Syvemmälle softaan
· Materiaalit · This Is Not a Webinar 2020 · Virtuaalitapahtuma
Miten voi lähteä etenemään, kun järjestelmiin yhdistetäänkin Embedded? Mikä on monen suuren softayrityksen käyttämä GraphQL? Ja mitä testiautomaatio on käytännössä? Tässä postauksessa pääset This Is Not a Webinar -tapahtumamme myötä hyppämään syvemmälle softaan.
Embedded systems & hardware
In this 20 minute session, I will go through how to get started with embedded systems development and how to practice your newly acquired superpower – the path from your idea on a napkin to a mass produced device is much shorter than you ever though of.
Mikko Kasanen blew his first fuse when he was 4 years old when trying to build a ”Electric Lego Car” out of a broken lamp cord. He still has a huge passion to tinker with all sorts of devices and code. Currently he is working at Microsoft as a Cloud Solution Architect and on his free time he builds drones.
Graphql 101: vaihtoehtoja rajapintoihin
GraphQL on kasvattanut suosiotaan julkaisustaan asti, ja monet yritykset kuten Github, Twitter, Pinterest sekä AirBnB käyttävät sitä. Mutta mikä on GraphQL? Mitä tarkoittavat sanat kuten “skeema”, “resolverit” tai “query”? Tämä puheenvuoro käy läpi GraphQL:n perusteita vastaten muun muassa näihin kysymyksiin.
Eeva-Jonna “Eevis” Panula on ohjelmistokehittäjä, jonka sydäntä lähellä ovat aiheet kuten GraphQL, CSS, TypeScript, React sekä saavutettavuus. Ensimmäiset rivit koodia hän kirjoitti teini-ikäisenä, mutta roolimallien ja tuen puute vei opiskelemaan muita asioita. Lopulta gradunkirjoituksen ahdistus ajoi takaisin etsimään niitä hyviä nuoruuden aikoja, jolloin tehtiin netti-Tylypahkoja ja virtuaalitalleja. Nykyään hänen työpäivänsä kuluvat koodauksen parissa Futuricella – ja ohjelmointi sekä yllämainituista asioista puhuminen ovat osa hänen vapaa-ajan aktiviteettejaan.
Testiautomaatio on testauksen dokumentointia
Testaus kokonaisuutena on luovaa touhua sovelluksen rajoitteiden etsimisessä. Vaikka vaatimuksista löytyy vinkkiä alkuun, se on vasta salapoliisityön alku. Sovellusaluetuntemus, sovellusympäristötuntemus, oman sovelluksen rajojen ja muutosten tuntemus johtavat riskien äärelle.
Ja se automaatio ja koodi testauksessa? Se auttaa tekemään mittakaavassa, jossa ihminen ei ehdi. Se on dokumentointia, joka kertoo itse onko ajan tasalla! Tässä sessiossa Maaret Pyhäjärven kanssa testataan yksi pieni sovellus, ja dokumentoidaan ainakin osa opeista ja oivalluksista automaationa.
Maaret Pyhäjärvi työskentelee feedback fairyna Vaisalassa, jossa hän toimii Principal Test Engineer -nimikkeellä. Hän indenfioi itsensä empiiriseksi tekniikoksi, testaajaksi ja ohjelmoijaksi, kehittämisen katalysaattoriksi, vaikuttajaksi ja puhujaksi sekä yhteisön edistäjäksi ja keskustelujen organisoijana.
Maaret on palkittu Most Influential Agile Testing Professional Person palkinnolla vuonna 2016, hänet on listattu vaikutusvaltaisimmaksi Suomen ICT-alalla TiVin listauksessa vuonna 2019 ja hän on puhunut erilaisissa tapahtumissa 25 maassa yhteensä 400 kertaa.