‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Koskaan ei ole valmis – eikä tarvitsekaan

· Materiaalit · This Is Not a Webinar 2021 syksy

Polku IT-alalle ei ole aina suora eivätkä kaikki päädy alalle kutsumuksesta. Puheenvuoron aikana Johanna ja Henna keskustelevat Johannan urapolusta ja itsensä johtamisesta urapolun eri vaiheissa.

IT-alalla tulee vastaan lukuisia erilaisia päätöksiä siitä, missä roolissa tai minkälaisten teknologioiden parissa haluaa työskennellä. Tämä vaatii hyvää itsetuntemusta sekä kykyä kieltäytyä joistain vastaan tulevista mahdollisuuksista. Hurjaa vauhtia kehittyvällä alalla vaaditaan myös paljon armollisuutta itseään kohtaan, koska koskaan ei ole valmis – eikä tarvitsekaan.

Puhuja: Henna Mäki, People Lead, Solita

Hei, olen Henna Mäki. Takana on jo pitkä kokemus IT-alalta. Aloitin urani sovelluskehittäjänä ja olen sen jälkeen työskennellyt pitkään projektipäällikkönä, konsulttina ja Product Ownerina. Tällä hetkellä toimin Solitalla People Leadina ja coachina, vetäen mm. Itsensä johtamisen valmennuksia. Koulutustaustaltani löytyy Filosofian maisterin (Human-Technology Interaction) ja Tietojenkäsittelyn tradenomin tutkinnot.

Viime vuosina kiinnostukseni on suuntautunut entistä enemmän ihmisiin ja vuorovaikutukseen, ja olen työn ohella kouluttautunut myös ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi ja opiskelen tällä hetkellä ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi.

Puhuja: Johanna Vainio, Data Engineer, Solita

Moi, olen Johanna ja työskentelen Solitalla datakonsulttina erilaisissa rooleissa. Data engineer -roolissa suunnittelen ja toteutan dataratkaisuja datan integroinnista, mallinnukseen, tietovarastointiin ja raportointiin. Olen osa Solitan Agile Data Engine (ADE) -tiimiä, jonka tehtäviin kuuluu kouluttaa ja ohjata muita ADE-alustan käytössä ja pilvipohjaisten tietovarastointiratkaisujen toteutuksessa. Kouluttajan roolissa ohjaan ja koulutan datatekemisessä niin talon sisällä omille työkavereille kuin talon ulkopuolella asiakkaille ja muille konsulteille.

Aloitin tietojenkäsittelytieteiden opinnot 23-vuotiaana, jolloin kirjoitin myös ensimmäisen rivini koodia. Siitä rivistä syttyi rakkaus ja intohimo, joka ei ole sammunut vuosienkaan jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *