‹ Takaisin Yritysyhteistyö-sivulle

“Yrityskumppani on kuin läheinen ystävä”

· Ajankohtaista · Yritysyhteistyö · Milja Köpsi

Mimmit koodaa -ohjelma ei ole pelkkää puhetta, vaan tarjoaa konkreettisesti ratkaisuja IT-alan ongelmiin, toteaa Siili Solutionsin Tommi Viitala.

– Mimmit koodaa -ohjelma on puhdas taidonnäyte siitä, kuinka tärkeää työtä he tekevät sydämellään IT-alan monimuotoisuuden edistämiseksi, toteaa Siili Solutions Oyj:n vanhempi tuottaja Tommi Viitala.

Siili on tehnyt yhteistyötä Mimmit koodaa -ohjelman kanssa jo parin vuoden ajan. Siili Solutions on tuhannen asiantuntijan kokoinen, digitaalista muotoilua ja teknologiaosaamista yhdistävä ohjelmistoyritys, joka tuottaa muun muassa verkko- ja ohjelmistopalveluita, digitaalisia strategioita ja älykkään automaation prosesseja sekä muita digitaalisia palveluita hyvin laajalla skaalalla.

Diversiteetti ja tasa-arvo ovat aina olleet Siili Solutionsin tärkeitä ydinarvoja. Yrityksessä on lähtökohtaisesti haluttu lyöttäytyä yhteen sellaisten kumppaneiden kanssa, jotka jakavat saman arvomaailman.

– Tällainen ajattelu lähtee ihan meidän keskiöstä, ja siksi meille on tärkeää olla mukana Mimmit koodaa -ohjelmassa edistämässä IT-alan monimuotoisuutta. Mimmit koodaa -yhteistyö ja vastaavien ohjelmien tukeminen on kirjattu myös Siilin vastuullisuuteen, Viitala kertoo.

Siilin tavoitteena on tulevaisuudessa kasvattaa yrityksessä työskentelevien naisoletettujen osuutta. Yritys tarvitseekin kanavia, joiden avulla sitä ja sen arvomaailmaa voidaan tehdä näkyväksi suoraan oikealle kohderyhmälle.

Mimmit koodaa -ohjelma on yksi ratkaisun tähän pulmaan – ohjelman valtakunnallisen verkoston kautta tiedämme viestimme tavoittavan juuri oikeat henkilöt. Ylipäätään Mimmit koodaa on laadukas ja aikaansaava ohjelma, josta myös yrityskumppani saa paljon irti.

Jokainen yhteistyön osapuoli voittaa

Viitalalla ei ole Mimmit koodaa -yhteistyöstä mitään huonoa sanottavaa, päinvastoin. Hän arvostaa ohjelmaa siksi, että yhteistyö ei jää sananhelinäksi, vaan yrityskumppanin kanssa tehdään paljon konkreettista työtä yhdessä.

Kumppanuuden myötä Siili on ollut muun muassa teknisenä kumppanina tuottamassa ohjelmalle webinaari- ja koulutussisältöjä, joiden avulla eri yrityksen asiantuntijat ovat voineet jakaa tietotaitoaan ohjelman jäsenille. Siiliä ja yrityksessä työskenteleviä naisoletettuja on myös tuotu esiin esimerkiksi verkkosivuilla blogikirjoitusten ja Mimmit koodaa -instatilillä Instagram Takeover -viikon avulla.

Erityisen tiivistä yhteistyötä yritys on tehnyt ohjelman tapahtumien saralla. Esimerkiksi Mimmit koodaa -virtuaalitapahtumat on toteutettu Siili Solutionsin omissa tiloissa, ja yrityksen henkilökuntaa on ollut mukana auttamassa tapahtuman järjestelyissä.

– Olemme halunneet olla konkreettisesti ja näkyvästi tukemassa ohjelmaa, ja toisaalta olemme myös itse saaneet sen avulla paljon myönteistä näkyvyyttä. Yhteistyössä parasta on juuri se, että se on kaksisuuntaista – jokainen osapuoli saa siitä jotain, Viitala tarkentaa.

Oli kyse mistä yhteistyön muodosta tahansa, yrityskumppania ei unohdeta missään käänteissä. Viitala kuvaileekin, että ohjelmalle yrityskumppani on pikemminkin ystävä kuin pelkkä kumppani.

Tekemisessä on hyvä fiilis. Ohjelman tekijät muistavat, mitä olemme vuosien saatossa tehneet, mitä uusia juttuja kokeilimme viimeksi ja miten ne toimivat. Joka kerta juttu jatkuu suoraan siitä, mihin viimeksi jäätiin.

Näkyvyyttä koko ohjelmistoalalle

IT-alan huutava työvoimapula on tiedostettu myös Siili Solutionsilla. Osaavaa työvoimaa tarvitaan, mutta uusien osaajien löytäminen ja kasvattaminen ovat alan haasteita. Viitala arvostaa sitä, että Mimmit koodaa -ohjelma on lähtenyt omasta näkökulmastaan ratkaisemaan osaajapulaa eikä vain puhu siitä.

Esimerkiksi keväällä 2022 järjestetty Junnurekry -tapahtuma oli hieno pelinavaus nuorten sekä vasta alalle päätyneiden suuntaan.

Viitalan mielestä Mimmit koodaa tekeekin kunnioitettavaa työtä tarjotessaan IT-yrityksille tilaisuuden näyttää, millaista työtä ohjelmistoalalla nykypäivänä tehdään.

Siili Solutionskin mielletään edelleen helposti pelkäksi konsulttitaloksi, vaikka näin ei enää ole. Nykyisin Siilillä on töissä erilaisia asiantuntijoita laidasta laitaan, eivätkä läheskään kaikki enää tee ohjelmointia työkseen.

IT-yrityksissä työskentely on nykyään tiimityötä. Paras lopputulos syntyykin siitä, kun tiimissä on toimiva kombo osaajia, jotka ovat eri-ikäisiä ja joilla on erilaisen tausta ja asiantuntemus.

Mimmit koodaa -ohjelman ansiosta meillä on yksi aktiivinen kumppani tekemässä työtä sen eteen, että Siili näyttäytyy monipuolisena ja houkuttelevana yrityksenä tulevaisuuden osaajien silmissä.