‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Tallenne: Alanvaihtajaksi ohjelmistoalalle? Pohjois-Karjalan tarjoamat mahdollisuudet

· Materiaalit · Pohjois-Karjala

Tervetuloa Mimmit koodaa Pohjois-Karjala hankkeen ensimmäiseen hybridi-tapahtumaan! Tilaisuudessa kuulet ohjelmistoalan tarjoamista työmahdollisuuksista alueella ja uratarinoita paikallisilta tekkinaisilta.

Ensimmäiseksi alanvaihtajat Kaisa Heinonen ja Anni Mönttinen kertovat omia kokemuksiaan aikuisina alanvaihtajina keskustellen yhdessä Antti Vikmanin kanssa. Myöhemmin lavan saavat myös Nina Hynninen ja Satu-Minna Piiroinen, jotka kertovat alueen osaajapulasta, osaamistarpeista ja alueen tarjoamista työmahdollisuuksista.

Puhujat

Kaisa Heinonen, Koodari, Kooders

Kaisa Heinonen halusi nuorena yhteiskuntatieteiden tutkijaksi, mutta valmistumisensa jälkeen hän päätyikin vaihtamaan alaa kuvataiteen pariin. Kuvataideympyröissä vietettyjen vuosien jälkeen, keväällä 2019, Kaisa päätti jälleen vaihtaa suuntaa ja opetella koodaamaan, vaikkei hänellä aiempaa kokemusta asiasta ollutkaan. Nyt hän työskentelee ensimmäisessä ohjelmointialan työpaikassaan koodarina.

Vapaa-ajallaan Kaisa harrastaa neulomista, askartelua ja laulamista pianon ääressä – ja haaveilee kuvataideinspiraation iskemisestä.

Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

Anni Mönttinen on alkuperäiseltä ammatilta englannin kielen kääntäjä, mutta alan työtilanteen vuoksi hän päätti valmistuttuaan hieman avartaa näkemyksiään muillekin aloille, ja lopulta päätyi TE-palvelujen ja Sarasen järjestämälle koodauskurssille. Ensimmäisenä vuorossa oli kuuden viikon Code Bootcamp, jonka aikana kurssilaiset tekivät omat pienet demot. Anni sai demosta hyvää palautetta, joten uskaltautui hakemaan pidemmälle Code Academy -kurssille, johon kuului myös harjoittelujakso IT-alan yrityksessä. Anni pääsi harjoitteluun Nolwenturelle, jonne sitten kurssin jälkeen työllistyikin.

Antti Vikman, COO, Nolwenture

I have Developer, COO, Technical sales roles experience from multiple SMEs. At Nolwenture, I’m handling coaching and mentoring both internal and external, but I do love to get my hands dirty and dive in to solve hard puzzles. I also volunteer to help entrepreneurs and invest my free time to board games and role-playing.

Nina Hynninen, HR Business Partner, Abloy

Nina Hynninen työskentelee Abloylla HR Business Partnerina. Nina on bisnespsykologi, jonka rooliin kuuluu johtajuuden ja organisaatiokulttuurin kehittäminen liiketoimintaa tukien. Hän uskoo, että mihin tahansa muutokseen tarvitaan yhdistelmä asiaosaamista, uteliasta innostusta, sekä jaettua inhimillisyyttä. Nina inspiroituu pitkän urapolun kulkeneista johtajamimmeistä, jotka tekevät työtä suurella sydämellä.

Työn vastapainona Nina viettää aikaa keittiössä, nukkuu päiväunia ja kasaa lukemattomia kirjapinoja pöytien kulmille.

Satu-Minna Piiroinen, Yritysasiantuntija, Business Joensuu

Satu-Minna Piiroinen työskentelee Business Joensuulla yritysasiantuntijana auttaen Joensuun seudun yrityksiä erityisesti henkilöstöön, rekrytointeihin ja henkilöstön osaamiseen liittyvissä kysymyksissä. Satu-Minnalla on kaupallis-tekninen koulutus täydennettynä kasvatustieteillä ja psykologialla. Työuransa Satu-Minna on tehnyt pääasia oppilaitosmaailmassa mm. IT-alan opettajana ja projektipäällikkönä.

Työn vastapainona Satu-Minna rakastaa luonnossa liikkumista, joogaa, koiran kanssa harrastamista ja pihalla puuhailua. Korona-aikana matkustuskärpäsen tilalle on puhjennut vakava neuloosi. 😉

 

 

KAIKKI MIMMIT KOODAA TAPAHTUMAT OVAT MAKSUTTOMIA.

Mimmit koodaa -ohjelman toiminta ja tapahtumat murtavat aktiivisesti myyttiä, että koodaaminen olisi vain miehille ja matemaattisesti lahjakkaille. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala

Paikallinen #MimmitKoodaa -hanke tarjoaa aikuisille naisille maksutonta, matalan kynnyksen valmennusta ohjelmistokehityksestä Pohjois-Karjalassa. Tutustu hankkeeseen: www.mimmitkoodaa.fi/pohjois-karjala

#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala hanke toteuttaa Pohjois-Karjalan maakuntaohjelmaa (POKAT 2021, painopisteenä koulutus ja osaaminen) tukemalla naisten kouluttautumista ja lisäämällä osaamista tulevaisuuden työtehtävissä. Hankkeen toteututusaika on 01.03.2021 – 30.04.2023 ja sitä on mukana rahoittamassa Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus – Vipuvoimaa EU:lta!

Hanke-logot.