahtumia, kouluttavia polkuja sekä aktiivisen yhteisön naisille ja muunsukupuolisille. Ohjelma työskentelee yhdessä alan yritysten kanssa tasa-arvoisen ja monimuotoisen teknologian puolesta, vähentääkseen osaajapulaa ja purkaakseen sukupuolen mukaista työelämän segregaatiota yhteiskunnassamme.

Mimmit koodaa yhteisöön kuuluu yli 12 000 naista – teknologia todellakin kiinnostaa! Lokakuussa 2023 toteutetun kyselyn pohjalta onkin aika siirtyä vetovoimakeskustelusta pitovoimakeskusteluun.

Usein kysytyt kysymykset

Tällä sivustolla voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin. Kysymykset ovat jaoteltu alla oleviin aiheisiin, joihin pääset suoraan sinua kiinnostavaa aihetta klikkaamalla ja/tai tutustumalla sivuun omaan tahtiisi.

Kysymyksiä liittyen Mimmit koodaa -ohjelmaan

Mikä Mimmit koodaa -ohjelma on?

Mimmit koodaa -ohjelma edistää sekä IT-alaa että laadukkaan softan syntymistä, sillä vain monimuotoisuudella saadaan parempaa teknologiaa.

Ohjelmalla on laaja, valtakunnallinen yhteistyöverkosto, johon kuuluu muun muassa oppilaitoksia, alan yrityksiä ja lukuisia muita toimijoita.

Jokainen IT-alasta ja teknologiasta kiinnostunut nainen ja muunsukupuolinen on lämpimästi tervetullut yhteisöön, olipa hän missä tahansa vaiheessa elämän polkuaan.

Mimmit koodaa -ohjelma on osa Software Finland ry:tä.

Miksi Mimmit koodaa -ohjelma on olemassa?
  1. Ala on edelleen monelle naiselle tuntematon ja vieras.
  2. Alaan liittyy steretypioita ja oletuksia, joita on tarpeen purkaa.
  3. Ohjelmistoja ja teknologiaa on nykyään kaikkialla.

Laadukkaan softan kehittäminen vaatii monimuotoisuutta ja siksi IT-alalle tarvitaan paljon erilaisia ihmisiä ja monipuolista osaamista.

Kenelle ohjelma on tarkoitettu?

Ohjelma on tarkoitettu esimerkiksi

  • uusia taitoja haluaville,
  • nykyisiä taitojaan päivittäville,
  • alanvaihtajille,
  • kasvattajille, uraneuvojille ja opinto-ohjaajille,
  • ICT-alan yrityksille,
  • yrityksille, jotka haluavat löytää uusia IT-osaajia,
  • yrityksille, jotka haluavat kehittää työnantajamielikuvaansa.
  • henkilöille, organisaatioille, toimijoille ja yrityksille, jotka kaipaavat asiantuntija-apua IT-alaan liittyen.

Mimmit koodaa yhteisöön voivat kuulua ohjelmistokehityksestä ja softasta kiinnostuneet naiset ja muunsukupuoliset, jotka haluavat oppia uutta, tietää lisää tai päivittää nykyistä osaamistaan. Iällä, taustalla, osaamisella tai millään muulla vastaavalla ei ole väliä.

Mitä ohjelma tekee?

Ohjelma tarjoaa yhdessä yritysten kanssa lukuisia tilaisuuksia tutustua alaan. Toiminnan kautta saa mahdollisuuden oppia uutta teknologiasta ja tutustua alan tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Ohjelma järjestää matalan kynnyksen maksutonta toimintaa, kuten workshoppeja, webinaareja, koulutuksia sekä verkostoitumista kohderyhmälleen.

Yhteisöstä saa paitsi vertaistukea, myös inspiraatiota omalle urapolulle, vinkkejä koulutusmahdollisuuksista sekä neuvoja alalle hakeutumiseen.

Alalla menestyneitä naisia tuodaan esiin muun muassa podcastien, blogien ja uratarinoiden avulla.

Kuinka paljon Mimmit koodaa -ohjelma työllistää?

Mimmit koodaa -ohjelman päätavoite ei ole työllistää, vaan murtaa aktiivisesti myyttiä ja stereotypiaa IT-alasta. Näytämme konkretian kautta, että kuka tahansa voi olla mukana luomassa teknologiaa.

Vaikka päätavoite ei ole työllistämisessä, kyselytutkimuksemme (syksy 2023) mukaan 10 prosenttia yhteisöstämme eli 1000 asiantuntijaa on työlllistynyt IT-alalle ohjelman siivittämänä. Lataa kyselyn raportti itsellesi tästä.

Ala kiinnostaa, mitä kannattaisi tehdä?

Teknologia kehittyy koko ajan ja tarjoaa yhä monipuolisempia mahdollisuuksia.

ICT-ala kiinnostaa. Mitä minun kannattaisi tehdä?

Tärkeimmät vinkit:

  1. Etsi se aihealue, mikä sinua kiinnostaa.
  2. Verkostoidu alasta kiinnostuneiden ja alalla olevien kanssa,
  3. Osallistu tapahtumiin (erityisesti livetapahtumiin, workshopeihin ja Mimmit koodaa virtuaalitapahtumaan).

Selvitä ensiksi se, mikä sinua kiinnostaa. Voit esimerkiksi käydä maksuttomissa tapahtumissa, jossa aiheesta kerrotaan tai tutustua aiheisiin YouTuben ja sosiaalisen median avulla. Yksi helppo keino on alkaa seuraamaan sosiaalisessa mediassa kiinnostavia aiheita (esimerkiksi #tietoturva tai #UX) ja tällöin saat some-fiidiisi lähes huomaamatta alaan liittyviä teemoja.

Tutustu myös uratarinoihin ja alanvaihtajien tarinoihin. Usein tarinansa jakaneet jakavat vinkkejä myös myöhemminkin ja viestin laittaminen heille voi olla kullan arvoista.

Mimmit koodaa tapahtumissa voit tutustua alan eri aiheisiin ja kokeilla onko se sinua varten. Kokemuksen perusteella voit joko jatkaa aiheen parissa tai kokeilla seuraavaa. Mimmit koodaa tapahtumat ovat aina maksuttomia ja mahdollistavat oppimisen turvallisemmassa tilassa.

Suosittelemme tutustumaan:

IT-alalla olevia aiheita on valtavasti ja työtehtäviä on valtavasti. Voit tutustua niihin esimerkiksi rekrysivuja käyttämällä (vaikket vielä hakisikaan töitä). Esimerkiksi näiden avulla:

Löydät keskustelu- ja verkostoitumiskanavia esimerkiksi tämän UKK-sivun loppupuolelta.

Avaatko ICT-alaa? Mitä siellä voi tehdä?

Tämä kysymys on hyvä ja vastaus on laaja.

Monesti työtä teknologian parissa verrataan laajuudessaan sairaanhoitoon: on heitä, jotka tekevät toimistotyötä, työskentelevät ensiavussa, ovat erikoistuneet esimerkiksi tiettyyn kehon osaan tai vaikkapa ylilääkäriksi. Jokaisella on oma selkeä rooli ja kaikki eivät tee kaikkea: vaan, sitä mihin ovat erikoistuneet tai kokeneet omimmaksi jutuksi. Esimerkiksi laskutuksia tekevältä et todennäköisesti saa parasta vastausta siihen, mikä olisi paras tapa leikata polvi. Samanlaista on työ teknologian parissa: alan aiheita on valtava määrä ja voit tutkia niitä esimerkiksi Ite wikin oppaasta.

(Huom! Tosin pienemmissä firmoissa voi olla, että työ on monipuolista – kuten muillakin aloilla.)

Lisäksi on erilaisia kerroksia: esimerkiksi osa erikoistuu puhelimien teknologiaan, osa tekee nettisivuja, jotkut testaavat tehdyn työn tulosta ja toiset voivat vaikkapa tukea yrityksen tietoturvaa.

Ja tästä päästään vielä syvempiin kerroksiin: esimerkiksi nettisivuissa voi olla luomassa sitä koneistoa (back-end), jotta kaikki toimii tai olla luomassa toisella puolen miltä nettisivu näyttää (front-end). Hyvänä esimerkkinä tästä ravintola: on kokki, joka valmistaa ruoan taustalla ja on puolestaan tarjoilija, joka tuo sen pöytään ja vastaa asiakkaan kokemuksesta ravintolassa. Kumpaakin tarvitaan, jotta asiakkaan kokemus on hyvä ja kokonaisvaltainen.

Siksi on vaikeaa antaa yhtä ainoaa vastausta tähän kysymykseen.

Yleisesti voidaan sanoa, että teknologian parissa tarvitaan eniten loogista päättelykykyä ja tahtoa löytää vastaus annettuun haasteeseen. Matemaattisesta päästä on hyötyä, mutta se ei ole pakollista.

On myös hyvä huomioida, että isot teknologiafirmat ovat kansainvälisiä ja näissä voi työkielenä olla englanti (rallienglannilla pärjää vallan mainiosti).

Alan opinnot kiinnostaa. Mitä kannattaisi tehdä?

Hienoa kuulla!

Suosittelemme lämpimästi eri oppilaitosten tarjoamia alan opintoja. On tosi monia tapoja päästä alalle ja välttämättä ei tarvitse opiskella tiettyä alaa tietyssä oppilaitoksessa, jotta voi työllistyä. Koulutus on kuitenkin hyvä pohja ja mitä pidempi koulutus on, sitä armollisempi tahti on oppimiselle.

On myös mahdollista suorittaa kursseja ja kokonaisuuksia itsenäisesti. Suosittelemme esimerkiksi FITech-verkostoyliopiston ja Laurean Smartin teknologiaan liittyviä kursseja.

Alalle on myös lyhyitä intensiivikoulutuksia alan oppimista tarjoavien tahojen tai yritysten järjestäminä, jotka kestävät esimerkiksi 0,5-1 vuotta. Nämä ovat nimensä mukaisesti intensiivisiä, mutta tehokkaan nopeita.


FITech-verkostoyliopisto – valikoituja opintoja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa ja voit päivittää erityisesti digiosaamista maksuttomasti. Kurssit ovat kaikille avoimia ja niitä voivat suorittaa kaikki lukiolaisista työikäisiin.


Laurea Smart – löydät ajankohtaisia, työelämälähtöisiä kursseja ammattitaitosi kehittämiseen. Maksuttomia kursseja löytyy hakutoiminnolla.


Muita opintoja löydät esimerkiksi tältä sivustolta.

Olen 43-vuotias ja teknologia kiinnostaa. Voinko tulla mukaan Mimmit koodaa toimintaan?

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Mimmit koodaa yhteisö muodostuu monenikäisistä ja monenlaisista naisista – yhteinen tekijä on kiinnostus teknologiaan.

En ole kiinnostunut koodaamisesta, mutta teknologia kiinnostaa. Voinko tulla mukaan?

Ehdottomasti, tervetuloa! <3

IT-alalla tehdään todella monipuolisesti töitä ja kaikki alalla olevat eivät koodaa. Yksi tehtävistämme on tuoda esiin työtehtäviä, joissa pärjää hyvin myös ilman koodia.

Pitääkö IT-alalla olla matemaattisia taitoja?

Tällä alalla pärjää hyvin myös ilman matemaattisia taitoja. Tärkeimmät ominaisuudet liittyvät ongelmanratkaisukykyyn, taitoon hakea tietoa omatoimisesti ja rohkeuteen kysyä apua ongelmatilanteissa. Se pätevinkin koodari googlettaa työssään.

Alalla on myös koodaamisen lisäksi monia muita työtehtäviä ja työntekijöitä, kuten suunnittelijoita, testaajia, käytettävyyden parissa työskenteleviä, saavutettavuusasiantuntijoita, designereja sekä asiakkaan ja yrityksen välissä toimivia henkilöitä. Lista on pitkä ja jatkuu tästäkin edelleen.

Esimerkkeinä: Jos osaat käyttää Googlen hakukonetta, niin pärjäät monissa koodaamattomissa rooleissa vallan mainiosti. Jos osaat käyttää Exceliä, se on muun muassa low-code ja no-code-maailmoissa oikein hyvä valttikortti lähteä eteenpäin.

Oma kokemus jostain toisesta alasta on aina iso valttikortti, koska alalla tarvitaan heitä, jotka tuntevat kunkin aihealueen käytännönläheisesti. Töitä tehdään usein myös tiimeissä, jolloin kyky toimia sosiaalisissa tilanteissa vie pitkälle.

Mitä vinkkejä antaisitte IT-alalla uraansa aloittavalle koodarille?

Kokeneemmat koodarit (seniorit) vastaavat:

  • Aloita opiskelu ja tutustu perusteisiin. Aseta itsellesi tavoitteita ja pidä ne mielessä, niin on helpompi kysyä oikeita kysymyksiä ja pysyä motivoituneena.
  • Koodaa. Varsinkin, jos olet uraasi aloittava, koodaa mahdollisimman paljon – kiität itseäsi tästä tulevaisuudessa.

 

  • Älä ole niin ankara itellesi. Ei kukaan muukaan osannut heti alussa kaikkea.
  • Pahin virhe on jäädä yksin pohtimaan ongelmia ja syyttää itseään, jos ei selviä samoilla työaika-arvioilla, kuin kokeneemmat koodarit.
  • Pyydä jatkuvasti palautetta omasta koodista, silloinkin kun menee hyvin. Opit tekemään asiat alusta asti oikein ja talon tavalla.
  • Ymmärrä arvosi ja vaadi tehtäviin kunnollinen perehdytys ja mentori, joka perehtyy työhösi ja antaa sinulle vinkkejä.

 

  • Itsestä tuntuu usein siltä, ettei osaa mitään. Mutta usein voi olla, että osaa oman juttunsa niin hyvin, että pitää sitä itsestään selvänä, ja toisten jutut tuntuu paljon hienommilta ja vaikeammilta, vaikka ne luultavasti ajattelee ihan samaa toiseen suuntaan. Elä siis vähättele omia taitojasi, huijarisyndrooma vaikuttaa moneen.

 

  • Mieti, mikä on se sun oma juttu. Älä välitä, mitä muut sanoo. Tee se, mitä se sun juttu vaatii!
Kirjasuositus vasta-alkajalle?

Kaikki koodaa -kirja on hyvä opus ensiaskeleissa ja vaikkapa alan opintojen tukena. Kirja sisältää perustietoa koodaamisesta ja ohjelmistotuotannosta sekä joukon uratarinoita.

Yhteistyö kiinnostaa

Yhteistyössä on voimaa! Autamme monikanavaisesti niin yhteisöämme, teknologian parissa toimivia yrityksiä, kouluttavia tahoja kuin asiantuntijuutta kaipaavia toimijoita. Ota rohkeasti yhteyttä!

Yhteistyö kiinnostaa. Mitä kannattaisi tehdä?

Mahtavaa, että yhteistyö kiinnostaa! Meillä on kaksi vaihtoehtoa, jotka ovat:

Yksityishenkilö

Voit ottaa suoraan yhteyttä info@mimmitkoodaa.fi ja kertoa ideasi viestissä. Vastaamme sinulle idean kera juteltuamme asiasta ensin sisäisesti.

Yritykset, organisaatiot ja koulutusta tarjoavat tahot + muut

Tutustu yritysyhteistyösivuihimme ja ota yhteyttä sivun lopussa löytyviä yhteystietoja käyttäen. Voit halutessasi laittaa myös viestiä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi.

Miten voin tukea Mimmit koodaa ohjelmaa?

Voit tukea ohjelman toimintaa, joko yhteistyöllä tai Mimmit koodaa verkkokaupan kautta. <3

Tarvitsen asiantuntijuutta ICT-alasta. Voiko Mimmit koodaa auttaa?

Tottahan toki!

Mimmit koodaa -ohjelman taustalla toimiva Software Finland ry on toiminut jo vuodesta 1993. Yhdistykseen kuuluu yli 600 ohjelmistoalan yritystä johtajineen. Yhdistyksen tärkein tehtävä on auttaa alan yrityksiä menestymään tarjoamalla yritysjohdolle koulutusta sekä tuomalla alalle tärkeitä asioita julkiseen keskusteluun. Yhdistys tekee ja tukee myös alaan liittyvää tutkimusta, johon voit tutustua lisää täällä.

Software Finlandin Mimmit koodaa -ohjelma on toiminut vuodesta 2018 lähtien ja yhteisöön kuuluu yli 12 000 jäsentä. Ohjelma on pureutunut suoraan juurisyihin ja todistanut, että naisia kiinnostaa IT-ala ja teknologia – he ovat vieläpä taitavia sen parissa. Ota yhteyttä info@mimmitkoodaa.fi ja lähdetään kehittämään ideaa yhdessä!

Haluan kirjoittajaksi Mimmit koodaa blogiin. Mitä teen?

Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia IT-alasta tai haluaisitko jakaa oman tarinasi muille? Haluaisitko tulla vakiokirjoittajaksi tai vieraskynäksi Mimmit koodaa blogiin?

Blogissa IT-alalla työskentelevät mimmit kirjoittavat työstään, kokemuksistaan ja urapolustaan tietotekniikan maailmassa.

Ota rohkeasti yhteyttä info@mimmitkoodaa.fi ja suunnitellaan tulevaa yhdessä.

Tapahtumat ja koulutukset

Mimmit koodaa tapahtumat tarjoavat katsauksen erilaisiin ICT-alan käsitteisiin. Tapahtumat ovat tutustumista ja kokeilua varten: siellä voit turvallisemmassa tilassa kokeilla tuntuuko aihealue omalta vai onko se oma juttu sittenkin jokin muu.

Paljonko Mimmit koodaa tapahtumat maksaa?

Kaikki Mimmit koodaa -tapahtumat ovat aina maksuttomia, jotta jokaisella on yhtä suuri mahdollisuus osallistua mukaan.

Kenelle tapahtumat sopivat?

Tapahtumat sopivat lähtökohtaisesti kaikille naisille, jotka ovat kiinnostuneita käsiteltävästä aihealueesta.

Tapahtumasivulla avataan, millä pohjaosaamisella voi liittyä mukaan tapahtumaan – tarvitaanko esimerkiksi alkeet jostain koodikielestä tai tietämystä jostain aihealueesta.

Tapahtumasivulla lukee myös taso, jotka jaetaan seuraaviin osa-alueisiin:

  • Beginner: aloittelija, tutustuu alaan/käsitteeseen.
  • Intermediate: tuntee ja tietää alan käsitteitä.
  • Advanced: tuntee alan käsitteitä erinomaisesti.

Tapahtumaan voi tulla myös, jos on korkeammalla tasolla. Tällöin on tosin hyvä muistaa, että tapahtumassa voidaan käsitellä esimerkiksi vain alkeita, jos tapahtuman kuvaustekstissä siitä mainitaan.

Miten osallistun tapahtumaan?

Kaikkiin tapahtumiin tulee ilmoittautua mimmitkoodaa.fi -nettisivuja käyttäen.

Tapahtumat-sivulta löytyy kaikki tulevat tapahtumat ja niiden yksittäiset kuvaukset. Kun haluat tulla mukaan tapahtumaan, käytä yksittäiseltä tapahtumasivulta löytyvää ilmoittautumislinkkiä ja ilmoittaudu lomaketta käyttäen.

Jos ilmoittautuminen tapahtumaan on onnistunut, saat siitä sähköpostiisi vahvistusviestin. Samaan sähköpostiin tulet saamaan tapahtumaan liittyviä muistus-, vinkki- ja ohjeviestejä.

Mikäli käytät Hotmail-päätteistä sähköpostia, tarkista sähköpostisi erityisesti. Olemme havainneet tässä palvelussa haasteita, jotka esiintyvät hajanaisesti. Suosittelemme sen vuoksi muita sähköpostipalveluja.

Katso tulevat tapahtumat tästä linkistä.

Mikä on Mimmit koodaa virtuaalitapahtuma?

Mimmit koodaa -ohjelman toiminta kulminoituu suureen tapahtumaan, johon teknologiasta kiinnostuneet ja Mimmit koodaa yhteisöön kuuluvat ovat tervetulleita.

Päivä tarjoaa useita ajankohtaisia puheenvuoroja, vinkkejä oman osaamisen kehittämiseen, mahdollisuuden verkostoitua muiden vertaisten kesken sekä tietenkin kontaktoitua alalla toimivien yritysten kanssa.

Tapahtuma on toteutettu sekä livetilaisuutena Helsingissä (launch), että virtuaalitapahtumana suomalaista softaa edustavassa Brellassa.

Tapahtuma on järjestetty keväästä 2018 alkaen ja se järjestetään keväällä ja syksyllä. Jokaisessa tapahtumassa on aivan alusta saakka ollut 500-1600 kävijää.

Näet syksyn 2023 lukuja ja tallenteita tästä linkistä.

En pääsekään mukaan tapahtumaan, mitä minun kannattaisi tehdä?

Ei huolta, ymmärrämme että osallistumisen estäviä haasteita voi tulla äkisti.

Suosittelemme kuitenkin, että peruminen tehtäsiin mahdollisimman hyvissä ajoin. Peruminen vaikuttaa erityisesti cateringiin, jossa tilaukset pitää olla tehtynä usein jo viikkoa ennen tapahtumapäivää.

Voit perua ilmoittautumisesi tapahtumaan liittyvää sähköpostia käyttämällä. Siellä on oma linkki peruutuksia varten, yleensä nimellä “Muokkaa tietojasi” tai “Peruutuslinkki”. Tätä linkkiä käyttämällä peruutuksesi näkyy meille heti ja se vähentää kahden hengen tiimimme työkuormaa.

Peruuttamalla osallistumisesi huomioit myös muita ja jonossa oleva voi ottaa paikkasi tilaisuudesta.

Mikäli linkki ei toimi, voit myös ilmoittaa peruutuksesta osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi.

 


 

Huomioithan, että jos et peruuta osallistumistasi tapahtumaan ajoissa, siitä syntyy ylimääräistä työtä, ylimääräisiä kuluja ja ruokahävikkiä.

Tämä voi myös vaikuttaa siihen, ettei vastaavia tapahtumia tulla järjestämään jatkossa – erityisesti jollain Suomen paikkakunnalla, jossa vastaavaa tapahtuisi paljon.

No-show johtaa myös siihen, ettet voi osallistua Mimmit koodaa tapahtumiin seuraavan puolen vuoden aikana.

Onko tapahtumia mahdollista nähdä tallenteena jälkikäteen?

Kyllä, webinaarit ja virtuaalitapahtuman puheenvuorot tallennetaan.

Workshopeja tallennetaan harvoin, ja se tehdään vain workshopia vetävän tahon pyynnöstä.

Löydät kaikki tallenteemme

Yhteisö ja keskustelukanavat

Yhdessä on mukavampaa kuin yksin. Tässä listattuna muutamia kanavia, joista hakea yhteisöllisyyttä, jakaa ajatuksia ja kysyä kysymyksiä suoraan yhteisöltä.

Missä rooleissa minun on mahdollista vaikuttaa yhteisössä?

Ihana kuulla, että olet kiinnostunut yhteisestä hyvästä!

Mukana voi olla monella tapaa. Voit esimerkiksi

  • jakaa infoja ja vinkkejä muille,
  • auttaa yhteisöä heidän pulmissaan,
  • olla mukana tapahtumissa,
  • olla mukana toteuttamassa tapahtumia,
  • kirjoittaa Mimmit koodaa blogiin,
  • jakaa infoa meistä,
  • jakaa kehitysideoita,
  • jakaa vastaan tulleita työpaikkoja Slackissa,
  • auttaa läppäritarrojen suunnittelussa,
  • osallistua kyselyihin,
  • osallistua mahdolliseen MK 2.0 ryhmään,
  • tukea meidän toimintaa millä tahansa muotoa, sekä
  • muilla tavoilla, jotka olisivat auttaneet sinua kun olisit sitä eniten kaivannut.

Mikä vaan auttaa yhteisöä, on meille tärkeää. Oli se asia pieni tai iso. ✨

Haluan liittyä keskusteluun Slackissa. Mitä voin tehdä?

Slack on IT-alalla yleisesti käytössä oleva keskustelupalvelu. Käytä Slackin kanavahakutoimintoa rohkeasti ja liity kanaville, jotka resonoivat – siten löydät samanhenkistä porukkaa lähes vaivatta.

Ompeluseura LevelUp Koodarit – Tukiverkosto naisille ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Slackiin ovat tervetulleita sekä koodaamisesta kiinnostuneet (level 0) että alalla olevat (level 100) koodarit. Ryhmän tarkoituksena on jakaa teknologiaan ja ohjelmointiin liittyvää tietoa, toimia tukiverkostona ohjelmoinnista kiinnostuneille naisille ja auttaa ohjelmointiin liittyvässä opiskelussa. Slackissa on monia alan aihekanavia ja keskitämme Mimmit koodaa yhteisöllisyyttä tänne.

Pyydä kutsulinkki: info@mimmitkoodaa.fi


Twig the Code – Twig the Coden tavoitteena on houkutella lisää naisia ohjelmistoalalle sekä madaltaa kynnystä naisten ohjelmisto-opintojen aloittamiselle. Kaikki alasta kiinnostuneet naiset pääsevät harrastusperusteisesti aloittamaan koodausopinnot yhdistyksen kautta.

Pyydä kutsulinkki: twigthecode.com


Koodiklinikka – Suomen suurin ohjelmistoalan yhteisö, joka kokoaa kaikki työntekijät, harrastajat ja vasta-alkajat yhteen. Tarkoituksena on yhdistää ja kasvattaa suomalaista ohjelmointiyhteisöä, sekä tarjota apua ja uusia kontakteja ohjelmoinnista innostuneille nuorille.

Pyydä kutsulinkki: koodiklinikka.fi


Koodarikuiskaaja – Harjoittelupaikka viestintätaidoille, kuuntelulle ja empatialle IT-alalla. Täällä on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä turvallisissa olosuhteissa.

Hae kutsulinkki sivun lopusta: koodarikuiskaaja.fi

Missä muualla voin liittyä keskusteluun?

Muun muassa Facebookissa.

Facebook, Ompeluseura LevelUp Koodarit – Tukiverkosto naisille ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Ryhmään ovat tervetulleita sekä koodaamisesta kiinnostuneet (level 0) että alalla olevat (level 100) koodarit. Ryhmän tarkoituksena on jakaa teknologiaan ja ohjelmointiin liittyvää tietoa, toimia tukiverkostona ohjelmoinnista kiinnostuneille naisille ja auttaa ohjelmointiin liittyvässä opiskelussa. Keskitämme Mimmit koodaa yhteisöllisyyttä tänne.

Liity ryhmään Facebookissa.


Facebook, LevelUP Koodarit – ryhmä kannustaa kaikenikäisiä, -tasoisia ja -taustaisia ammattilaisia tutustumaan koodauksen ihmeelliseen maailmaan tai syventämään omia taitojaan omasta päätoimialasta tai opintotaustasta riippumatta. Tähän unisex-ryhmään ovat tervetulleita sekä koodaamisesta kiinnostuneet (level 0) että valmiit (level 100) koodarit.

Liity ryhmään Facebookissa.

Missä muissa kanavissa Mimmit koodaa vaikuttaa?

Löydät Mimmit koodaa -ohjelman Ompeluseuran Slackin lisäksi Facebookista, Instagramista, LinkedInistä ja YouTubesta.

Lisäksi toimintaamme voi tutustua kätevästi Mimmit koodaa uutiskirjeen avulla, jonka voit tilata sähköpostiisi tästä linkistä.

Kysymys mielessä?

Ota yhteyttä: info@mimmitkoodaa.fi