Tervetuloa mukaan ja suuri kiitos siitä, että haluatte jakaa osaamistanne sekä aikaanne kanssamme. Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on diversiteetin ja osaajien kasvattaminen toimialallamme. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

Tältä sivulta löydät ohjeita moneen yhteiseen toimintoomme, mutta olemme toki avoimia aina uusille ehdotuksille joten älä pelkää ottaa yhteyttä meihin!

Ohjelman hashtag:
#MimmitKoodaa

(Huomioithan häsissä saavutettavuuden: Lukuohjelmia varten jokainen erillinen sana isolla alkukirjaimella.)

Oikopolut

Workshopit ja webinaarit

Kaksi naista seisovat pöydän äärellä ja toinen heistä piirtää isolle paperille. Taustalla seisoo mies ja piirtää fläppitauluun.

Workshopien ja webinaarien sisältöjä voit ehdottaa Miljalle. Tapahtumat rakennetaan yhdessä parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Aineistot olisi hyvä saada tapahtumamarkkinointia varten ainakin kuukautta aiemmin. Aiemminkin toki saa ilmoittaa päivämääriä ja sisältöjä, aina parempi.

 

Me otamme vastuun tapahtumaländäristä sekä ilmoittautumisien keräämisestä, markkinoinnista sekä muistutusviesteistä. Kontentti ja kouluttajat tulee teiltä. Mikäli järjestätte onsite tapahtumia, muistattehan varata tarjoiluja vieraillenne!

Käytännön asiat tapahtumia varten

Tapahtumaländäriä varten tarvitsemme teiltä otsikon ja kuvaustekstin + puhujan bion, kasvokuvan ja somelinkit (Instagram/Twitter/LinkedIn).

Tapahtumanne kuvaustekstiä kirjoittaessasi huomioi, että se teksti määrittelee paljon. Kerro hänelle mitä aiot opettaa ja kertoa: mitä kuulija hyötyy osallistumisesta. Vain sinä voit kuvailla yleisölle, miksi kannattaa lahjoittaa juuri sinulle aikaa, sinä olet oman puheenvuorosi paras asiantuntija.

Perjantaiwebinaari tapahtuu nimensä mukaisesti perjantaisin klo 12-13. Esitykselle on varattu noin 45 minuuttia ja Q&A:lle loput 15 minuuttia. Setti voi olla pidempikin, mutta varaattehan aikaa tapahtuman markkinoinnille, että ehdimme viestimään poikkeusaikataulusta.

Osallistujia on workshopeissa rajatusti joten näitä voi järjestää miten teille sopii, osallistujia varmasti löytyy. Workshopit voivat olla online tai onsite.

Tallennus ja blogi

Oletusarvoisesti perjantaiwebinaarit tallennetaan YouTubeen. Mikäli haluat kirjoittaa webinaarista blogipostauksen tai lyhyen intron, otamme sen vastaan enemmän kuin ilomielin. Nämä kaikki lähetetään 10 000 hengen postituslistallemme ja jaetaan somessa useita kanavia pitkin.

Esitysmateriaaleista

Huomioittehan, että yleisö seuraa tapahtumaa läppärin tai jopa kännykän näytöltä. Näin ollen materiaalien on hyvä olla ennemmin visuaalisia. Mikäli haluatte toimittaa materiaalit yleisölle, voi niistä tehdä yksityiskohtaisemmat. Välitämme ne tallenteen yhteydessä.

Haluatko vaikuttavaa näkyvyyttä?

Takeover viikko Mimmit koodaa Instagramissa on helppo tapa tehdä vaikuttavaa työnantajamielikuvamarkkinointia vaikeasti tavoitetun, kilpaillun ja erittäin halutun kohdeyleisön parissa.

Kokonaisdata vuodelta 2023, 90 päivän ajalta:

 • 31 370 reach (unique).
 • 600 000 impressions.
 • Naisoletettuja noin 90 prosenttia seuraajista.
 • Instagram seuraajia liki 7000
 • Facebook seuraajia liki 5000

Yleisesittely ja dataa

Huomioittehan, että itse asiantuntijuus lunastetaan itse sisällöllä, kuten uratarinoilla, kokemuksilla, arkipäivän kuvauksilla, yrityksen “erikoisuuksilla” ja muilla vastaavilla “behind the scenes” teemoilla.

Miten takeover toimii? Lue lisää alta:

Takeoverin ohjeet

Kohtaa Mimmit koodaa yhteisöä teille tärkeiden teemojen kautta

Mimmit koodaa toiminta kulminoituu puolen vuoden välein suureen tapahtumaan, joka on viime vuosien aikana järjestetty virtuaalisesta suomalaista softaa edustavassa Brellassa. Tapahtuma tavoittaa joka kerta yli 1 000 osallistujaa ja siihen keskittyvät suurimmat työpanokset sekä markkinontitoimet.

Lue viime tapahtumasta

Tapahtuman markkinointi aloitetaan hyvissä ajoin, jotta jokainen päivän puheenvuoro saa näkyvyyttä. Puheenvuorot ja muut toiminnallisuudet esitellään kaikissa Mimmit koodaa somekanavissa ja 10 000 tilaajan uutiskirjeessä.

Virtuaalialusta mahdollistaa muun muassa:

 • Tapahtumapäivän monet puheenvuorot.
 • Päälavan, jossa on tapahtumastriimi ja päächat.
 • Virtuaaliständit, jotka vastaavat fyysisten messujen omia paikkoja – kaikki on vain virtuaalista.
 • Kahvihuoneet, joissa voitte kohdata yleisöä intiimämmässä tilassa.
 • Yritysedustajien omat profiilit.
 • Mahdollisuus tavata yleisöä 1:1-tapaamisissa tai 1:1-chatissa.

Otamme teihin yhteyttä virtuaalitapahtuman tiimoilta. Voit lukea käytännön ohjeista ennakkoon alta:

Ohjeet tapahtumaan

Uutiskirje, somekanavat

Instagram

Facebook

YouTube

Twitter käytössä vain puolivuosittaisten tapahtumien yhteydessä ja satunnaisesti.

Slack-kutsut pyynnöstä Miljalta tai Sannalta.

Pöydällä on kannettava tietokone ja kuvakulmasta näkee henkilön käyttävän sitä oikealla kädellä.

Ohjelmamme viestintä tavoittaa yli 10 000 henkeä uutiskirjellään. Tämän lisäksi sosiaalisen median kanavamme tavoittavat tuhansia henkilöitä. Saavuttamamme valtavan näkyvyyden vuoksi saamme hyvin paljon pyyntöjä jakaa kaikenlaista, mutta haluamme kunnioittaa ihmisten meille antamaan huomiota ja pyrimme kuratoimaan kanaviemme sisällöt yhteisöämme hyödyntäväksi. Ensijaisesti omia sisältöjämme, mutta toki myös verkostojemme sisältöjä jakaen jos sille tarve nähdään ja ehdimme resurssiemme mukaan toteuttamaan.

Voit kysyä Miljalta mihin kanaviin haluamasi sisältö mahdollisesti voisi sopia julkaistavaksi.

Slack-kanavat

Ompeluseura LevelUp Koodarit: naisoletetuille sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tarkoitettu kanava. Täällä runsaasti keskustelua niin teknologioista, toimialasta, oppimisesta kuin mistä tahansa aiheesta vertaisten kesken tukea halutaankin saada.

Mimmit koodaa Slack: kaikille Mimmit koodaa toimintaa tuottaville tai nauttiville.
#junnurekry-kanava jonne voit lähettää (tai tulla jakamaan itse) yrityksenne kesätyö-, harjoittelu-, ja junnupaikkoja. Mikäli haluat, että jaamme ilmoitukset puolestasi, ole ystävällinen ja lähetä ne info@mimmitkoodaa.fi

Muutoin tässä Slackissa workshoppien tai opintoputkien tukiryhmiä ja muita sisäisiä kanavia. Oppilaitoksilla mahdollisuus tuottaa täällä omaa sisältöä.

Pyydämme noudattamaan turvallisemman tilan sääntöjä sekä yritysedustajilta omalla nimellä esiintymistä kanavissamme.

Logot

Mikäli tarvitset kumppanilogosta eri väriversiota, voit muokata kansiossa olevista pohjista tarvittavan version. Näytäthän kuitenkin logoa vielä meille ennen julkaisua.

Mikäli tarvitset apua logon muokkaamiseen, ota yhteyttä Sannaan tai Miljaan.

Software Finland ry

Mimmit koodaa ohjelma on Software Finland (ent. ohjelmistoyrittäjät ry) mahdollistama ohjelma.

Kuva rassesta tms

 

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja, joka auttaa jäsenyrityksiään menestymään kansainvälisessä kilpailussa. Mukana yhdistyksen toiminnassa on yli 600 softayritystä Suomesta. 

Jäsenyyden etuihin voit tutustua täällä >>

Mimmit koodaa ohjelman jäsenenä yhdistys tarjoaa sinulle jäsenyyden …

abe@softwarefinland.fi

Kyllä, haluan pysyä kuulolla

Liittymällä postituslistallemme saat myös ensimmäisenä tiedon julkaisuista koulutuksista. Koulutuksia tarjoavat Software Finland ry:n jäsenet ja koulutukset ovat mimmeille maksuttomia.