‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Webinaari: Data meets art

· Materiaalit

Numerot ovat numeroita – ihminen määrää kontekstin

Datan ja kontekstin yhdistäminen ei ole suoraviivaista, vaan molempien erityispiirteet vaikuttavat niin menetelmien valintaan kuin tulosten tulkintaan. Datan ja kontekstin yhdistäminen arvoa tuottavaksi ratkaisuksi muistuttaakin enemmän taidetta kuin tiedettä.

Basware on aina vaalinut yhteyttä innovaatioiden, päämäärätietoisuuden, luovuuden ja kaupankäynnin välillä. Yksi esimerkki tästä on nuorten taiteilijoiden Art of Basware -kilpailu, jonka vuoden 2019 teemana oli I+AI.

Opi uutta valinnoista, joita jokainen datan parissa työskentelevä tekee

Tässä puheenvuorossa Art of Basware -taidekilpailun teokset kuljettavat kuulijat data science -projektin vaiheiden läpi keskittyen elementteihin, jotka pysyvät samana, datasta ja kontekstista riippumatta. Konkreettiset taide-esimerkit havainnollistavat valintoja, joita jokainen datan kanssa työskentelevä arjessaan tekee, tietoisesti tai tiedostamattaan.

Huom. Puhujan omat taiteelliset lahjat rajoittuvat tikku-ukkojen piirtämiseen.

Hero-kuva: Korkala Heikki – Map to realm of rational nonsense (2019).

 

Kouluttaja: Anna Hakala, Basware

Anna Hakala Baswarelta on data scientist, joka on kuin kotonaan niin taloushallinnossa, sairaanhoidossa kuin myös prosessiteollisuudessa. Haluaisi koodata vapaa-ajallaan enemmän, mutta ideat loppuivat kesken jo kauan sitten. Tyytyy siis useimmiten urheilemaan ja pelaamaan. Kommunikoi sujuvasti viidellä kielellä: suomi, R, englanti, python ja ruotsi.

 

 

Ajankohtaisissa perjantai-webinaareissa tutustutaan monipuolisesti toimialamme aiheisiin alamme asiantuntijoiden kanssa. Lähetämme osallistumisohjeet ja linkin ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa. #MimmitKoodaa webinaarit tallennetaan ja kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme.

Voit esittää toiveita tulevista sisällöistä laittamalla meiliä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *