‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Webinaari: Digiosallisuus – hyväosaisten etuoikeus?

· Materiaalit · Webinaari

”Älypuhelin ei ole luksustuote. Älypuhelin mahdollistaa monen asian hoitamisen viihteen käytöstä bussilippujen hankintaan ja viranomaislomakkeiden täyttämiseen. Yksi asunnoton asiakkaani totesi, että läppäriä on hankala käyttää julkisen vessan lattialla.”

Yhteiskunta on digitalisoitunut vauhdilla. Palvelut on rakennettu sähköisille alustoille ja asiointi edellyttää ihmiseltä taitoa, laitteita ̶ ja usein myös tukea.

Mutta mitä jos laitteet puuttuu, taidot ontuu ja tukeakaan ei saada?

Digiosallisuustyön merkitys

Yksi tärkeimmistä digiosallisuustyön tavoitteista on saada ohjelmistosuunnittelijat, alalla työskentelevät, digitaalisia palveluita suunnittelevat ja päättäjät ymmärtämään ja ratkaisemaan niitä haasteita, joita digiaika mukanaan tuo. Yhteiseen ratkaisuun tarvitsemme yhteistä ymmärrystä ja tahtoa – juuri sinulla on mahdollisuus luoda muutosta!

Sininauhaliiton digiosallisuustyön tehtävänä on kehittää heikoimmassa asemassa olevien ihmisten digitaalista osallisuutta. He ovat usein asunnottomuutta kokevia, päihteidenkäyttäjiä, mielenterveysongelmien kanssa kamppailevia tai muista syistä esimerkiksi taloudellisesti hyvin heikossa asemassa olevia ihmisiä. Ja hei – digi on paljon muutakin kuin tylsää virastoasiointia!

Tule oppimaan lisää siitä, mitä on digitaalinen eriarvoisuus Suomessa ja miten sitä voi ehkäistä!

Webinaaria pitää

Piia Niilola, Projektipäällikkö ja digiprovokaattori, Sininauhaliitto

Toimintaterapeutti, sosiaali- ja terveysalan toiminnan ja liiketoiminnan johtamisen opiskelija sekä nörtti! Työskennellyt asunnottomuuden ja kehittämisen parissa vuodesta 2010.

0504286106
piia.niilola@sininauha.fi

 

Webinaarin materiaalit löydät tästä

 

Tutustu aiheeseen lisää

SININAUHALIITTO

DIGIOSALLISUUTTA ASUNNOTTOMILLE -HANKE

DIGIOSALLISUUS – FACEBOOK-SIVU

 

Ajankohtaisissa perjantai-webinaareissa tutustutaan monipuolisesti toimialamme aiheisiin alamme asiantuntijoiden kanssa. Lähetämme osallistumisohjeet ja linkin ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa. #MimmitKoodaa webinaarit tallennetaan ja kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme.

Voit esittää toiveita tulevista sisällöistä laittamalla meiliä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi