‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Web-ohjelmointi ja -alustat

· Materiaalit · This Is Not a Webinar 2020 · Virtuaalitapahtuma

Ohessa This Is Not a Webinar -tapahtumamme puheenvuorot web-ohjelmointiin ja muihin virtuaalisiin alustoihin liittyen. Mitä kaikkea web-applikaatioon kuuluu?

Web-ohjelmointi tunnissa

Pauliina Anttila ja Saija Saarenpää Vincitiltä esittelevät pienen web-applikaation toiminnan ja toteutuksen. Esityksen katsottuasi sinulla on kokonaiskäsitys siitä, miten web-applikaatio toimii, ja tiedät myös, mitä kaikkea fullstack-ohjelmoijan työnkuvaan kuuluu. Puheenvuorosta löytyvät myös Saijan toteuttamat tekstitykset suomeksi ja englanniksi.

Esityksessä käsitelty applikaatio on yksinkertainen digitaalinen muistitaulu, jonka frontend on toteutettu Reactilla ja backend Node.js:llä. Kaikki koodi on siis JavaScriptiä. Pauliina esittelee fronttikoodarin osuuden ja Saija backendin. Esityksessä käytetään visuaalisia metaforia, eli puheenvuoroa pystyy seuraamaan, vaikka ei vielä osaisikaan web-ohjelmointia.

Pauliina Anttila työskentelee ohjelmistokehittäjänä Vincitillä. Viime vuosina hän on keskittynyt web-ohjelmointiin Reactilla, mutta taustalla on monta vuotta Pythonin ja NLP:n parissa. Hän on ollut mukana järjestämässä niin Mimmit koodaa -workshoppeja kuin muitakin koulutuksia aloitteleville koodareille, sekä haastattelemassa ja valitsemassa uusia osaajia Vincitille.

Saija Saarenpää on Vincitin ohjelmistokehittäjä ja graafikko. Saijan osaamisalaan kuuluvat mm. webbiprojektit käyttäen Reactia ja Nodea, mobiiliprojektit iOS:lle Swiftillä ja Qt Frameworkiä käyttäen projektit luonnistuvat mille tahansa alustalle. Graafiselta puolelta Saijan vahvuudet ovat logojen ja visuaalisten ilmeiden suunnittelussa, mutta myös käyttöliittymäelementit esim. ikonit ja kuvituskuvat luonnistuvat. Lisäksi Saija harrastelee 3D-mallinnusta, peliohjelmointia, Legoilla rakentelua ja valokuvausta.

Elements of user experience

What is user experience design and why do we need it? How does a design process look like? In this session, we will walk you through the very basics of user experience design, what does a design process look like and what methods and tools can be used. In the end, we will discuss how to apply user experience design principles at work and everyday life.

Kati Hakala has worked at Ericsson since 2008, from operations to product development. In her current role as a product owner for UX she tries to balance between administrative tasks and doing and organizing usability research and user experience studies. She wants to spread awareness and highlight the importance of user centered design, make the voice of our users heard, and help the organization to grow and adopt design thinking way of approaching problems, instead of being too product and feature centric

Salla Rantamäki has been part of the design team for Ericsson’s security management product since 2019, helping Ericsson become more user focused company and to develop professional software that is enjoyable to use.

WordPress-kehittäminen

Avoimeen lähdekoodiin perustuva WordPress on maailman käytetyin julkaisujärjestelmä. Se luotiin alunperin blogialustaksi, mutta nykyisin sillä ylläpidetään blogien lisäksi niin yksinkertaisia yrityssivustoja kuin monimutkaisia verkkokauppoja.

Puheenvuorossa käydään läpi perusteita siitä mikä WordPress on ja mitä teknisesti tulisi hallita päästäkseen alkuun WordPress -teemojen/lisäosien kehityksen kanssa.

Amanda Koivisto työskentelee Geniemillä Senior Web Developerina. Hän on kiinnostunut enimmäkseen frontend-kehittämisestä sekä saavutettavuudesta. Ennen koodarin uraa hän myös toimi Web Designerina.