‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Äidin ei tarvitse luopua urahaaveistaan Accountorilla

· Blogi · Työ IT-alalla

Mimmit koodaa yhteistyöblogi

Täytyykö urakehityshaaveet pistää syrjään, kun perheeseen syntyy lapsi? Tai pitääkö uraohjuksen luopua perheenperustamishaaveista? Meidän mielestämme ehdottomasti ei. Voit saada molemmat!

Kun perheeseen kuuluu pieniä ihmisiä, uran ja muun elämän yhdistäminen nousee yleensä aiempaa ajankohtaisemmaksi kysymykseksi. Moni äidiksi tuleva pohtii, miten yhdistää työtä ja perhe-elämää sopivassa suhteessa. Accountorilla jokainen voi luoda uraa ja yhdistää perhe-elämän hyvin joustavasti omaan elämäntilanteeseen sopivalla tavalla.

Accountor HR Solutionsilla työskentelevät Nelli ja Mirka kertovat, miten he kokevat pystyneensä yhdistämään lapsiperhearjen ja työn ohjelmistotestaajana.

Nellin kotona vilinää riittää, mutta työt onneksi joustavat muuttuvissa elämäntilanteissa

Nelli Ritari toimii Mepco-järjestelmän testaajana. Hänellä on 2-, 5- ja 11-vuotiaat lapset, joten hommaa piisaa kotonakin. Nelli on työskennellyt aikaisemmin kokoaikaisena, mutta nyt muutaman kuukauden ajan osa-aikaisena poikkeuksellisen perhetilanteen vuoksi. Tällä hetkellä hän työskentelee 60% työajalla.

“Tosi kivasti olen saanut joustoa esihenkilöltä. Töissä tietävät tilanteeni ja ovat ymmärtäneet hyvin, joten onnistui tällainen väliaikainen järjestely nopeallakin aikataululla. Se oli positiivinen yllätys, koska ei ihan jokaisessa yrityksessä välttämättä tällainen onnistuisi”, Nelli kertoo.

Nelli opiskeli nuorimmaisen lapsensa vanhempainvapaalla muuntokoulutuksella tietojenkäsittelyä ja päätti alkaa hakea töitä, kun lapsi täytti vuoden.

“Sattui niin kivasti, että löysin melkein heti HR Solutionsin testaajan paikan, kun aloin etsiä töitä. Olen pitkään työskennellyt palkka- ja HR-järjestelmien parissa, joten tuli sellainen fiilis, että tämä on ihan minun paikkani”, Nelli kertoo.

Nelli mietti, että vaikuttaako vanhempainvapaalla oleminen negatiivisesti työnhakuun, mutta yllättyi positiivisesti, kun tuli valituksi tehtävään.

Etätyön hän kokee isoksi plussaksi etenkin lapsiperhearjessa, kun matkoihin ei enää tarvitse käyttää aikaa.

“Nyt voin viedä kävellen lapsia päiväkotiin. Jos menisin toimistolle, niin pitäisi kulkea autolla. Lasta voi lähteä viemään helpommin keskenpäivää vaikkapa hammaslääkärille, kun työskentelee kotoa käsin. Meillä ei juurikaan ole pakollisia toimistopäiviä, vaan suurimman osan työstä voi tehdä etänä”, Nelli sanoo.

“Todella hyvin olen saanut esihenkilöltä tukea. Hän on sanonut, että voin lähteä vaikka tunniksi lenkille kesken päivää, kunhan työt tulee tehdyksi. Mukavaa suhtautumista, että ymmärretään, että perheellisillä arki on usein vähän erilaista kuin lapsettomilla”, Nelli kertoo.

Mirka on toteuttanut urahaaveitaan ja yhdistänyt siihen perhe-elämän jouhevasti

Mirka Pihlajalla on 10-vuotiaat ja 6-vuotiaat lapset. Mirka on ollut Accountorilla 11 vuotta ja molempien lasten kohdalla palannut vanhempainvapailta takaisin töihin. Kuopuksen syntymän jälkeen, Mirka on jatkanut 80 % työajalla, koska on kokenut sen parhaaksi tavaksi yhdistää perhe- ja työelämä.

“Olen kokenut tämän todella joustavaksi, että voin tehdä töitä 6 tuntia päivässä, eikä ole pakko tehdä enempää. Mutta jos on hyvä flow päällä, niin saa jatkaa, jos siltä tuntuu”, Mirka sanoo.

“Olen kokenut, että esihenkilö ymmärtää hyvin perhetilanteen ja on monestikin sanonut, että kunhan työt hoituvat, niin kaikki muu on ihan ok hänelle”, hän lisää.

Mirka opiskeli vanhempainvapaalla, koska hän kaipasi vaihtelua työhönsä. Palattuaan äitiyslomalta hän pääsikin tekemään opiskeluaan vastaavia työtehtäviä. Mirka on opiskellut työn ohessa myös toisen tutkinnon. Hän kokee, että on pystynyt hyvin yhdistämään uran ja perhe-elämän ja kehittymään urallaan.

“Oli todella kiva, että sain palata töihin uusiin tehtäviin ja tehden lyhyempää päivää. Niin homma pysyy mielenkiintoisempana ja on edelleen todella mielenkiintoista. Accountorilla on kyllä hyvin huomioitu kunkin elämäntilanteet ja joustetaan sen mukaan”, Mirka kertoo.

Mirka asuu hieman kauempana toimistolta, joten on kokenut etätyön helpottaneen huomattavasti arkea. Ennen etätyöaikaa työmatkat lohkaisivat ison osan päivästä ja 80% työaika ei juurikaan tuntunut aidosti lyhentävän päivää. Nyt hänelle jää hetki omaa aikaa ennen lasten hakua.

“Itselle etätyöajalla on ollut paljon positiivisia vaikutuksia, ja oma hyvinvointikin on kohentunut etätyön myötä,” Mirka sanoo.

Kirjoittanut

Katarina Klinge
markkinointiasiantuntija
Accountor HR Solutions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *