‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

On vaikea sijoittaa yrityksiin, joita ei ole: Startupit tarvitsevat naisia perustajiksi

· Materiaalit · This Is Not a Webinar 2021

Pohjoismaissa naisten perustamat kasvuyritykset saivat noin yhden prosentin alueelle virranneesta riskisijoituspääomasta. Miksi pääomasijoittajien raha menee miesten perustamille yrityksille?

Sijoittajan on vaikea taikoa naisten startup-yrityksiä tyhjästä. Teidän pitää ensin perustaa ne. Kun eräs suomalainen pääomasijoitusrahasto kävi läpi 1 300 siltä rahoitusta hakenutta startup-yritystä, alle 15 prosentissa niistä oli naispuolinen yrittäjä. Mutta miksi startup-yrittäjyys ei ole houkutellut naisia?

HS Visiossa kasvuyrityksiä ja teknologia-aiheita seuraava taloustoimittaja Elina Lappalainen nostaa esiin suomalaisia naispuolisia startup-perustajia kuten Sulapacin Suvi Haimi, Kamupacin Iida Miettinen, Enfucen Monika Liikamaa ja Relexin Johanna Småros. Naisten määrä pääomasijoitusrahastoissa on kasvanut. Seuraavaksi on perustajatiimien vuoro.

Puheenvuoro tarjoaa roolimalleja ja ratkaisuita. Startup-yrityksen ytimessä on nopea skaalautuminen. Jos haluat muuttaa jotain maailmassa nopeasti ja vaikuttaa, startup voi olla työkalu siihen.

Kuka puhuu aiheesta?

Elina Lappalainen on Helsingin Sanomien uuden talousmediabrändin HS Vision toimittaja. Hän on seurannut jo 10 vuoden ajan erityisesti kasvuyrityksiä, startupeja ja teknologia-aiheita. Naisten pieni määrä startup-yrittäjinä ja pääomasijoitusten kanavoituminen lähes pelkästään miesten perustamille yrityksille on kiinnostanut Lappalaista pitkään.

Puheenvuoro on kuvattu #mimmitkoodaa tapahtumassa keväällä 2021. Voit tutustua lisää aiheeseen Lappalaisen artikkelista, joka löytyy täältä.