‹ Takaisin listaan

Ilmoittaudu mukaan!

1.10.2021 12:00-13:00

Tästä mukaan

Tapahtuman tyyppi: Webinaari

Lokaatio: Zoom

Vaikeustaso: Beginner

Oma läppäri mukaan: Kyllä

Kieli: Suomi

 

Digiosallisuus – hyväosaisten etuoikeus vai ihan kaikkien asia?

”Älypuhelin ei ole luksustuote. Älypuhelin mahdollistaa monen asian hoitamisen viihteen käytöstä bussilippujen hankintaan ja viranomaislomakkeiden täyttämiseen. Yksi asunnoton asiakkaani totesi, että läppäriä on hankala käyttää julkisen vessan lattialla.”

Yhteiskunta on digitalisoitunut vauhdilla. Palvelut on rakennettu sähköisille alustoille ja asiointi edellyttää ihmiseltä taitoa, laitteita  ̶  ja usein myös tukea.

Mutta mitä jos laitteet puuttuu, taidot ontuu ja tukeakaan ei saada?

Tule oppimaan lisää siitä, mitä on digitaalinen eriarvoisuus Suomessa ja miten sitä voi ehkäistä!

Yksi tärkeimmistä digiosallisuustyön tavoitteista on saada ohjelmistosuunnittelijat, alalla työskentelevät, digitaalisia palveluita suunnittelevat ja päättäjät ymmärtämään ja ratkaisemaan niitä haasteita, joita digiaika mukanaan tuo. Yhteiseen ratkaisuun tarvitsemme yhteistä ymmärrystä ja tahtoa – juuri sinulla on mahdollisuus luoda muutosta!

Osallisuus lisääntyy, kun viemme digitukea sinne, missä ihmiset liikkuvat arjessaan. Osallisuus lisääntyy, kun tuemme, opetamme ja koulutamme ammattilaisia ja vapaaehtoisia, jotka kohtaavat digikelkasta pudonneita. Ennen kaikkea osallisuus lisääntyy, kun toimimme vahvassa yhteistyössä kuntien, valtion ja eri toimijoiden kanssa.

Sininauhaliiton digiosallisuustyön tehtävänä on kehittää heikoimmassa asemassa olevien ihmisten digitaalista osallisuutta. He ovat usein asunnottomuutta kokevia, päihteidenkäyttäjiä, mielenterveysongelmien kanssa kamppailevia tai muista syistä esimerkiksi taloudellisesti hyvin heikossa asemassa olevia ihmisiä.

Digi on mahdollisuus mutta vain silloin, kun siihen pääsee osalliseksi.

Ja hei – digi on paljon muutakin kuin tylsää virastoasiointia!

Tutustu lisää:

Sininauhaliitto

Digiosallisuutta asunnottomille -hanke

Digiosallisuus – Facebook-sivu

 

Ajankohtaisissa perjantai-webinaareissa tutustutaan monipuolisesti toimialamme aiheisiin alamme asiantuntijoiden kanssa. Lähetämme osallistumisohjeet ja linkin ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa. #MimmitKoodaa webinaarit tallennetaan ja kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme.

Voit esittää toiveita tulevista sisällöistä laittamalla meiliä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi

Piia Niilola

Piia Niilola

Projektipäällikkö, digiprovokaattori ja kehittäjä

Avaa lisätietoa henkilöstä

Kyllä, haluan pysyä kuulolla!

Liittymällä postituslistallemme saat myös ensimmäisenä tiedon julkaisuista koulutuksista. Koulutuksia tarjoavat Software Finland ry:n jäsenet ja koulutukset ovat mimmeille maksuttomia.

Keväällä 2024 mukana

Accenture logo.Amazon Web Services logo.Digia logo.DNA logo.FITech logo.IBM logo.Laurea ammattikorkeakoulu logo.Microsoft logo.Nordcloud logo.Rovio logo.Siili logo.Terveystalo logo.Zalando logo.