‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Kaikki koodaa

· Materiaalit · This Is Not a Webinar 2020 · Virtuaalitapahtuma

Ohessa This Is Not a Webinar -tapahtumamme puheenvuorot IT-alasta sivuten – kaikilla on yhdenvertainen oikeus koodata!

Oman polun löytäminen IT-alalle

Polku IT-alalle on harvoin kelläkään samanlainen, varsinkaan jos kyseessä on alanvaihtaja. Toisin kuin yleensä myös luullaan, alalle ei päädytä valmiina superkoodareina jotka ovat aina tienneet syntyneensä ohjelmoijiksi, vaan syyt valita IT-ala vaihtelevat ja alalle myös tullaan hyvinkin erilaisilla koulutustaustoilla ja tarinoilla.

LUT-Universityn Junior Researcher ja Software engineering Sonja Hyrynsalmi on keskittynyt tutkimuksessaan alanvaihtajien kokemuksiin, haasteisiin ja onnistumisiin. Hän on pohtinut aina omaa rooliaan alalla ja sitä, milloin voi oikeasti sanoa olevansa nainen tekniikan alalla – kuinka paljon pitää olla koodannut tai millaisissa työtehtävissä ollut, että voi sanoa näin.

Nykyään Hyrynsalmi ilmoittaa ylpeästi (ja usein rempseän naurunsa säestämänä) olevansa aikuinen ja iloinen nainen tekniikan alalla, vaikka superkoodaria hänestä ei koskaan tullutkaan.

Sukupuolineutraalit ammattinimikkeet

Työnhakupalvelu Duunitori otti käyttöön viime syksynä sukupuolineutraalit ammattinimikkeet työnhakukoneessaan ja sisällöissään tavoitteena lisätä työelämän tasa-arvoisuutta ja rikkoa mielikuvia miesten ja naisten töistä.

Puheenvuorossaan Duunitorin sisältöpäällikkö Anna Mäkelä kertoo muutoksen taustoista, sen herättämistä tunteista sekä kielen merkityksestä työelämän tasa-arvolle ja inklusiivisuudelle.

Anna Mäkelä on digiorientoitunut humanisti, joka työskentelee sisältöpäällikkönä Duunitorin työelämäsisältöjen ja viestinnän parissa. Annalla on taustaa media-alalta, ja hän on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Anna suhtautuu intohimoisesti tasa-arvoon, työelämään, kirjallisuuteen ja kahviin.

 

Kaikki koodaa

Miten pääsen IT-tehtäviin? Pitääkö siellä osata koodata? Mitä koodaaminen on? Miten ohjelmistoja rakennetaan? Mitä kaikkea koodaamalla voi tehdä?

Jos olet aloittelija ja sinua kiinnostaa IT-ala, Kaikki koodaa -kirja voi auttaa sinua suunnan löytämisessä. Nyt voit kuulla miksi ja miten kirja on syntynyt.

Vlada on itseoppinut web designer ja Ompeluseura LevelUp Koodarien ryhmän perustaja. Vlada toimii tällä hetkellä Nuori Kirkko ry:llä toimintaa ja palveluja suunnitellen.