‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Julkisen sektorin avattava portit juniorikoodareille

· Materiaalit · This Is Not a Webinar 2021 syksy · Virtuaalitapahtuma

Syksyn kuuma kysymys ohjelmistoalalla on juniorikoodareiden pääsy kiinni töihin. Nostan esiin julkisen sektorin vastuun asiassa. Jos julkisiin projekteihin päästetään mukaan aina vain seniorikoodareita, milloin juniorit saavat kokemusta? Tämä on yksi avainkysymys, kun haluamme parantaa juniorikoodareiden ja etenkin naisten mahdollisuuksia työllistyä ohjelmistoalalle.

Tarvitaan ripeitä toimia, joilla julkisen sektorin IT-projektit avataan muillekin kuin senioreille. Suomella on digiosaajista valtava pula, jota julkinen sektori voisi merkittävästi helpottaa.

Puhuja: Elina Valtonen, kansanedustaja, varapuheenjohtaja

Elina Valtonen on kokoomuksen kansanedustaja ja varapuheenjohtaja. Hän on ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja Euroopan neuvoston varajäsen. Aikaisemmin hän on toiminut yli 10 vuotta rahoitusalalla asiantuntija- ja johtotehtävissä. Valtonen on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri, ja hän on asunut elämänsä aikana neljässä eri maassa. Valtonen on ollut osakkaana useissa pienissä kasvuyrityksissä.

”Naisilta jää iso osa elämyksiä, haasteita ja uramahdollisuuksia käyttämättä, jos eivät osallistu teknologiaan myös kehittäjinä. Käyttäjäkokemuskin aukeaa paremmin, kun tietää edes vähän miten ratkaisu on saatu aikaan. Silti pidän tärkeänä sitä, että yhteiskunnassa jokainen saa valita koulutuksensa ja työnsä ihan itse. Avataan kaikille enemmän ovia!”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *