Webinaari: Kurkistus teknologia-alalle
· Materiaalit · Pohjois-Karjala · Webinaari
Kurkistus teknologia-alalle – alanvaihtajan mahdollisuudet
Tervetuloa Mimmit koodaa Pohjois-Karjala hankkeen toiseen hybridi-tapahtumaan!
Tapahtuma antaa lavan ohjelmistokehityksen parissa työskenteleville henkilöille. Tilaisuudessa kuulet ohjelmistoalan tarjoamista mahdollisuuksista paikallisesti ja konkreettisia uratarinoita paikallisilta tekkinaisilta.
Mitä tapahtumassa oppii?
Tässä tapahtumassa pääset tutustumaan joensuulaisiin alanvaihtaja-opiskelijoihin ja IT:n parissa toimiviin naisiin, jotka työskentelevät Ambientialla, Cloudialla ja Nordealla. Kuulet heiltä suoraan omakohtaisia kokemuksia opiskeluista, mielenkiintoisista työtehtävistä ja paikallisista yrityksistä.
Tapahtuma on vapaamuotoinen matalan kynnyksen tapahtuma, jossa kysymyksiä saa esittää sekä kaikille puhujille että meille järjestäjille. Tilaisuus mahdollistaa myös verkostoitumisen vertaisten kesken.
Ohjelma
Milja toivottaa teidät tervetulleeksi.
Emilia ja Elina kertovat alanvaihtonsa syistä sekä kertovat omista kokemuksistaan teknologian parissa. Miten ensimmäinen opiskeluvuosi on mennyt, mikä tuli yllätyksenä, mikä ilahdutti, mikä pisti jännittämään! Millaista se koodaaminen oikein on?
Kaikista ei tule koodareita, mutta melkein kaikkien meidän työnkuva tulee jollain tapaa liittymään teknologiaan. Millaista työtä tarjoavat Pohjois-Karjalassa Ambientia, Cloudia ja Nordea? Koodaako kaikki ja jos ei koodaa, niin mitä siellä oikein tehdään ja kuka tekee? Tuuli, Anna ja Hanne tulevat kertomaan omasta työstään, tiimeistään sekä yrityksistä joissa työskentelevät.
Rupatellaan lyhyesti myös vuoden 2022 Mimmit koodaa ohjelman paikallista tapahtumista. Kerro rohkeasti asioista, joista haluaisit kuulla lisää tai jos tiedät jo mitä haluaisit oppia! Sana on vapaa ja tila turvallinen, tyhmiä kysymyksiä ei ole.
Puhujat
Anna Jaurto, Business Process Manager, Ambientia
Olen ollut IT-alalla töissä 14 vuotta. Nykyään vastaan Ambientian kehitysprosessista ja vedän monia erilaisia hankkeita ja projekteja. Useimpien tavoite on poistaa manuaalista turhaa työtä, kerätä dataa päätöksenteon tueksi tai parantaa laatua, hyödyntäen automaatioita ja integraatioita. Teen töitä kehittäjien, järjestelmäasiantuntijoiden ja alusta-arkkitehtien kanssa.
Olen valmistunut Tietojenkäsittelyn Tradenomiksi. Kiinnostavimmat kurssit käsitteli käyttöliittymien kehittämistä ja päädyinkin opiskeluaikana Ambientialle tekemään fronttia. Olen myös toiminut projektipäällikkönä, esihenkilönä kehitystiimille sekä pitänyt huolta asiakkaista. Yksikään päivä ei ole ollut samanlainen ja töissä on saanut aina oppia uutta ja haastaa itseään. Se on tässä työssä ihan parasta!
Vapaa-aikani vietän perheen kanssa ja aina kun kroppa sen sallii yritän urheilla 🙂
Hanne Keskisalo, IT Developer, Nordea
Hei, olen Hanne, kahden alakoululaisen äiti. Olen aikaisemmalta koulutukseltani fyysikko, mutta alan töitä en ole kuitenkaan tehnyt, kaikkea muuta kylläkin.
Aloin opiskella töiden ohella tradenomiksi ammattikorkeakoulussa 4,5 vuotta sitten. Kipinän synnytti Helsingin yliopiston ilmainen MOOC-kurssi. Nyt alan työkokemusta on kertynyt noin 3 vuotta useammassa eri yrityksessä. Olen tehnyt pääasiassa fronttia webbiin ja mobiiliin, mutta tarkoituksena on opetella myös backend-kehitystä.
Vapaalla luen kirjoja, sekä alan kirjallisuutta että kaunokirjallisuutta. Viimeisimpänä luin kirjan ‘The Phoenix Project’ ja nyt on kesken sen jatko-osa ‘The DevOps handbook’.
Emilia Lammi, Opiskelija, Itä-Suomen yliopisto & Yhteistyövastaava, Skripti ry
Kohta kolmekymppinen, entinen parturi-kampaaja, nykyään ensimmäisen vuoden tietojenkäsittelytieteen opiskelija. Vaihto työelämästä alanvaihtajaksi kävi aika nopeasti ja yllättäen, mutta kerkisin tähän alaan kuitenkin hieman tutustua avoimen yliopiston kautta. Ja ennenkuin huomasinkaan, olin pääsykokeissa ja sitten jo tutkinto-opiskelijana yliopistossa. Nykyään mukana jopa ainejärjestön hallituksessa. Voisi siis sanoa, että ala ja opiskelu vei mukanaan!
Tuuli Martikainen, Product Manager, Cloudia
Tuuli työskentelee Cloudialla tuotepäällikkönä. Hän vastaa Cloudian tuoteportfolion suunnittelusta ja ohjauksesta. Hän työskenteli alun perin Cloudialla asiakaspalvelupäällikkönä, josta koulun penkin kautta ajautui tämän hetkisiin työtehtäviin.
Tuulin alkuperäinen koulutus on kaupallinen, jonka jälkeen hän opiskeli tietojenkäsittelyä täydentääkseen osaamistaan.
Työn vastapainona hän tanssii hiphopia ja nykytanssia sekä toimii Itä-Suomen katutanssiyhdistyksessä. Hän tykkää myös maastopyöräillä, veneillä ja kokeilla erilaisia liikuntalajeja luonnossa ja sisällä.
Elina Saarelainen, Opiskelija, Itä-Suomen yliopisto & Yhteistyövastaava, Skripti ry
Elina Saarelainen koki tarvetta muutokselle työelämässä työskenneltyään kymmenisen vuotta sosionomi-diakonina seurakunnan nuoriso- ja diakoniatyössä. Uteliaisuus tietotekniikkaa kohtaan ohjasi muutoksen suuntaa ja avoimen yliopiston tarjoama mahdollisuus ilmaisiin luonnontieteiden perusopintoihin vauhditti ratkaisua. Opintoihin tutustuminen rohkaisi hakemaan tutkinto-opiskelijaksi ja pääsykokeen kautta avautui ovi Itä-Suomen yliopistoon opiskelemaan Tietojenkäsittelytiedettä.
Nyt ensimmäisen vuoden loppupuolella valintaan ei voisi olla tyytyväisempi! Opiskelu ja opiskelijayhteisö on imaissut mukaansa ja oma paikka löytyi myös ainejärjestö Skriptin hallituksesta. Perhe- ja opiskelijaelämän yhteensovittaminen on sujunut opintojen joustavuuden myötä erittäin hyvin. Vapaa-aika kuluu perheen ja opiskelijarientojen ohella palapelien tai kirjojen parissa sekä ystävien kanssa.
KAIKKI MIMMIT KOODAA TAPAHTUMAT OVAT MAKSUTTOMIA.
Koko Suomen kattavan Mimmit koodaa -ohjelman toiminta ja tapahtumat murtavat aktiivisesti myyttiä, että koodaaminen olisi vain miehille tai matemaattisesti lahjakkaille. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.
#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala
#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala -hankkeen tapahtumissa pääset rennolla otteella tutustumaan IT-alaan ja sen mahdollisuuksiin. Lähetämme osallistumisohjeet ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme.
#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala hanke toteuttaa Pohjois-Karjalan maakuntaohjelmaa (POKAT 2021, painopisteenä koulutus ja osaaminen) tukemalla naisten kouluttautumista ja lisäämällä osaamista tulevaisuuden työtehtävissä. Hankkeen toteututusaika on 01.03.2021 – 30.04.2023 ja sitä on mukana rahoittamassa Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus – Vipuvoimaa EU:lta!