‹ Takaisin listaan

Ilmoittaudu mukaan!

14.6.2023 12:00-16:00

Tästä mukaan

Tapahtuman tyyppi: Workshop

Osallistujamäärä: 15

Lokaatio: Cloud1 toimisto

Osoite: Vuorikatu 20, Helsinki

Vaikeustaso: Beginner

Pre-work: - Luo Microsoft Azure -käyttäjätunnus. - Luo Fingrid-tunnus. - Hanki Azure Data Studio työpöytäversio. - Hanki PowerBi työpöytäversio / käytä selainpohjaista versiota.

Oma läppäri mukaan: Kyllä

Kieli: Suomi

Cloud1 logo.

Jatkoa aiemmalle webinaarille!

Data-ala on tämän hetken IT-kentän kuuma peruna. Dataa on kaikkialla, mutta datatekijät ovat harvassa.

Melkein kaikista liiketoiminnoista syntyy dataa. Harva tunnistaa missä ja miten se syntyy, vaikka omalla toiminnalla helposti syntyy mahdollisuus kehittää prosessia. Data-perusteita käytiin aiemmassa webinaarissa, johon voit tutustua alta löytyvää painiketta painamalla.

Mitä on datatyö?

Mitä opit tapahtumassa?

Tervetuloa Mimmit Koodaa feat. Cloud1 Datatyöskentelyn työpajaan!

Tämän työpajan aikana pääset käytännön oppien kautta rakentamaan omaa dataputkeasi. Työpajassa haetaan dataa lähdejärjestelmästä, muokataan dataa mielekkääseen muotoon jatkokäyttöä varten ja tallennetaan muokattu data tietokantaan, josta data voidaan jakaa valmiiksi pureskeltuna esimerkiksi raportointia varten.

Työpajan aikana

  • opit käyttämään datatyössä yleisesti käytössä olevia työkaluja,
  • pääset rakentamaan dataa muokkaavan ohjelman sekä
  • kirjoittamaan tietokantakyselyitä juuri luomaasi tietokantaan.

Työpajassa Mimmejä on lupautunut opastamaan liuta Cloud1:llä työskenteleviä data-alan ammattilaisia, joita voi työskentelyn ohessa hyödyntää apukäsinä sekä myös kysellä tarkentavia kysymyksiä data-alaan liittyen.

Mitä tarvitset osallistuaksesi mukaan?

Microsoft Azure tunnus

Dataputki rakennetaan Microsoftin työkaluja käyttäen, joten osallistumiseen vaaditaan ennalta luotu Microsoft Azure -käyttäjätunnus. Käyttäjätunnus on maksuton ja ohjeet sen luomiseen löydät alta (englanniksi):

Microsoft Azure

Käyttäjätunnuksen luonnin yhteydessä Microsoft vaatii luottokortin tietoja, jotka voi myöhemmin poistaa käyttäjäasetuksista. Ilmaisella käyttäjätunnuksella voit käyttää kaikkia Microsoft Azuren palveluja 200€ arvosta ensimmäisen 30 päivän ajan, siitä lähtien kun etu on lunastettu. Huomioithan tämän workshop-päivän toimintoja ajatellen ja lunastat edun esimerkiksi viikkoa ennen tapahtumaa.

Fingrid-tunnus

Luomassamme harjoituksessa käytetään Fingridin dataa. Jotta tätä data saa ladattua, pitää Fingridille olla luotuna tunnus. Tunnuksen luominen on todella simppeliä: tunnus lähetetään suoraan valittuun sähköpostiosoitteeseen ja tunnuksen voi poistaa myös helposti käytön jälkeen.

Linkki tunnuksenluontisivulle:

Fingrid

Azure Data Studio ja PowerBI -työpöytäversiot

Tarvitset myös Azure Data Studio ja PowerBI -työpöytäversiot.

Azure Data Studio                                    PowerBI

Jos olet Mac-käyttäjä, PowerBI:sta ei ole saatavilla työpöytäversiota. Tässä tapauksessa työpajassa voidaan käyttää selainpohjaista versiota.

Huolia tai murheita tunnuksista tai työpöytäversioista?

Mikäli aiheesta herää kysymyksiä, huolia tai murheita, voit ottaa yhteyttä Aleksiin, Cloud1 (avautuu sähköpostinäkymään).

Kenelle tapahtuma sopii?

Kaiken tasoisille. Tapahtuma sopii esimerkiksi aiheesta kiinnostuneelle junior-osaajalle tai seniori-tason ohjelmistokehittäjälle, jolla ei aikaisempaa kokemusta datan käsittelystä.

Tarjoilut ja tilat varataan osallistujamäärän mukaan: kerrothan ilmoittautuessa, jos sinulla on allergia tai muuta huomioitavaa. Osallistuminen on sitova: mikäli joudut perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä 2 vuorokautta ennen tapahtumaa, jotta paikkasi voidaan tarjota seuraavaksi jonossaolevalle.

Tervetuloa datan pariin!

 

Cloud1 kutsuu Mimmit kuulemaan, mitä työskentely data-alalla on ja millaisia erilaisia tehtäviä datan parista löytyy.

 


 

Huom! Tässä workshopissa on rajoitettu osallistujamäärä ja ilmoittautuminen on sitova. Mikäli et pääsekään tapahtumaan, muista perua osallistumisesi. No-show tarkoittaa, ettet voi osallistua tuleviin #MimmitKoodaa workshoppeihin seuraavan puolen vuoden aikana.

#MimmitKoodaa tapahtumissa tutustutaan monipuolisesti IT-toimialan aiheisiin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme. Lähetämme osallistumisohjeet ja linkin ennakkoon ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Voit esittää toiveita tulevista sisällöistä laittamalla meiliä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi

Kyllä, haluan pysyä kuulolla!

Liittymällä postituslistallemme saat myös ensimmäisenä tiedon julkaisuista koulutuksista. Koulutuksia tarjoavat Software Finland ry:n jäsenet ja koulutukset ovat mimmeille maksuttomia.

Keväällä 2024 mukana

Accenture logo.Amazon Web Services logo.Digia logo.DNA logo.FITech logo.IBM logo.Laurea ammattikorkeakoulu logo.Microsoft logo.Nordcloud logo.Rovio logo.Siili logo.Terveystalo logo.Zalando logo.