Tervetuloa mukaan ja suuri kiitos siitä, että haluatte jakaa osaamistanne sekä aikaanne kanssamme. Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on diversiteetin ja osaajien kasvattaminen toimialallamme. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

Tapahtumissamme tarjoamme helposti ymmärrettävää sisältöä, joka innostaa oppimaan uutta ja auttaa hyödyntämään softaa omalla työuralla.

Tapahtuman hashtag:
#MimmitKoodaa

(Huomioithan häsissä saavutettavuuden: Lukuohjelmia varten jokainen erillinen sana isolla alkukirjaimella.)

Oikopolut

Deadlinet

 

Janina Luoto, Akira Ahola ja Ida Salo.

Apua saa aina osoitteesta
info@mimmitkoodaa.fi

Noudatattehan annettuja deadlineja, jotta tapahtumatuotanto ja -markkinointi hyödyttää myös teitä puhujina ja yrityksenä eniten.

7.2.2025
Puheenvuoron otsikon ja kuvaustekstin toimittaminen. Toivomanne yritysesittely tekstimuodossa: voitte päättää kielen fi/en, esittelyteksti ja puheenvuoro tulee olla samalla kielellä.

14.2.2025
Puhujakuvan ja -esittelyn toimittaminen. Puhujakuva mielellään vaakakuva-muodossa (leveys suurempi kuin korkeus). Voitte päättää kielen fi/en, esittelyteksti ja puheenvuoro tulee olla samalla kielellä. Puhujan Instagram-linkki, jos haluaa sen lisättävän Instagram-julkaisuihin.

21.3.2025
Jos pidätte kahvihuoneen: kahvihuoneen otsikon, kuvaustekstin sekä kansikuvan toimittaminen. Kansikuva 16:9 ratio, JPG tai PNG.

Apua saat info@mimmitkoodaa.fi, milja@mimmitkoodaa.fi & sanna@mimmitkoodaa.fi. Laita aina infon meili mukaan viesteihin, jotta viestit eivät huku viestitulvaan.



22.4.2025
TAPAHTUMA-ALUSTA AVATAAN YLEISÖLLE
❗️

23.4.2025
Puhujien esitysmateriaalit.

25.4.2025
Tapahtumapäivä

Videosync logo.

 

Virtuaalialusta
Virtuaalitapahtuma-alustana on Videosync, joka on suomalaista softaa. Tutustukaa alustaan rohkeasti. Jos teillä on mielessä erityinen toive, voitte olla siitä meihin yhteydessä. Linkki alustalle lähetetään hyvissä ajoin.

Yritysedustajia voi olla paikalla tapahtumassa yrityksen resurssien mukaisesti.

Profiili tapahtumassassa
Erotutte muusta väestä omalla profiililla. Kirjoitattehan itseänne kuvaavan tekstin (vaikka parilla lauseella), jotta olette lähestyttävämäpiä.

Autamme haasteissa, kun laitatte viestiä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi.

Kahvihuoneet

Mikä juttu?
Kahvihuoneet ovat tarkoitettu kohtaamista ja jutustelua varten. Se on vähän kuin oma Zoom tai Teams, jossa pääsette määrittelemään huoneen aiheen ja yhteisömme jäsenet puolestaan pääsevät tutustumaan teihin matalalla kynnyksellä.

Millainen on hyvä kahvihuone?
Huoneelle tulee valita aihe: kokemuksemme mukaan se helpottaa kohderyhmän valintaa osallistua mukaan. Teemoja voivat olla esimerkiksi saavutettavuus, työ datan parissa tai tietovisa. Tämä on tilaisuus viedä eteenpäin sitä kuvaa, josta toivotte yleisön teidät tunnistavan tai mitä haluaisitte heidän tekevän.

Kahvihuoneet luodaan virtuaalialustalle erikseen. Toimitattehan tätä varten lomakkeella pyydetyt tiedot ja valitsemanne kansikuvan deadlineen mennessä.

Voitte toteuttaa kahvihuoneen/-huoneet resurssienne mukaisesti päivän aikana. Suosituimmat ajat ovat yleensä tauon aikana.

Tästä varauslistaan

Puhujille

ENNEN TAPAHTUMAA

Heidi Tähtinen.

Mitä kaipaamme puhujalta?
Tarvitsemme mahdollisimman pian puheenvuoron otsikon ja kuvaustekstin. Lisäksi kaipaamme puhujan esittelytekstiä ja (vaaka) kuvaa.

Käytäthän puheenvuorossa samaa kieltä (Suomi/Englanti) sekä kirjoitusasussa että tapahtumapäivänä.

Puheenvuoron kuvaus määrittelee paljon. Avaa siinä aihetta yleisesti: mitä aiot opettaa, miksi aihe on tärkeä ja mitä hyötyä siitä voi olla nyt ja tulevaisuudessa – toisin sanoen mitä kuulija hyötyy puheenvuorostasi.

Vain sinä voit kuvailla yleisölle, miksi juuri sinulle kannattaa lahjoittaa aikaa, olet oman puheenvuorosi paras asiantuntija.

Tallennus ja blogi
Jokainen puheenvuoro tallennetaan YouTubeen. Mikäli haluat kirjoittaa puheenvuorostasi blogipostauksen, otamme sen vastaan ilomielin ja jaamme Mimmit koodaa kanavissa.

