‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Testiautomaatiota ja vuoksikelluntaa – Lappeenrannan rento arki vie mukanaan

· Blogi · IT-alan teemat · Työ IT-alalla · Tuuli Ashurst-Pitkänen

Reilu kuukausi takana Goforen uudella toimistolla Lappeenrannassa. Ja ylipäätään koko kaupungissa uutena asukkaana pari kuukautta. Alkuhämmennyksen ja kaupungin katujen opettelujen jälkeen voin jo nyt todeta, että on täällä leppoista ja kotoisaa olla.

Ensinnäkin Lappeenranta on osoittanut kauneutensa jo näin talvella lumikinosten alla. Kesäkaupunkinahan tämä on parhaimmillaan, kuten suurin osa Suomen kaupungeista ja kylistä. On tullut hiihdettyä Saimaan jäällä, tutustuttua avantopaikan vakikävijöihin, testattua Myllysaaren yleinen sauna ja käytyä katsastamassa suhteellisen runsas ravintola- ja pubitarjonta. Odotan kovasti kesäuinteja, paikallisristeilyjä, sataman jäätelökioskien avautumista ja yleisesti ottaen koko kaupungin iloista hälinää. Karjalaiset jututtavat milloin missäkin ja ihmettelevät, että kuinka savolainen on päätynyt Helsingistä itärajan tuntumaan. Yleensä kun tuppaa käymään toisin päin. Ehkä se kotoisa tunne tulee myös omista sukujuurista, jotka ovat syvällä rajantakaisen Karjalan mullassa.

Juurrutaan itään

Millaista on sitten ollut juurruttaa itseään myös työympäristön suhteen kaikkeen uuteen? Ensisijaisesti hauskaa. Tällä hetkellä tämän seudun työporukkaan kuuluu 11 henkeä. Lisää tulee tasaiseen tahtiin ja odotamme innolla aina uusia työtovereita. Ollaan järjestelty uutta toimistoa yhdessä, mietitty kaikille soveltuvia työympäristön muotoja, suunniteltu small eventejä ja tupareita. Työyhteisön henki tuntuu mukavan leppoiselta ja pikkuhiljaa hitsaudutaan vahvaksi tiimiksi, vaikka meitä työskentelee täällä hyvin erilaisissa rooleissa erilaisia ihmisiä. Se onkin mielestäni Goforen yksi vahvuus: kaikki ollaan samaa porukkaa, titteleihin katsomatta. Myöskään pomoja ei varsinaisesti ole ja mikromanagerointi loistaa ilokseni poissaolollaan.

Itselleni Goforen Lappeenrannan toimiston avautuminen tuntui jopa kohtalolta, kun päätin muuttaa kaupunkiin jo ennen kuin tiesin laajenemisesta tänne itään. Etätyöpäivien vastapainoksi on ollut mahtavaa olla taas myös toimistolla. Henkilökohtaisesti nautin myös pienemmän ja tiiviimmän työporukan meiningistä. Kollegoja oppii tuntemaan lähemmin ja omiin työpäiviin on tullut myös uusia ulottuvuuksia, kun testiautomaation lisäksi on saanut myös ihan uudenlaisia työtehtäviä.

Virta vie

Ensimmäisenä small eventinä tällä porukalla olemme menossa vuoksikelluntaan. Kuivapuvuissa kellumaan Saimaan virtaan. Samanlaiselta virtaan heittäytymiseltä myös Lappeenrantaan muutto ja uuden toimiston käynnistyminen on tuntunut. Kuukausi nyt kelluttu ja voin kertoa, että virtaan hyppääminen kannatti! Nii mie oon huomannut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *