‹ Takaisin listaan

Ilmoittaudu mukaan!

24.8.2022 17-19

Tästä mukaan

Tapahtuman tyyppi: Workshop

Osallistujamäärä: 12

Lokaatio: Joensuun Tiedepuisto

Vaikeustaso: Beginner

Oma läppäri mukaan: Kyllä

Kieli: Suomi

 

Ohjelmoi itse oma robotti

Ovatko ihmiset ja tietokoneet samanlaisia vai erilaisia? Onko robotilla tunteita? Tule oppimaan uutta robotiikasta ja ohjelmoinnista Makeblock® mBot robotin avulla!

Nykyajassa elämme yhteiskunnassa, jossa tietokoneet, robotit ja ohjelmointi ovat yhä suurempi osa jokapäiväistä elämää. Tämän vuoksi on tärkeää, että ihmiset kiinnostuvat teknologiasta ja oivaltavat, mitä kaikkea pelkillä näppäimistöllä ja hiirellä voi luoda ja rakentaa. Ohjelmoinnilliseen ajattelun perusasioita ovat kyky pilkkoa ongelma osiin, antaa yksikäsitteisiä komentoja ja miettiä, miten ratkaista eteen tullut ongelma.

Robotiikka-workshop sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin rakentelijoille.

Tapahtuma on jatkoa robotiikka-webinaarille (17.8.) – tutustu tapahtumaan tästä ja ilmoittaudu mukaan!

Mitä opit tapahtumassa?

Workshopissa pääset kasaamaan mBot-robotin. Tässä tapahtumassa pääset ohjelmoimaan robotin liikkeet, käyttäytymisen, valot ja äänet haluamallasi tavalla. Käytössä olevat robotit ovat ns. STEM-robotteja (Science, Technology, Engineering ja Mathematics), jotka sopivat niin koulu- kuin kotikäyttöön.

Workshopissa opit ohjelmoinnin alkutaipaleella oleville suunnatulla Scratch-ohjelmointikielellä ja edistyneemmät pääsevät kokeilemaan Python-ohjelmointikielellä. Näillä opeilla voi ohjelmoida muun muassa Lego-robotteja.

Otathan tapahtumaan oman tabletin tai kannettavan tietokoneen mukaan. Workshopissa käydyt opit jäävät tapahtuman jälkeen (niin halutessasi) laitteellesi ja voit palata niihin siten myös myöhemmin.

Tervetuloa oppimaan robotiikan alkeita!

Robotti-yhdistys ry

Yhdistyksen tavoitteena on olla mukana asiantuntijana palvelurobotiikan hankkeissa, robotiikan tutkimuksessa ja kehityksessä, toimia aktiivisesti robotiikan koulutus- ja harrastustoiminnassa sekä tuoda käytännön läheisesti tietoa roboteista.

Tutustu yhdistykseen tästä

 

Haluatko lukea lisää?

“Uutisissa vilisee botteja, androideja, cobotteja, gynoideja, chatbotteja, siivousrobotteja, ruohonleikkurirobotteja, ohjelmistorobotteja… Roboteista puhutaan yhä kasvavassa määrin, myös sosiaalinen media on täynnä kuvia ja videoita mitä erilaisemmista robotiikan sovellutuksista. Kun elokuvat vilisevät ihmisiä jahtaavia tappajarobotteja, kuinka tämä ei voisi olla vaikuttamatta negatiivisesti siihen kuvaan mitä robotiikka ihmisissä herättää? Yleensä tämä mielikuva hälvenee omien robottikokemusten kautta.”

Lue robotiikasta Robottitytön blogista

 

Huom! Tässä workshopissa on rajoitettu osallistujamäärä. Mikäli et pääsekään tapahtumaan, muista perua osallistumisesi.

 

#MimmitKoodaa tapahtumissa tutustutaan monipuolisesti IT-toimialan aiheisiin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme. Lähetämme osallistumisohjeet ja linkin ennakkoon ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Voit esittää toiveita tulevista sisällöistä laittamalla meiliä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi

#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala

Paikallisen #MimmitKoodaa Pohjois-Karjala -hankkeen avulla pääset rennolla otteella tutustumaan IT-alaan ja sen mahdollisuuksiin. Hanke toteuttaa Pohjois-Karjalan maakuntaohjelmaa (POKAT 2021, painopisteenä koulutus ja osaaminen). Hankkeen toteututusaika on 01.03.2021 – 30.04.2023 ja sitä on mukana rahoittamassa Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus – Vipuvoimaa EU:lta!

Ari Allinen.

Ari Allinen

ICT-suunnittelija | Meidän IT ja talous Oy

Avaa lisätietoa henkilöstä
Timo Pappinen.

Timo Pappinen

Lehtori | Riveria

Avaa lisätietoa henkilöstä

Kyllä, haluan pysyä kuulolla!

Liittymällä postituslistallemme saat myös ensimmäisenä tiedon julkaisuista koulutuksista. Koulutuksia tarjoavat Software Finland ry:n jäsenet ja koulutukset ovat mimmeille maksuttomia.

Keväällä 2024 mukana

Accenture logo.Amazon Web Services logo.Digia logo.DNA logo.FITech logo.IBM logo.Laurea ammattikorkeakoulu logo.Microsoft logo.Nordcloud logo.Rovio logo.Siili logo.Terveystalo logo.Zalando logo.