‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Webinaari: Mitä on datatyö?

· Materiaalit · Webinaari

Data-ala on tämän hetken IT-kentän kuuma peruna. Dataa on kaikkialla, mutta datatekijät ovat harvassa.

Mikäli haluat kasvattaa mahdollisuuttasi työllistyä datan parissa ja samalla oppia alasta lisää, katso tämä tallenne!

Data, se kuuma peruna

Melkein kaikista liiketoiminnoista syntyy dataa. Harva tunnistaa missä ja miten se syntyy, vaikka omalla toiminnalla syntyy helposti mahdollisuus kehittää prosessia – tai vaihtoehtoisesti vaikuttaa datan laatuun niin, ettei sitä voi jatkokäyttää.

Datatyössä pätee monet ohjelmistoalan yleiset periaatteet, mutta se on myös oma kokonaisuutensa. Datan kanssa työskennellessä on yleisiä periaatteita, jotka eivät ole työkaluihin tai edes aikaan sidonnaisia. Samaan aikaan se kehittyy jatkuvasti niin, että se kaikkein kokeneinkin oppii jatkuvasti uutta.

Datatyöläisen perusominaisuuksiin kuuluukin tarkkuus ja kyky oppia erilaisten prosessien tuottamaa dataa sekä niiden ominaisuuksia

Mitä opit tapahtumassa?

Tallenteet avulla saat katsauksen data-alan tehtävistä ja yleisistä käytänteistä. Opit data-alan perusasiat, mitä, miten ja miksi. Opit myös, mitä pitää oppia, mikäli datatyöt kiinnostavat.

Tapahtumassa saat hyvän tietopohjan, mikäli tähtäät data-alan ammattilaiseksi. Saat lyhyen kurkistuksen aiheeseen, jonka jälkeen sinulle tarjotaan mahdollisuus tutustua aiheeseen paremmin Cloud1:n tiloissa.

Kenelle tapahtuma sopii?

Kaiken tasoisille. Tapahtuma sopii esimerkiksi aiheesta kiinnostuneelle junior-osaajalle tai seniori-tason ohjelmistokehittäjälle, jolla ei aikaisempaa kokemusta datan käsittelystä.

Puhuja

Sanna Uusimäki | Data Architect, DI | Cloud1.

Sanna on työskennellyt datan parissa kohta 15 vuotta useissa erilaisissa tehtävissä. Hän uskoo, että vain sellaisesta datasta on hyötyä, johon voidaan luottaa, ja että vuosikymmeniä datan käsittelyyn käytetty SQL (Structured Query Language) on kuolematon.

Tapahtumassa mukana Aleksi Saarinen ja Petteri Mikkonen.

 

 

Materiaalit: Tapahtuman diat

 

#MimmitKoodaa tapahtumissa tutustutaan monipuolisesti IT-toimialan aiheisiin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme. Lähetämme osallistumisohjeet ja linkin ennakkoon ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Voit esittää toiveita tulevista sisällöistä laittamalla meiliä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi