‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Monessa mukana oleva vahva esikuva

· Materiaalit · This Is Not a Webinar 2021 · Virtuaalitapahtuma

Nordic in Woman Tech Awards-finalisti ja ISLET Groupin johtaja Janina Luoto on yksi Mimmit koodaa -ohjelman tärkeimmistä naisesikuvista.

Janina Luoto toimii ISLET Groupin johtajana. Yrityksen verkkosivuilla Luotoa kuvaillaan näin; arvostettu johtaja, joka on tehty luotettavuudesta, visiosta, vuorovaikutustaidoista, rautaisesta ammattitaidosta ja suuresta sydämestä. Teknologia kulkee Luodolla verissä, sillä hänen äitinsä, Marjariitta Wakkola, perusti ISLETin yli 20 vuotta sitten.

Ihmiset ja heidän hyvinvointinsa ovat aina olleet Luodon tärkein voimavara. Omalla, vahvalla esimerkillä johtaminen on Luodolle ominaista, mutta hän taitaa myös kysymisen, kuuntelemisen ja kannustamisen taidon.

Luodolla on pitkä ammatillinen tausta ja kokemusta on kertynyt ympäri maailmaa aina Pohjois-Atlantilta Intian valtamerelle ja sieltä kauas Persianlahden rannoille. Luoto nimettiin yhdeksi Nordic Woman in Tech Awards (NWiTA) “Digital Leader of the Year” -kategorian finalistiksi vuonna 2020. NWiTA valitsee vuosittain naispuolisia roolimalleja kymmenessä kategoriassa perustuen naisten saavutuksiin ja monimuotoisuuden edistämiseen teknologia-alalla. Nämä naiset innostavat, kouluttavat ja tukevat muita naisia sekä luovat esimerkillään ja toiminnallaan turvallista ympäristöä, johon jokainen voi tuntea kuuluvansa omana itsenään.

ISLETin johtamisen lisäksi Janina Luoto on myös Kestävän kehityksen työryhmän jäsen Suomen Perheyritysten Liitossa. Komitean tavoitteena on tukea suomalaisten perheyritysten matkaa kohti kestävämpää tulevaisuutta. Hän on Kasvuyrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen ja Suomen Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen jäsen, joka edustaa yli 600:aa ohjelmistopohjaista yritystä Suomessa.

Uraauurtava teknologiayritys

ISLET Group on toiminnanohjaukseen keskittyvä teknologiayritys, jolla on yli 20-vuoden kokemus toiminnanohjauksesta ja -prosesseista. ISLET on uraauurtava esikuva monimuotoiselle ajattelulle ja työskentelylle teknologiamaailmassa, auttaen yrityksiä navigoimaan oikeilla koordinaateilla kohti menestystä.

Yrityksen perusti yli 20 vuotta sitten nainen, mikä oli tuolloin epätavallista IT-alalla. Siitä lähtien ISLET on aktiivisesti edistänyt tasa-arvoa ja yhtäläisiä mahdollisuuksia teknologia-alalla. Noin 50% ISLETin työvoimasta ja johtoryhmästä on naisia.

Ketterät SAP-ratkaisut, vahvalta peruskalliolta horisonttiin katsova ja vastuullisesti kasvava perheyritys ovat ISLETin avainsanoja. Ohjelmistoyhtiö SAP palkitsi Partner Kick-Off 2020 -tapahtumassaan ISLETin Vuoden 2019 Parhaan Kumppanin tittelillä.

”ISLETin keskeinen menestystekijä on vahva osaaminen ja keskittyminen siihen, mitä osataan. Myös yhteisöstämme välittäminen on avain yrityksen menestykseen, ja se on sisäänrakennettu ISLETin arvoihin. Yritys ottaa toiset huomioon kaikessa tekemisessään, kunnioittaen ja arvostaen kaikkia – niin asiakkaita, tiimiläisiä kuin kilpailijoitakin. Kestävää liiketoimintaa maapallolle ja tuleville sukupolville voidaan tehdä ainoastaan välittämisen ja empatian keinoin,” ISLETiltä kerrotaan.

Mukana This Is Not a Webinarissa

Janina Luoto oli mukana #mimmitkoodaa-tapahtumassa puhumassa otsikolla “Vastuullisuus ja teknologia – a match made in heaven?“. Puheenvuoron kuvaus kuului seuraavanlaisesti:

Mikä on teknologian rooli vastuullisuuden edistämisessä ja globaalien ongelmien ratkaisemisessa? Miten teknologian avulla voidaan edistää esimerkiksi ilmastotoimia ja kiertotaloutta? Miten teknologiat auttavat yksilöitä tekemään parempia, tulevaisuuden kannalta kestäviä päätöksiä?

Teknologia-alalla työskennellessä on mahdollisuus olla etulinjassa muuttamassa maailmaa parempaan suuntaan sekä auttamassa yksilöitä ja eri toimialojen organisaatioita vastuullisemman liiketoiminnan tekemisessä, niin sosiaalisesta, ekologisesta että taloudellisesta näkökulmasta. Tule kuulemaan mitä tämä tarkoittaa käytännössä!

 

Visuaalinen muistiinpano.

Visuaalisen muistiinpanon puheenvuorosta on luonut Päivi Kokko HiQ:lta.