‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Workshop: Globaalin infrastruktuuri ja palvelut AWS-pilvessä

· AWS-opintopolku · Materiaalit

Arkkitehtiharjoittelijan opinpolun aloittavassa tapahtumassa käydään peruskäsitteitä liittyen infrastruktuuriin ja palveluihin, joita tulee ottaa huomioon globaalisti.

Käymme päivän aikana läpi yleisimpiä palveluita kuten Elastic Compute Cloud (EC2), Virtual Private Cloud (VPC), Elastic Block Storage (EBS) sekä Simple Storage Service (S3). Osallistujat pääsevät harjoittelemaan palveluiden käyttöä turvallisessa ympäristössä AWS:n tarjoamilla tileillä.

Osaamistaso

Arkkitehtiharjoittelijan opinpolku sisältää vaativampia työpajoja ja tietotekniikan ja ohjelmoinnin perustaitojen osaamista, mutta harjoitukset tehdään kirjallisten ohjeiden mukaan ja ohjattuna. Näin ollen myös aloittelijoilla on mahdollisuus osallistua mukaan.

Suosittelemme opintopolun aiempia luentoja (tai vastaavia tietoja ennalta).

Päivän kulku

  • Tervetuloa ja puhujaesittely.
  • Globaalin infrastruktuuri ja palvelut – mitä se oikeastaan on ja miksi se on tärkeää?
  • Tyypilliset sovellusalueet ja tärkeimmät haasteet.
  • AWS verkkopalveluiden perusteet ja ominaisuudet.
  • Yhteenveto.

Tämä tapahtuma on osa AWS:n isompaa Mimmit koodaa ohjelmalle luomaa kokonaisuutta.

Tutustu opintopolkuun tästä

Puhujat

Jose Juhala | Solutions Architect | Amazon Web Services.

Tietoverkot, tietoturva ja koodaaminen ovat aina kiinnostaneet minua ja onnekseni nykyaikaiset pilviympäristöt tarjoavat hyvän mahdollisuuden yhdistää kaikki kiinnostuksen kohteeni. Aloitin IT urani noin 15 vuotta sitten perinteisemmistä konesaleista ja viimeiset 5 vuotta olen keskittynyt pilviympäristöihin. Nykyään toimin AWS:llä ratkaisuarkkitehtina ja autan asiakkaita AWS:n teknisissä asioissa.

Jura Berg | Solutions Architect | Amazon Web Services.

Työskentelen Solutions Architect-tehtävässä Amazon Web Services (AWS) organisaatiossa. Teknologia on aina ollut intohimoni ja minulla on yli 20 vuoden kokemus IT-alalta erilaisista asiantuntijatehtävistä. Viime vuosina olen auttanut asiakkaita pilvisiirtymässä ja siihen liittyvissä teknologioissa sekä automaatiossa. Olen erityisen kiinnostunut IoT:n sekä reunalaskennan tuomista mahdollisuuksista.

Ursula Koski | Senior Solutions Architect | Amazon Web Services.

Ursula aloitti uransa opettamalla tietotekniikkaa useissa kotimaisissa oppilaitoksissa ja heittäytyi hyvin aikaisessa vaiheessa high-tech firmojen urakehityspolkuun. Ursula on keskittynyt tiedon tallennuksen, suojaamisen ja analysoinnin ratkaisuihin. Ottanut vuoden 2021 alussa uuden haasteen vastaan keskittyä kokonaisarkkitehtuurien modernisointiin. Oman työn ohessa tekee työtä IT-alan monimuotoisuuden parantamisen eteen.

 

Materiaalit: Tapahtuman esittely

Materiaalit: Amazon pilvipalvelut

Materiaalit: Tallennusratkaisut ja verkot

 

Mimmit Koodaa ja Amazon Web Services (AWS) tarjoavat opintopolun AWS-teknologioista kiinnostuneille mimmeille. Opintopolun ohessa AWS-tarjoaa myös näkyvyyttä Amazon kulttuuriin sekä mahdollisuuksia verkostoitumiseen. Teknisen opintopolun tarkoituksena on avata uusia uramahdollisuuksia sekä näkymiä alalle. Halukkaille tarjoutuu myös mahdollisuus sertifioitua opintokokonaisuuksien jälkeen.

Opintokokonaisuus

 

#MimmitKoodaa tapahtumissa tutustutaan monipuolisesti IT-toimialan aiheisiin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme. Lähetämme osallistumisohjeet ja linkin ennakkoon ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Voit esittää toiveita tulevista sisällöistä laittamalla meiliä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi