‹ Takaisin listaan

Liity mukaan

12.9.2023 17:00-20:00

Ilmoittaudu tästä

Tapahtuman tyyppi: Workshop

Osallistujamäärä: 50

Lokaatio: Zoom

Vaikeustaso: Beginner

Pre-work: Asenna pgAdmin ja käynnistä sovellus.

Kieli: Suomi

Arado logo.

Relaatiotietokannat ovat erittäin suosittuja pysyviä tietovarastoja, joita käytetään lähes kaikkialla. Niitä löytyy esimerkiksi monista verkkosovelluksista.

Tämä työpaja on hyvä ensikosketus tietokantoihin, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta niistä. Hyvä tietokantatietämys auttaa sinua olemaan tulevaisuudessa tehokas backend-kehittäjä tai hyvä data-insinööri.

Työpaja koostuu sekä teoriasta että käytännön harjoituksista ja pääset muun muassa harjoittelemaan itse kyselyiden tekemistä esimerkkikantaan. Tapahtumassa tulemme käyttämään suosittua relaatiotietokantaa nimeltä PostgreSQL.

Työpaja pidetään suomeksi. On hyvä huomioida, että osa työpajassa käytettävistä termeistä on englanniksi ja niille ei ole olemassa suomenkielistä vastinetta.

Esityöt

Asenna pgAdmin alta löytyvästä painikkeesta (sivusto on englanniksi):

pgAdmin

Käynnistä sovellus.

(Vanhat ohjeet pyysivät luomaan pääsalasanan: tätä ei ohjelmistopäivityksen myötä tarvitse enää tehdä.)

Työpajan jälkeen

Tietokantaan voi tehdä kyselyitä myös työpajan jälkeen aina vuoden 2023 loppuun asti. Osallistujat voivat kirjautua tietokantapalvelimelle omalla ajallaan ja käyttää työpajan tietoja käytännön harjoituksissa.

 

Tervetuloa SQL- ja relaatiotietokantojen perusteiden pariin!

 


 

Huom! Tässä workshopissa on rajoitettu osallistujamäärä ja ilmoittautuminen on sitova. Mikäli et pääsekään tapahtumaan, muista perua osallistumisesi. No-show tarkoittaa, ettet voi osallistua tuleviin #MimmitKoodaa workshoppeihin seuraavan puolen vuoden aikana.

#MimmitKoodaa tapahtumissa tutustutaan monipuolisesti IT-toimialan aiheisiin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme. Lähetämme osallistumisohjeet ennakkoon ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Voit esittää kysymyksiä tai toiveita tulevista sisällöistä laittamalla meiliä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi.

Ville Henriksson.

Ville Henriksson

Senior Software Consultant | Arado

Avaa lisätietoa henkilöstä

Kyllä, haluan pysyä kuulolla!

Liittymällä postituslistallemme saat myös ensimmäisenä tiedon julkaisuista koulutuksista. Koulutuksia tarjoavat Software Finland ry:n jäsenet ja koulutukset ovat mimmeille maksuttomia.

Keväällä 2024 mukana

Accenture logo.Amazon Web Services logo.Digia logo.DNA logo.FITech logo.IBM logo.Laurea ammattikorkeakoulu logo.Microsoft logo.Nordcloud logo.Rovio logo.Siili logo.Terveystalo logo.Zalando logo.