‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

“Tee rohkeasti asioita, jotka tuntuvat hyvältä”

· Blogi · Työ IT-alalla · Uratarinat · Sanna Hyvönen

Eveliina Miikkulainen on vaikuttanut muutamassa ICT-alan firmassa ja kerännyt sieltä oivaa kokemusta nykyistä ICT Hubin projektipäällikön roolia varten. Tulevaisuuden työtavoitteisiin kuuluu, että Joensuu on vetovoimainen keskus ICT-alan yrityksille. Siihen liittyen paikallista alan toimintaa kehitetään niin, että toimiala ja sidosryhmät tekevät yhä parempaa yhteistyötä toistensa kesken.

Eveliina on toiminut kolmessa ICT-alan yrityksessä, joista viimeisimmässä julkipilven ja low-code sovelluskehityksen parissa. Hän kokeili koodaamista yhden sovelluksen verran ja huomasi nopeasti, ettei se ollut häntä varten. Onneksi tämä ei ole este ICT-alan moninaisten työroolien vuoksi ja hän onkin toiminut ihmisläheisissä tehtävissä keskittyen asiakkuuksien kehittämiseen, ihmisten väliseen vuorovaikutukseen sekä työntekijöiden viihtymiseen työpaikalla.

Myynnin ja markkinoinnin tradenomiksi valmistunut Eveliina kuvailee polkuaan teknologian pariin suoraviivaisesti. Kaupalliselta alalta valmistuttuaan hän pääsi IT-alan firmaan töihin ja innostus teknologiaa kohtaan kasvoi nopeasti.

Niinpä hän opiskeli ohjelmistorobotiikkaa 60 opintopisteen verran työn lomassa, neljänä päivänä töitä ja yhtenä opintoja. Hän kertoo, että työn ja opintojen sovittaminen oli helppoa ja sujuvaa työnajantajan ansiosta. Kolmen korkeakoulun yhteistoteutuksesta saatu diplomi toimii todisteena tästä kokonaisuudesta. Ja vaikka ohjelmistorobotiikka ja sen ymmärtäminen kuulostaa siltä, että koodaamista tarvittaisiin paljon, on todellisuus myös jotain muuta.

“Kokemuksesta voin sanoa, että kaikki ICT-alalla olevat eivät oo koodareita ja ala tarvitsee ihmisiä, jotka eivät koodaa. Miut on aina otettu hyvin vastaan ja olen saanut ääneni hyvin kuuluviin, vaikka ala onkin edelleen miesvaltainen. Onneksi naisten määrä alalla tuntuu kasvavan koko ajan. Eri sukupuolia ja myös yleisemminkin diversiteettiä tarvitaan niin ICT- kuin muillakin aloilla.”

Tiiviisti ICT-alan yritysten parissa

ICT Hubia johtava Eveliina päätyi puolivahingossa nykyiseen pestiinsä. Hän ei hakenut töitä ja silloinen työ oli mukavaa. Kuitenkin LinkedIniä selaillessa vastaan tuli projektipäällikön rooli, joka vaikutti kiinnostavalta: mitä pidemmälle hän luki ilmoitusta, sitä enemmän tuntui että rooli oli häntä varten. Niinpä hän päätti hakea sitä ja onkin toiminut nykyisessä työssään alkukesästä 2023 alkaen.

ICT Hubilla lisätään Joensuun vetovoimaa ICT-alan yrityksien silmissä. Hubin toiminta perustuu 2000-luvun taitteessa olleeseen vahvaan paikalliseen yritysyhteisöön ja elinvoimaiseen yhteistyöhön. Vuosien saatossa yritysten ja sidosryhmien välinen vuorovaikutus hiipui, jota halutaan herättää uudestaan Hubin johdolla. Yhteistyössä on tunnetusti voimaa.

Työ ICT Hubin parissa on aivan alussa ja Eveliina jutteleekin mielellään yhteistyön merkeissä aiheesta kiinnostuneiden kanssa. Tavoitteena on, että toimiala ja sidosryhmät, kuten oppilaitokset, tekevät yhä parempaa yhteistyötä toistensa välillä ja ala voi paikallisesti hyvin.

Rohkeasti kohti hyvää

Työ teknologian parissa motivoi Eveliinaa monesta näkökulmasta katsottuna ja hänelle tärkeää on alan ihmisläheisyys, sillä hän omaa sosiaalisen luonteen. Samasta syystä hän vapaa-ajalla urheilee, kohtaa muita ja samalla rentoutuu mahdollisesta stressistä.

Hän nostaa esiin myös alan merkityksellisyyden.

“Sähköiset palvelut ovat tulleet jäädäkseen. Alan työllä varmistetaan että monet palvelut toimivat toivotulla tavalla ja niitä käytetään oikeassa paikassa. Tämä kaikki vaikuttaa toimivuuteen, vapauttaa tilaa ja vapauttaa kaistaa muille tärkeämmille töille – alalla kuin alalla.”

Mimmit koodaa -ohjelma on Eveliinalle ollut tuttu jo aloitusvuodesta 2018 lähtien. Hän on ollut mukana muutamassa workshopissa, virtuaalitapahtumassa sekä menneen Mimmit koodaa -hankkeen järjestämissä verkostoitumistapahtumissa Joensuussa.

Hän kertoo, että tällaisia ohjelmia kannattaa hyödyntää, sillä niissä tapaa muita teknologiasta kiinnostuneita, saa vinkkejä muilta vertaisilta sekä näkee monessa eri urapolun vaiheessa olevia henkilöitä. Niistä saa tärkeitä esikuvia ja samalla pääsee hakeutumaan samankaltaisten seuraan.

Yleismaallisena vinkkinä hän kannustaa menemään sitä kohti, mikä tuntuu luontevalta:

“Mene ja tee rohkeasti asioita, jotka tuntuvat hyvältä.”

Haastattelimme

Eveliina Miikkulainen
Projektipäällikkö
ICT Hub

 

Uusi ICT Hub käynnistyy projektina, jonka päätavoitteena on saada uutta liiketoimintaa ja kasvua Joensuun seudun ICT-toimialalle. ICT Hub Joensuu tukee alan yritysten kasvua ja verkostoitumista sekä uusien yritysten syntyä ja sijoittumista alueelle.

Ajankohtaiset teemat, kuten uudet teknologiat, tekoäly, kyberturvallisuus sekä yritysten johdon ja osaajien ajankohtaiset tarpeet tulevat olemaan ICT Hub Joensuun tuottamien tapahtumien ja palvelujen ytimessä.

Lisäinfoa ICT Hubista voi lukea esimerkiksi täällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *