‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Vinkkejä omaan oppimiseen ja tulevaan työnhakuun

· Materiaalit · This Is Not a Webinar 2020 · Virtuaalitapahtuma

Tässä postauksessa This Is Not a Webinar -tapahtumamme myötä pääset hyppämään syvemmälle oppimisen ja työnhaun maailmaan. Tähän puheenvuoroon tutustumalla voit saada vinkkejä siihen, kuinka tuet omaa oppimistasi ja saat konkreettisia keinoja oman työnhaun edistämiseen.

Miten opin sen mitä haluan oppia?

Kuulostaako tutulta: “Totta kai haluan oppia tekoälystä ja automaatiosta lisää!” – mutta et silti suorittanutkaan kurssia ikinä loppuun.. Miten siis teet oppimisesta itsellesi mahdollisimman helppoa, ja varmistat että myös opit sitä mitä haluat? Tässä puheenvuorossa esitellään viisi käytännön askelta, joilla rakennat oppimisesta itsellesi sitkeän hyvän tavan, ja käytät ajan tehokkaasti tukemaan oppimista.

Akseli Huhtanen on oppimismuotoilija FITech-verkostoyliopistossa. Akselin tehtävänä on varmistaa, että ihmiset todella oppivat kursseilla – verkossa tai lähiopetuksessa. Hän kouluttaa verkko-oppimisen ja oppimismuotoilun aiheista ja oli aiemmin perustamassa Dare to Learn -oppimisfestivaalia. Akselia kiinnostaa erityisesti, miten olosuhteita muotoilemalla voidaan tukea ihmisen aitoa oppimista.

Rekrytoinnin 101 – headhunterin vinkit ja sudenkuopat

Mitä rekrytoija katsoo profiilissasi? Miten CV pitäisi tehdä? Miten omasta osaamisesta pitäisi kertoa, että tulisi huomatuksi? Milloin saa ylipäänsä sanoa, että osaa jotakin? Mikä on yleisesti haastavinta IT-alan rekrykentässä? Rekrytointi herättää paljon tunteita ja kysymyksiä. Tämän puheenvuoron avulla saat vastauksia aiemmin mainittuihin kysymyksiin kahden kokeneen IT-rekrytoijan kertomana.

Ella Raskila toimii Digiassa headhunterina. Suorahaun sekä haastattelujen ohella hänen tehtäviinsä kuuluu oppilaitos- ja kumppaniyhteistyötä, työnantajamielikuvan kehittämistä ja rekrymarkkinointia sekä esimiesten tukemista hakujen aikana. Kokemusta hänelle on kertynyt IT-alan hakuprosesseista niin konsultointipuolelta kuin in-house roolista käsin. Ella on taitava viestijä, ja saa myös kandeilta usein kiitosta ammattimaisesta lähestymisestään. Ella on paitsi taitava rekrytoinnin ammattilainen, myös kuplivan iloinen ”bubbly”-persoona, joka verkostoituu ja sparrailee mielellään.

Ville Saviluoto luotsaa vankalla kokemuksella Digian rekrytiimiä eteenpäin ja huolehtii samalla, että iso kuva on kunnossa ja kandit sekä eri yksiköiden avoimet paikat löytävät toisensa mahdollisimman kitkattomasti. Ville on työskennellyt IT-rekrytointien parissa jo 15 vuoden ajan ja vuosien varrella eteen on tullut kaikenlaista roolia help-deskistä hankejohtajaan ja koodarista arkkitehtiin. Leppoisasta huumorintajusta on ollut headhunterin roolissa hyötyä, ja matkalla taskuun on tarttunut myös koko joukko parhaita (ja niitä huonoimpia) käytäntöjä niin hakuprosesseista kuin EB-työstäkin. Parasta Villen mukaan IT-alassa on sen jatkuva kehittyminen ja mahdollisuus oppia uutta.