‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Webinaari: Sinä pystyt siihen – reittejä rentoon koodariarkeen

· Materiaalit · Webinaari

Kiinnostaako koodarin ammatti ja pohditko näitä kysymyksiä:

  • Voinko olla koodari, vaikka en ole matikkanero?
  • Pystynkö siihen, vaikka koodipähkinöiden ratkaiseminen ole keskeisin vapaa-ajan puuhani?
  • Onko työ vaikeaa, yksinäistä ja mekaanista puurtamista ruudun ääressä?

Liity Eveliinan ja Tarun seuraan kuulemaan erilaisista poluista koodariksi ja millaista heidän arki alalla on. Eveliinan ja Tarun tavoitteena on osoittaa, että monimuotoiset taustat ja osaamiset ovat tässäkin ammatissa vahvuus. Ja että työ voi olla rentoa, yhteisöllistä ja luovaa.

Juuri sinunkin kannattaa suunnata alalle – ja varmasti pystyt siihen!

Tapahtumassa mainittuja linkkejä

 

Puhujat

Eveliina Lindgren | Software designer | Solita.

Heissu! Olen Eveliina, IT-alalle alun perin päämäärättömästi ajelehtinut koodari.

Päädyin puolivahingossa IT-tradenomiopintoihin ilman minkäänlaista taustaa tekniikasta, tietokoneista tai pelaamisesta – matemaattisista taipumuksista puhumattakaan. Opinnot kuitenkin imaisivat mukaansa ja ihmetys oli suuri, kun pian edessä oli ensimmäinen työpäivä softafirmassa. Sittemmin työvuosia on kertynyt viitisentoista.

Vuosiin mahtuu myös juuttuminen vanhanaikaisiin järjestelmiin ja sen tuoma ammatillisen pysähtyneisyyden aika. Viimeisen vuoden olen onneksi saanut elvytellä koodariminääni Solitalla!

Vuosien kuluessa olen opiskellut pari alan lisätutkintoa. Tällä hetkellä vapaa-aika kuluu leppoisammin seurankipeää kissaa palvellessa ja tanssiharrastuksen parissa.

Taru Saloheimo | Software designer | Solita.

Moi! Olen Taru, alanvaihtaja, joka on yllättänyt itsensä (ja varmaan aika monen muunkin) ryhtymällä koodariksi.

Valmistuin alunperin ravitsemustieteen maisteriksi, ja työelämässä vierähti monta vuotta kunnes sattumalta päädyin tekemään myyntiä työhyvinvointia edistävään startup-yritykseen. En ollut tuolloin mitenkään erityisen kiinnostunut ohjelmistoista tai teknologiasta. Pienen yrityksen arjessa kuitenkin konkretisoitui se, miten asiakkaiden ongelmia voidaan ratkaista koodin avulla. Ja se tuntui todella kiinnostavalta!

Aloin opetella koodausta netistä löytyvillä materiaaleilla, ja pian löysin tieni myös avoimen yliopiston kursseille. Enpä olisi tuolloin uskonut, että orastava kiinnostus kasvaa ammatiksi asti. Tein kursseja vähitellen perhe-arjen, töiden ja muun elämän ohessa.

Nykyään takataskussa on tietojenkäsittelytieteen kandin paperit, ja aloitin ensimmäisessä koodarin työpaikassani Solitalla noin vuosi sitten. Vapaa-ajalla tykkään pyöräillä, käydä kuntosalilla, lukea kirjoja ja mökkeillä.

 

 

Tapahtumassa käytetyt diat

 

#MimmitKoodaa tapahtumissa tutustutaan monipuolisesti IT-toimialan aiheisiin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme. Lähetämme osallistumisohjeet ja linkin ennakkoon ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Voit esittää toiveita tulevista sisällöistä laittamalla meiliä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi