‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Webinaari: Mikä ihmeen tietokanta?

· Materiaalit · Webinaari

Kaikki järjestelmät perustuvat tietoon ja tieto tallennetaan tietokantaan. Usein tietokantaa pidetään järjestelmän ”kivijalkana”. Tässä webinaarissa opit ymmärtämään tietokannan perusteet ja miten tietokantoja käytetään.

Tietokantojen tärkeyttä nykymaailmassa tuskin voi kyllin korostaa, mutta silti tietokanta käsitteenä saattaa olla jopa monille IT-alalla pitkäänkin toimineille hieman hämärän peitossa. Jos haluat kurkistaa hieman tietokantojen maailmaan ja kenties jopa löytää itsellesi kokonaan uuden ja monipuolisen teknologisen kiinnostuken kohteen, on tämä webinaari, jota et halua missata!

KOULUTTAJANA: Anssi Hakkarainen Oracle

Tietokanta-asiantuntija, jolla on yli 20 vuoden kokemus tietokannoista. Hän on myös kirjoittanut kirjan ”Oracle-tietokannan tehokas hallinta”.

Anssi on työskennellyt monien suomalaisten ja ulkomaisten asiakkaiden tietokantaympäristöjen parissa erikoistuen korkean käytettävyyden vikasietoisiin ja suojattuihin tietokantaratkaisuihin. Anssi on aiemmin työskennellyt mm. tietokannan tuotekehityksessä ja toimii tällä hetkellä Oracle Finlandissa ratkaisuarkkitehtina.

Koodauksen Anssi aloitti kymmenvuotiaana saatuaan lahjaksi Salora Fellow -merkkisen tietokoneen ja valitsemallaan polulla on sittemmin jatkanut kooodauksen parissa jo 35 vuoden ajan. Ohjelmointikielistä tutuiksi ovat matkan varrella tulleet mm. C,  C++, Turbo Pascal, Objective-C, Python, Swift, PL/SQL ja joukko muita.

Tietokannat veivät kuitenkin miehen ja niiden parissa nykyään päivät kuluvat hyvinkin mielenkiintoisissa ja vaihtelevissa tehtävissä