‹ Takaisin listaan

Ilmoittaudu mukaan!

17.8.2022 12-13

Tästä mukaan

Tapahtuman tyyppi: Webinaari

Lokaatio: Online

Vaikeustaso: Beginner

Oma läppäri mukaan: Kyllä

Kieli: Suomi

 

Robotit ja puhe – miten ne yhdistetään?

Nykyajassa elämme yhteiskunnassa, jossa tietokoneet, robotit ja ohjelmointi ovat yhä suurempi osa jokapäiväistä elämää. Tämän vuoksi on tärkeää, että ihmiset kiinnostuvat teknologiasta ja oivaltavat, mitä kaikkea pelkillä näppäimistöllä ja hiirellä voi luoda ja rakentaa.

Meidän jokaisen taskussa asuu todennäköisesti robotti, joka ymmärtää puhetta – puhelin ja sen sovellukset. Puhelimet sisältävät nykypäivänä robotiikkaa hyödyntäviä puheentunnistusohjelmia (ts. virtuaaliavustajia tai digiavustajia), kuten iPhonen Siri ja Googlen Assistant. Tämän lisäksi on muita vastaavia ohjelmia, kuten Amazonin Alexa. Mitä niillä tehdään? Lue lisää tästä.

Kuitenkin robottien kanssa puhuminen ja erityisesti suomen kielen yhdistäminen ovat haaste. Robotin kanssa käyty dialogi on vaikeaa, jos robotista ei havaitse mitenkään sen kuulemista ja kuullun ymmärtämistä.

Robotiikka-webinaari sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin robotiikasta kiinnostuneille.

Tapahtuma saa jatkoa workshopin muodossa 24.8. Joensuun Tiedepuistolla – tutustu tapahtumaan tästä ja ilmoittaudu mukaan!

Mitä opit tapahtumassa?

Webinaarissa käydään läpi käytännön esimerkkejä toimista, eri roboteista ja digiavustajista. Webinaarissa pääset tutustumaan käytännön esimerkein, kuinka robotiikassa hyödynnetään puheentunnistusta. Näet webinaarissa aitoja ja oikeita robotteja, joiden avulla ymmärrät, kuinka kokonaisuus toimii. Lisäksi käydään hyviä ja huonoja esimerkkejä sekä tutustutaan mm. Amazon Alexan puheentunnistusjärjestelmään.

Tervetuloa oppimaan robotiikan ja digiavustajien alkeita!

Robotti-yhdistys ry

Yhdistyksen tavoitteena on olla mukana asiantuntijana palvelurobotiikan hankkeissa, robotiikan tutkimuksessa ja kehityksessä, toimia aktiivisesti robotiikan koulutus- ja harrastustoiminnassa sekä tuoda käytännön läheisesti tietoa roboteista.

Tutustu yhdistykseen tästä

 

Haluatko lukea lisää?

“Uutisissa vilisee botteja, androideja, cobotteja, gynoideja, chatbotteja, siivousrobotteja, ruohonleikkurirobotteja, ohjelmistorobotteja… Roboteista puhutaan yhä kasvavassa määrin, myös sosiaalinen media on täynnä kuvia ja videoita mitä erilaisemmista robotiikan sovellutuksista. Kun elokuvat vilisevät ihmisiä jahtaavia tappajarobotteja, kuinka tämä ei voisi olla vaikuttamatta negatiivisesti siihen kuvaan mitä robotiikka ihmisissä herättää? Yleensä tämä mielikuva hälvenee omien robottikokemusten kautta.”

Lue robotiikasta Robottitytön blogista

 

#MimmitKoodaa tapahtumissa tutustutaan monipuolisesti IT-toimialan aiheisiin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme. Lähetämme osallistumisohjeet ja linkin ennakkoon ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Voit esittää toiveita tulevista sisällöistä laittamalla meiliä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi

#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala

Paikallisen #MimmitKoodaa Pohjois-Karjala -hankkeen avulla pääset rennolla otteella tutustumaan IT-alaan ja sen mahdollisuuksiin. Hanke toteuttaa Pohjois-Karjalan maakuntaohjelmaa (POKAT 2021, painopisteenä koulutus ja osaaminen). Hankkeen toteututusaika on 01.03.2021 – 30.04.2023 ja sitä on mukana rahoittamassa Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus – Vipuvoimaa EU:lta!

Timo Pappinen.

Timo Pappinen

Lehtori | Riveria

Avaa lisätietoa henkilöstä

Kyllä, haluan pysyä kuulolla!

Liittymällä postituslistallemme saat myös ensimmäisenä tiedon julkaisuista koulutuksista. Koulutuksia tarjoavat Software Finland ry:n jäsenet ja koulutukset ovat mimmeille maksuttomia.

Keväällä 2024 mukana

Accenture logo.Amazon Web Services logo.Digia logo.DNA logo.FITech logo.IBM logo.Laurea ammattikorkeakoulu logo.Microsoft logo.Nordcloud logo.Rovio logo.Siili logo.Terveystalo logo.Zalando logo.