‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Webinaari: Mitä eroa on ohjelmointikielillä ja mihin niitä käytetään?

· Materiaalit

Yksi eniten meille esitetyistä kysymyksistä liittyy ohjelmointikieliin. Mitä ne ovat, miksi niitä on niin monta, miten ne eroavat toisistaan, mitä niillä tehdään ja miten niitä voi opiskella! #mimmitkoodaa webinaarisarja on syntynyt vastaamaan yhteisömme esittämiin kysymyksiin ja näihin kysymyksiin vastaa toimialamme asiantuntijat.

Ohjelmointikielistä ja niiden eroista!

Tässä webinaarissa Antti Vikman Nolwenturelta, itsekin koodaava ATK-poika, käy läpi vastaukset ylläoleviin kysymyksiin. Antti kertoo myös Cobolista, kielestä jota harva haluaa työkseen kirjoittaa ja joka muutama päivä webinaarin jälkeen nousi otsikoihin yllättäen!

Webinaarissa käydään läpi mitä eroa eri ohjelmointikielillä ja mihin niitä yleensä käytetään. Käymme läpi eri käsitteitä joilla ohjelmointikieliä luokitellaan ja mitä ne oikeasti tarkoittavat. Ja tietysti tärkeimpänä Antti vastaa kysymykseen mikä on paras/tärkein/upein/kaunein ohjelmointikieli.

”Koodaan, koutchaan, koulutan ja konsultoin eli olen vähän niinkuin 4K, enkä tarkoita sitä näyttöä vaan Citymarkettia. Minulla on ollut ilo päästä tekemään urani aikana todella monenlaisia juttuja raudan rajalta aina pilven reunalle ja peleistä tehdasjärjestelmiin. Ennen koodarin uraa olin myös ns. oikeissa töissä vanhustenhoidossa, elintarvikealla, maanrakennuksessa jne., mutta siitä nyt on jo aikaa. Vanhaa sananlaskua mukaillen mikään muu ei ole tärkeää paitsi koodaaminen, eikä sekään ole niin tärkeää.”

Antti Vikman, Nolwenture
Perustaja ja ohjelmistokehityksen sekatyöläinen