‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Mimmit koodaa Hackathon 2023

· Ajankohtaista · Blogi · Sanna Hyvönen

Syksyllä 2023 järjestettiin kolmas Mimmit koodaa Hackathon, joka huipentui 1.–3.12. Harald Herlin -oppimiskeskuksessa yhteisesti pidettyyn viikonloppuun. Hackathon toteutettiin Ultrahackin koordimoinana ja mukaan kutsuttiin Mimmit koodaa yhteisön jäseniä luomaan ratkaisua haasteeseen. Osallistujat pystyivät osallistua haasteeseen millä osaamistasolla tahansa.

Haaste

Kun maailma muuttuu yhä digitaalisemmaksi, tapa työskennellä muuttuu nopeasti. Työ HR-osastolla on kokenut merkittäviä muutoksia digitalisaation myötä, joka on muuttanut työn käytäntöjä. Digitaaliset työkalut auttavat muun muassa hallitsemaan, seuraamaan ja virtaviivaistamaan prosesseja. Onlinepalvelut ja -alustat ovat tulleet osaksi työnkuvaa. Tämä tarjoaa monia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita HR-osastoille: heidän on sopeuduttava uuteen digitaaliseen ympäristöön, houkutella huippuosaajia mukaan, ylläpitää positiivista työkulttuuria ja vastata nopeasti työntekijöiden tarpeisiin.

Haasteessa kutsuttiin tiimejä kehittämään innovatiivisia ratkaisuja, jotka auttavat HR-osastoja ja navigointia digitaalisessa ympäristössä. Ratkaisuja ja ideoita etsittiin erityisesti keskeisiin haasteisiin työelämässä ja tiimien oli mahdollista keskittyä esimerkiksi työntekijöden hyvinvoinnin ylläpitämiseen, vuorovaikutuksen tasapainottamiseen sekä työn prosessien parantamiseen. Haasteen lisäksi tiimeille tarjottiin mahdollisuutta tutustua ICT-alaan käytännön läheisesti sekä verkostoitua mukana olevien muiden vertaisten ja yritysten kanssa.

Hackathonissa tuotettua ratkaisua tuli kuvata ja kertoa mitä sillä saavutettiinn, mitä se ratkaisi ja millaisen liiketoimintamallin se sisälsi. Ratkaisu pystyi olemaan konsepti, sovellus, visualisointi tai palvelumalli. Tiimit olivat erittäin tervetullut koodaamaan tai avaamaan konseptia, kuinka ratkaisu voitaisiin toteuttaa.

Hackathon oli avoin kaikille Mimmit koodaa yhteisöön kuuluville, IWWOF yhteisöön kuuluville sekä yhteisöjen ulkopuolella oleville naisille. Mukaan pystyi osallistumaan 2-5 hengen tiimeissä ja 5 000 euron palkintopotti jaettiin parhaiden joukkueiden kesken.

Hackathon

Ennen varsinaista Hackathon viikonloppua pidettiin neljä pre-hack-webinaaria, joissa tutustuttiin ennakkoon Hackathonin saloihin, sen teemaan, tiimien löytämiseen sekä konseptin luomiseen. Joulukuussa Espooseen saapui 11 tiimiä, jotka lähtivät purkamaan haastetta, jotka työskentelivät väsymättä koko viikonlopun omistautuneiden mentorien tuella.

Viikonlopun päätteeksi palkintojenjakotilaisuudessa tuomaristo valitsi kolme parasta ja kunniamaininnan.

Ensimmäinen sija: UNBIAS

Yrityksille räätälöity henkilökohtainen palaute tarvitsee rekrytointiprosessien byrokratian torjuntaa, erityisesti puoleelliseen päätöksentekoon. Ratkaisulla puututaan tämän lisäksi myös ulkomaalaisten osaajien kohtaamiin esteisiin Suomessa antamalla henkilökohtaista palautetta työnhakukokemuksen parantamiseksi. Ratkaisussa hyödynnettiin ATS-integraatiota ja DEI-matriisia. Voittajatiimiin kuuluivat Anisha, Josephine, Raminta ja Shristi.

Toinen sija: HRevolution

Henkilökohtainen HR-assistentti. Tekoälyllä toimiva chatbot sisäisiin tiedusteluihin. Tiimiin kuuluivat Diana, Elena, Julia ja Laura.

Kolmas sija: Neurostorm 

Evoluutiotyökalu rekrytointiprosessien automatisointiin, josta on hyötyä sekä yritykselle että työnhakijoille. Ratkaisu käyttää modernia tekoälytekniikkaa, kuten Neuroverkostoja NLP:tä. Tiimiin kuuluivat Ekaterina E., Ekaterina S. ja Natalija.

Kunniamaininta: KPI Dashboard 

Selkeä KPI-mittaristo, joka auttaa HR:ää, johtoa ja tiimiä keskittymään siihen, mikä yrityksessä on tärkeää. Kunniamaininnan sai Minette.

Lämpimät onnittelut voittajatiimeille ja kunniamaininnan saaneelle!

Kiitämme suuresti myös kaikkia Hackathoniin osallistuneita ja Hackathonista kiinnostuneita.

Yhteistyössä

Hackathonin yhteistyökumppaneina toimivat Mimmit koodaa -ohjelman ja Ultrahackin lisäksi Aalto StartUp Center, Aalto-yliopisto, Elisa, Espoon kaupunki, Gofore, IWWOF, Microsoft, Software Finland ry, Supercell, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja VTT. Lämmin kiitos mukanaolosta, mentorointiavun tarjoamisesta ja Hackathonin tukemisesta. <3

Kuvia päivästä

Tutustu päivän tunnelmiin alta löytyvistä kuvista.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *