Hei sinä ❤️

In English

Suuri kiitos siitä, että haluatte jakaa osaamistanne sekä aikaanne kanssamme. Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on diversiteetin ja osaajien kasvattaminen toimialallamme. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

Tältä sivulta löydät ohjeita moneen yhteiseen toimintoomme, mutta olemme avoimia uusille ehdotuksille joten ota rohkeasti yhteyttä meihin!

“Kiinnostus ei kasva tyhjiössä”

Ylläoleva lausahdus on Tekniikan Akateemisten tutkija Susanna Bairohin suusta. Vuosikymmeniä olemme tutkineet syitä, miksi naiset puuttuvat teknologiasta. Samaan aikaan olemme ylläpitäneet sukupuolistereotypioita ja teknologiaennakkoluuloja (vain kundit pärjää ja kiinnostuu teknologiasta), jonka vuoksi olemme menettäneet osaajia, innovaatioita ja intohimoa. On vaikea innostua jostain, mitä ei tunne ja mihin ei ole otettu mukaan – tämä voi näkyä jo hyvin varhaisessa vaiheessa, kun lasta kasvatetaan tähän maailmaan niin kotona kuin koulussakin.

Mimmit koodaa -ohjelma ja yritysyhteistyöt ovat olemassa, jotta voimme purkaa olemassa olevia ennakkoluuloja ja stereotypioita. Ja se tapahtuu tekemällä tekoja, joita peilataan tutkimuksissa tehtyjen löydöksiin. Niitä ovat:

  • Ei puhuta teknologiasta miesten työnä ja poikien harrastuksena, vaan kaikille kuuluvana ja sopivana.
  • Ei pidetä teknologiaa itseisarvona – vaan välineenä, työkaluna ja ratkaisuna ongelmaan/tarpeeseen.
  • Tuodaan esiin esikuvia, vertaisia ja tavallisia teknologian parissa työskenteleviä kohderyhmämme näköisiä ihmisiä.
  • Autetaan ymmärtämään toimialamme tarjoamia monimuotoisia mahdollisuuksia.
  • Annetaan mahdollisuus kokeilla, innostua ja oppia.

Ja siksi tekin olette mukana tässä yhteistyössä: tarjoamassa tälle yhteisölle matalan kynnyksen tapahtumia ja eri toimintoja, joissa avataan erilaisia työtehtäviä, tarvittavia vahvuuksia sekä autetaan ihmisiä kokeilemaan ja oppimaan. Sitä kautta yleensä myös innostutaan ja tartutaan uuteen.

Millaisena yrityksenä haluatte profiloitua?

Teknisenä vai luovana? Korostatteko yksilövahvuuksia vai tiimityötä? Vai kenties yhdistättekö useampaa osiota?

Mimmit koodaa yhteistyössä teknologian merkityksellisyys tulee esiin lähinnä työkalun roolissa, ei niinkään THE-asiana itsessään. Kaiken kontentin tarkoitus on madaltaa kynnystä, innostaa teknologiaan sekä tarjota ymmärrystä siitä, miten meistä jokainen on tai tulee olemaan tavalla tai toisella osa ohjelmistokehitystä.

Ongelma on ollut se, ettei tiedetä miten softaa tehdään ja mediasta tuleva stereotypia tyypillisestä IT-alan työntekijästä, joihin kohderyhmämme ei osaa tuntea vertaisuutta. Tähän ratkaisuna tarjoamme yhdessä teidän kanssanne konkreettisen mahdollisuuden kokeilla ja oppia!

Millaista osaamista haluatte jakaa?

Monen mukaan lähteneen vapaaehtoisen motiivi on tarjota rohkaisua ja osaamista, jota ei itse saanut silloin kuin olisi sitä tarvinnut – tai koska on sitä itse saanut ja haluaa vuorostaan auttaa muita. Kaiken keskiössä on ihminen, joka omalla esimerkillään voi tarjota vertaisuuden kokemusta tai antaa uusia taitoja.

Ideat sisältöihin lähtee kysymyksistä kuten  “Missä minä olen hyvä? Mitä minä osaan? Mikä on minusta tärkeää?”. Näistä vastauksista lähtee liikkeelle esimerkiksi webinaarien ja workshoppien sisällöt. Aiemmin tehtyjä sisältöjä voi käyttää uudelleen ja samaa tapahtumaa voi toistaa myös useasti. Sitä kautta muodostuu toimintatavoistanne sekä arvoistanne kertova brändi.

Tästä kaikesta luodaan ne teemat, joiden ympärille koko yhteistyö rakennetaan ja millaista kontenttia tehdään. Me autamme teitä muotoilemaan sanat, tavat ja asioiden yhteenliittämisen sitä mukaa, mitä ideoita syntyy. Hyvin usein esimerkiksi Instagram-takeoverista syntyy paljon ideoita siihen, millaista kontenttia, millaisia tapahtumia, missä ja mistä aiheista kannattaa tehdä!

Näin tehdään Mimmit koodaa tapahtumia!

Useita hymyileviä naisia tapahtumassa. Yksi on selin kameraan, muut kasvot päin kameraan.

 

Kun tulevasta tapahtumasta on sovittu etukäteen, voitte toimittaa materiaalit linkin kautta:

Tapahtuma suomeksi

Tapahtuma englanniksi

Kouluttavat sisällöt voivat olla ylätasolta avaavia tai yksityiskohtiin pureutuvampia.

Perjantaiwebinaari tapahtuu nimensä mukaisesti perjantaisin klo 12-13. Webinaarit voivat olla esim. ylätason termejä, teknologioita yleisemmin avaavia kuten “Mikä on Azure,  What does a developer need to know about UX design, Saavutettavuus verkkosivuilla, Mitä on datatyö“, jne. Esitykselle on varattu noin 45 minuuttia ja Q&A:lle loput 15 minuuttia. Setti voi olla pidempikin, mutta varaattehan useamman viikon meille ennen tapahtumaa, että ehdimme viestimään poikkeusaikataulusta. Webinaareissa ei yleensä ole osallistujamäärän rajoituksia.

Workshopit voivat mennä jo hieman syvämmälle. Tutustutaan yksittäiseen työkaluun kuten vaikkapa Figmaan tai tehdään yksinkertaisen ohjelmistorobotiikan avulla jotain, kokeillaan Pythonia jne. Workshopit voivat olla kestoltaan tunnista useamman päivän kokonaisuuksiin. Se mitä haluatte opettaa, määrittelee keston. Tärkeintä on, että osallistuja pääsee kokeilemaan ja oppii jotain.

Workshopit voivat olla online tai onsite ja osallistujia on yleensä rajoitetusti. Mikäli järjestätte livetapahtumia, huolehdittehan tarjoiluista.

Lounaat, afterit ja muut vastaavat järjestetään yleensä rajatulle kohderyhmälle ja niitä voi järjestää samoin kuin workshopeja.

Olemme tarjonneet vuosien aikana myös koodaushaasteita ja itsenäisesti suoritettavia kokonaisuuksia.

Live-tilaisuuden etu on mm. verkostoitumisessa ja samassa tilassa oppimisen muissa eduissa. Virtuaalitapahtumissa etu tulee paikkariippumattomuudesta.

Workshopien ja webinaarien sisältöjä voit ehdottaa Miljalle. Tapahtumat rakennetaan yhdessä parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi.

Markkinointi

Me otamme vastuun tapahtumaländäristä, ilmoittautumisesta, markkinoinnista sekä muistutusviesteistä. Kontentti ja kouluttajat tulee teiltä.

Aineistot olisi hyvä saada tapahtumamarkkinointia varten vähintään kuukautta aiemmin. Mitä aiemmin, sitä parempi!

Tapahtuman kuvausteksti

Vain sinä voit kuvailla yleisölle, miksi kannattaa lahjoittaa juuri sinulle aikaa, sinä olet oman puheenvuorosi paras asiantuntija.

Tapahtumakuvausta kirjoittaessasi huomioi, että se teksti määrittelee paljon. Kerro lukijalle mitä aiot opettaa ja kertoa: mitä kuulija hyötyy osallistumisesta, mitä hän saa mukaansa tästä.

Muista kertoa mikäli osallistumiseen on jotain tieto/taitotason vaatimuksia.

Aineistot ländärille

Tapahtumaländäriä varten tarvitsemme otsikon ja kuvaustekstin + puhujan bion, kasvokuvan ja somelinkit (Instagram/Twitter/LinkedIn). Voitte toimittaa materiaalit viereisen alta löytyviä linkkejä käyttämällä.

Tapahtuma FI

Tapahtuma EN

Viestintä osallistujille

Lähetämme tapahtumamuistutuksia ilmoittautuneille sähköpostitse. Keräättehän ohjeet (ladattavat ohjelmistot,  suunnistusohjeet jne) ja toimitattehan ne meille hyvissä ajoin. Emme halua spämmiä yhteisöämme ja siksi keskitämme ohjeistukset muutamiin muistutuksiin.

Esitysmateriaalit

Huomioittehan, että yleisö seuraa tapahtumaa läppärin tai jopa kännykän näytöltä. Näin ollen materiaalien on hyvä olla ennemmin visuaalisia. Suosimme materiaalien jakamista jälkikäteen yleisölle, siten niistä voi tehdä yksityiskohtaisemmat. Välitämme ne tallenteen yhteydessä ilmoittautuneille.

Tallennus ja blogi

Oletusarvoisesti perjantaiwebinaarit tallennetaan YouTubeen. Mikäli haluat kirjoittaa webinaarista blogipostauksen tai lyhyen intron, otamme sen vastaan enemmän kuin ilomielin. Nämä ähetetään 10 000 hengen postituslistallemme ja jaetaan somessa useita kanavia pitkin.

Kohtaa Mimmit koodaa yhteisöä teille tärkeiden teemojen kautta

Mimmit koodaa toiminta kulminoituu puolen vuoden välein suureen tapahtumaan, joka on viime vuosien aikana järjestetty virtuaalisesta suomalaista softaa edustavassa Brellassa. Tapahtuma tavoittaa joka kerta yli 1 000 osallistujaa ja siihen keskittyvät suurimmat työpanokset sekä markkinointitoimet.

Tapahtuman markkinointi aloitetaan hyvissä ajoin, jotta jokainen päivän puheenvuoro saa näkyvyyttä. Puheenvuorot ja muut toiminnallisuudet esitellään kaikissa Mimmit koodaa somekanavissa ja 10 000 tilaajan uutiskirjeessä.

Virtuaalialusta mahdollistaa muun muassa:

  • Tapahtumapäivän monet puheenvuorot.
  • Päälavan, jossa on tapahtumastriimi ja päächat.
  • Virtuaaliständit, jotka vastaavat fyysisten messujen omia paikkoja – kaikki on vain virtuaalista.
  • Kahvihuoneet, joissa voitte kohdata yleisöä intiimämmässä tilassa.
  • Yritysedustajien omat profiilit.
  • Mahdollisuus tavata yleisöä 1:1-tapaamisissa tai 1:1-chatissa.

Otamme teihin yhteyttä virtuaalitapahtuman tiimoilta. Voit lukea käytännön ohjeista ennakkoon kuvan alta löytyvistä linkeistä.

Uutiskirje ja some 💌

Pöydällä on kannettava tietokone ja kuvakulmasta näkee henkilön käyttävän sitä oikealla kädellä.

 

Löydymme somesta @mimmitkoodaa

Instagram

LinkedIn

Facebook

YouTube

Twitter käytössä vain satunnaisesti.

Ohjelman hashtag:
#MimmitKoodaa

(Huomioithan häsissä saavutettavuuden: Lukuohjelmia varten jokainen erillinen sana isolla alkukirjaimella.)

Avullamme tavoitat halutun kohderyhmän

Ohjelmamme viestintä tavoittaa yli 10 000 henkeä uutiskirjellään. Tämän lisäksi sosiaalisen median kanavamme tavoittavat useita tuhansia henkilöitä per kanava.

Saavuttamamme valtavan näkyvyyden vuoksi, saamme hyvin paljon pyyntöjä jakaa kaikenlaista. Haluamme kunnioittaa ihmisten meille antamaan huomiota ja pyrimme kuratoimaan kanaviemme sisällöt yhteisöämme hyödyntäväksi – siksi ensijaisesti jaamme omia ja yhteistyössä luotuja sisältöjä. Mutta voimme toki myös jakaa verkostojemme sisältöjä, jos sille nähdään tarve ja ehdimme sen toteuttamaan resurssiemme mukaisesti.

Voit kysyä Miljalta mihin kanaviin haluamasi sisältö mahdollisesti voisi sopia julkaistavaksi.

Uutiskirje

Nostamme yhteistyökumppaneidemme sisällöt ensimmäiseksi uutiskirjeessä, mikäli sisältö koetaan sopivaksi kirjeeseen. Kirjeemme lähtee tavanomaisesti kuukauden taitteessa ja syksyn ensimmäinen kirje lähtee elo-syyskuun vaihtuessa.

Tarvitsemme uutiskirjettä varten vaakamallisen kuvan, tekstisisällön ja linkin. Materiaalien deadline on aina kuukauden puolivälissä, eli jos haluat esimerkiksi lokakuun alussa lähtevään kirjeeseen, toimitathan materiaalit syyskuun puoleen väliin mennessä.

Some

Jos sisältönne sopii Mimmit koodaa someen, voit ottaa yhteyttä Miljaan tai Sannaan sopivan sisällön esiin tuomisessa. Käytämme Mimmit koodaa somessa samaa periaatetta kuin uutiskirjeessä: sisällön tulee hyödyttää yhteisöämme, jotta se julkaistaan.

Somessa on kausittain erityisesti virtuaalitapahtuman yhteydessä kiirettä, otathan siis yhteyttä hyvissä ajoin. Sisällöt julkaistaan sovitusti tai heti kun somekalenterista vapautuu siihen oiva paikka.

Instagram 📸

Taina Myöhänen.

Linkkejä:

Yleisesittely ja dataa

Takeoverin ohjeet

Haluatko vaikuttavaa näkyvyyttä?

Takeover-viikko Mimmit koodaa Instagramissa on helppo tapa tehdä vaikuttavaa työnantajamielikuvamarkkinointia vaikeasti tavoitetun, kilpaillun ja erittäin halutun kohdeyleisön parissa.

Kokonaisdata vuodelta 2023, 90 päivän ajalta:

  • 31 370 reach (unique).
  • 600 000 impressions.
  • Naisoletettuja noin 90 prosenttia seuraajista.
  • Instagram seuraajia liki 7000
  • Facebook seuraajia liki 5000

Huomioittehan takeoverissa, että itse asiantuntijuus lunastetaan itse sisällöllä, kuten uratarinoilla, kokemuksilla, arkipäivän kuvauksilla, yrityksen “erikoisuuksilla” ja muilla vastaavilla “behind-the-scenes” teemoilla.

Instagram takeover – varauskalenteri

Miten takeover toimii? Lue lisää kuvan alta löytyvistä linkeistä.

Yhteisö 👩‍👩‍👧‍👦

Usea nainen tapahtumassa.

 

Slack-kutsut pyynnöstä Miljalta tai Sannalta.

Slack – yhteisön koti

Ompeluseura LevelUp Koodarit: naisoletetuille sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tarkoitettu kanava. Täällä runsaasti keskustelua niin teknologioista, toimialasta, oppimisesta kuin mistä tahansa muustakin aiheesta vertaisten kesken.

Mimmit koodaa Slack: kaikille Mimmit koodaa toimintaa tuottaville tai nauttiville. Täällä ylläpidetään workshoppien omia kanavia, opintoputkien tukiryhmiä, oppilaitosten kanavia ja muita sisäisiä kanavia.

MK-Slackissa on #junnurekry-kanava jonne voit lähettää (tai tulla jakamaan itse) yrityksenne kesätyö-, harjoittelu-, ja junnupaikkoja. Mikäli haluat, että jaamme ilmoitukset puolestasi, ole ystävällinen ja lähetä ne info@mimmitkoodaa.fi

Pyydämme noudattamaan turvallisemman tilan sääntöjä sekä yritysedustajilta omalla nimellä esiintymistä kanavissamme.

Logot

Mikäli tarvitset kumppanilogosta eri väriversiota, voit muokata kansiossa olevista pohjista tarvittavan version. Näytäthän kuitenkin logoa vielä meille ennen julkaisua.

Mikäli tarvitset apua logon muokkaamiseen, ota yhteyttä Sannaan tai Miljaan.

Ota yhteyttä:

Sanna
Hyvönen

Markkinointi ja tapahtumatuotanto

sanna@mimmitkoodaa.fi

+358 44 491 5828 Calendly

Milja
Köpsi

Koordinaattori / hankepäällikkö

milja@mimmitkoodaa.fi

WA +358 40 152 5152 Calendly

Software Finland ry

Mimmit koodaa ohjelma on Software Finland (ent. ohjelmistoyrittäjät ry) mahdollistama ohjelma.

software finland ry logo

 

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja, joka auttaa jäsenyrityksiään menestymään kansainvälisessä kilpailussa. Mukana yhdistyksen toiminnassa on yli 600 softayritystä Suomesta. 

Jäsenyyden etuihin voit tutustua täällä >>

Kysy lisää: abe@softwarefinland.fi

Kyllä, haluan pysyä kuulolla!

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tiedon tapahtumista ja muista julkaisuista. Mimmit koodaa -ohjelman sisältöjä tarjoavat Software Finland ry:n jäsenet ja kaikki tarjotaan mimmeille maksuttomasti.

Liity mukaan luomaan muutosta

2NS logo.46 Elks logo.Academic Work Academy logo.Accenture logo.Accountor Finago logo.Aiven logo.Ambientia logo.Anders logo.avanade logo.Amazon Web Services logo.Basware logo.Biit logo.Brella logo.Busiess College logo.Business Joensuu logo.Careeria logo.CGI logo.Codemate logo.Columbia road logo.Digia logo.DNA logo.Druid logo.Duunitori logo.Ecraft logo.Elisa logo.Ericsson logo.Evermade logo.F-Secure.Fastroi logo.FITech logo.Fractal logo.Fraktio logo.Frantic logo.Fusion Ecosystems logo.Futurice logo.Fuug ja Coss logot.Geniem logo.Gispo logo.Gofore logo.Google logo.Haltu logo.Helsinki logo.HiQ logo.Houston Inc.Huawei logo.IBM logo.ICT-Oulu logo.IF logo.Innofactor logo.Islet logo.IWA logo.Job esther logo.Karelia ammattikorkeakoulu logo.Knowit logo.Laurea ammattikorkeakoulu logo.Loihde advance logo.Luotsi Joensuu logo.LUT logo.Metatavu logo.Metropolia logo.Microsoft logo.logo montelNokia logo.Nolwenture logo.Nordcloud logo.Nordea logo.Oddy logo.OPS host logo.Oracle logo.Osuuspankki logo.Oulu logo.Oura logo.OutSystems.Qvik logo.Rakettitiede logo.Reaktor logo.Reto logo.Riimi Solutions logo.Rovio logo.SAP logo.Saranen logo.Schibsted logo.Seravo logo.Seriously logo.Sibling logo.Siili logo.Sininauhaliitto logo.Sininen meteoriitti logo.Software Finland ry.Sitowise logo.Smartly.io logo.Solidabis logo.Solita logo.Solteq logo.Stora enso logo.Supercell logo.Symbio logo.Sympa logo.Taiste logo.Tawasta OS Technologies logo.TCS logo.Teamit logo.Terveystalo logo.TietoEVRY logo.Twig the code logo.Ultrahack logo.University of Eastern Finland logo.Unity logo.UPM logo.Valu logo.Vincit logo.Visma logo.Wolt logo.Wunder logo.Wunderdog logo.Wärtsilä logo.Yle logo.Zalando logo.Zure logo.