Softa
kuuluu
kaikille

Ohjelmistokehitys, koodaaminen, teknologia-ala – harva meistä tietää, mitä toimialalla tehdään tai millaiset ihmiset siellä työskentelee. Liikkeellä on runsaasti ennakkoluuloja ja stereotypioita, jotka vähentävät toimialan houkuttelevuutta ilman todellista syytä.

Mimmit koodaa -ohjelma lisää ohjelmistoalan ymmärrystä ja kasvattaa uusia asiantuntijoita teknologia-alalle. Tule rohkeasti mukaan oppimaan uutta!

Robotiikkaa Pohjois-Karjalassa

Miksi IT ja miksi juuri sinä?

Softapalveluiden ja tuotteiden suunnittelu on entistä monimuotoisempaa, joten tekijöiksi tarvitaan entistä monimuotoisempia osaajia. Teknologia ei ole itseisarvo, se on mahdollistaja ongelmanratkaisuun sekä tarpeiden täyttämiseen.

Ohjelmistoalalla jokaisella on oma roolinsa. Tiimiin voi kuulua esimerkiksi projektipäällikkö, tiiminvetäjä, ohjelmistonkehittäjiä, koodareita, visuaalisia suunnittelijoita, käyttöliittymäsuunnittelijoita, tietoturva-asiantuntijoita sekä asiakaspalvelun, markkinoinnin ja henkilöstöhallinnon osaajia.

Ohjelmistoalan tehtävät voivat liittyä esimerkiksi kaikenlaisten työ- ja vapaa-ajan verkko- ja mobiilisovellusten, järjestelmien tai vaikkapa pelien tuottamiseen.

Sinunkin osaamisellesi on siis kysyntää!

Tule oppimaan uutta

 

Uratarinoita Pohjois-Karjalasta

Katso ohjelmistoalalla työskentelevien tarinoita siitä, miten he ovat ajautuneet alalle, millaista heidän työarkensa on ja miten he viihtyvät työssään.

"Ensimmäinen työni oli kampaaja"

Anni Partanen
Project Manager | Cloudia

"Käsitys alasta on erilainen, kuin mitä tämä oikeasti on"

Marja Valkonen
Tekninen projektipäällikkö | Productivity Leap

"Jätä ennakkokäsitykset romukoppaan"

Sanni Partanen
Tuotepäällikkö | Fastroi

Kurkistus Teknologia alalla tapahtuma Pohjois-Karjalassa

Uudet taidot päivittyvässä työelämässä ovat tärkeitä. Mimmit koodaa -ohjelma auttaa kehittämään olemassa olevaa osaamista sekä työllistymään alalle. Tarjoamme vertaistukea sekä mahdollisuuksia koodauksen ensiaskelten ottamiseen workshopeissa ja muissa tapahtumissa koko Suomen laajuisesti. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia matalan kynnyksen tapahtumia.

Tilaamalla uutiskirjeemme tai seuraamalla somekanaviamme pysyt ajantasalla tapahtumistamme.

   Tilaa uutiskirje

“Jos et ole tyytyväinen tähän hetkeen, pohdi vaihtoehtoja ja mitä voisit tehdä. Mene rohkeasti pois mukavuusalueelta, sillä kaikki järjestyy lopulta.”

Lue Monican tarina

“Koodaamaan voi oppia myös aikuisena perheenäitinä, eikä nuorena tehtyjen valintojen tarvitse määrittää itseä koko loppuelämän ajan.”

Lue Kaisan tarina

“Maailmalta tulee jatkuvaa viestiä täydellisyydestä, mutta ei se vaan toimi niin. Asiat ovat kaikkea muuta kuin mustavalkoisia ja aina voi yrittää uudelleen.”

Lue Marjan tarina

Lue alalla työskentelevien, alanvaihtajien ja opiskelijoiden blogikirjoituksia ›

Me kysyimme, te vastasitte

Paikallinen Pohjois-Karjala -hanke päättyi 30.4.2023 ja toiminnan päätteeksi kysyimme osallistujien kokemuksia hankkeen toiminnasta. Tulokset on nyt julkaistu ja voit tutustua niihin alta löytyvästä painikkeesta. Linkissä on myös erilaisia keinoja, joilla jatkaa paikallista keskustelua.

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

Osallistujien kokemuksia

 

Toimintamme jatkuu tästä lähtien koko Suomen laajuisena. Tervetuloa mukaan yhteisöön ja maksuttomiin tapahtumiin:

Tapahtumat

Tumma tapahtumakuva yleisöstä päin, jossa kädet ovat pystyssä.

#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala -hanke

Hankkeen tavoite ja toimenpide: 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus.

Erityistavoite: 8.1. Työ- ja koulutusurien sukupuolenmukaisen eriytymisen lieventäminen.

Hankkeen toteututusaika on 01.03.2021 – 30.04.2023 ja sitä on mukana rahoittamassa Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus 80 prosentin osuudella, joka on 273 425 euroa. Kokonaisbudjetti on 341 782 euroa.