Tapahtumapäivän materiaalit
Huomioi, että yleisö seuraa tapahtumaa näytöltä tai jopa kännykältä. Näin ollen materiaalien on hyvä olla ennemmin visuaalisia.

Materiaalit tarkistetaan tuotantoyhtiön toimesta ja yhdistetään ennen tapahtumapäivää, jotta yleisö saa saumattoman kokemuksen.

Ole ystävällinen ja pyri noudattamaan annettuja deadlineja, jotta voimme taata teknisesti parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Muistilista

  • Powerpoint 16:9.
  • Mahdolliset erikoisfonttipaketit meille ladattavaksi ja tieto, jos esityksessä on video, gif tai muuta “tavallisesta poikkeavaa”.
  • Toimita materiaalit omalla nimelläsi ja yrityksellä nimettynä.
  • Materiaalit lähetetään info@mimmitkoodaa.fi
  • Lisätietoja materiaaleista antaa info@mimmitkoodaa.fi

    Puhujille

    TAPAHTUMAPÄIVÄNÄ 25.4.

    Puheenvuoron kuvaus.

     

    Tervetuloa paikan päälle Helsinkiin!
    Puhujan on hyvä saapua paikalle viimeistään puolta tuntia ennen omaa puheenvuoron alkamisajankohtaa. Puhuja ohjataan aulasta tilaan, jossa voi vaihtaa vaatteet, siistiä meikkiä, saa juotavaa, jne.

    Puhuja näkee puhujalämpiössä olevalta näytöltä muita puheenvuoroja. Kamera vaihtelee puhujan ja esitysmateriaalien välillä.

    Muistiinpanot
    Muistiinpanot näkyvät puheenvuoron aikana kauempana olevalta näytöltä. On enemmän kuin ok ottaa paperiset tai tabletilla olevat muistiinpanot mukaan. Paperiset laput voidaan liimata puhujakorteille (koko A5) ennen puheenvuoroa.

    Puhuja noudetaan studiotilaan 15 minuuttia ennen puheenvuoron alkua. Puheenvuorojen välissä on ns. katkotunniste, jonka aikana edellinen puhuja poistuu ja seuraava saapuu. Ennen puheenvuoroa ja puheenvuoron jälkeen on varattu 5 minuuttia aikaa siirtymille.

    PAIKALLA ON KUVAAJA TALTIOIMASSA TÄTÄ PÄIVÄÄ.

    Screenit
    Puheenvuoron aikana näkee omat materiaalit ja jäljellä olevan ajan. Esityksen ohessa olevat muistiinpanot näkyvät melko kaukana. Siksi erilliset muistiinpanot voivat olla hyvä varokeino.

    Sairastapaukset
    Sairastapauksissa puheenvuoro siirretään esimerkiksi perjantai-webinaariin omaksi kokonaisuudekseen.

    Sparraushetki
    Kaikkien puhujien kanssa sovitaan sparrailuhetki, joka on (kaikella rakkaudella) pakollinen ja auttaa ymmärtämään yleisöä. Sparrailuhetkessä käydään läpi yleisön demografiaa sekä tapahtuman tavoitteita.

    Varaa sprrailuhetki tästä

    Esimerkkejä kuvaustyylistä

    Edellisen kappaleen sivukuvassa näette, miltä kuvausstudio näyttää, mitä puhuja näkee ja missä puhuja seisoo.

    Puheenvuorot näkyvät virtuaalialustalla vastaavalla tavalla (esimerkit YouTubesta)

    Puhuja ja puheenvuoromateriaalit. Materiaalien on hyvä olla ennemminkin visuaalisia, koska puheenvuoroa voidaan seurata esimerkiksi puhelimen näytöltä.

    Puhuja ja puheenvuoromateriaalit. Materiaalien on hyvä olla ennemminkin visuaalisia, koska puheenvuoroa voidaan seurata esimerkiksi puhelimen näytöltä.

     

    Lähikuva puhujasta.

    Lähikuva puhujasta. Pitkät hiukset ja näyttävät korvakorut kuuluvat valitettavasti mikissä – laitattehan pitkät hiukset kiinni (tai huomioittehan sen muuten) ja suosittehan pienempiä korvakoruja.

     

    Kamerakuva kauempaa.

    Yksiväriset vaatteet toimivat parhaiten kameran edessä ja voimakkaat värit ovat ok. Vältättehän hyvin pientä printtiä, kuten pientä ruutua, pilkkua tai kukkaa.

    Osoitteet ja tärkeät yhteystiedot

    Miljan tavoittaa tapahtumapäivänä vain yhteyshenkilöiden kautta.

    Kuvauspaikan osoite:
    Epicenter, Mikonkatu 9, Helsinki.

    Kun saavutte Epicenterille, suunnatkaa pääovista respaan. Siitä teidät haetaan tai ohjataan oikeaan tapahtumatilaan. Tarvittaessa löydätte oikean tilan myös seuraamalla Mimmit koodaa aiheisia kylttejä.

    Paikan päällä on henkilö, joka ottaa teidät vastaan, pitää teistä huolta ja huolehtii tarvittavat siirtymät puolestanne. Yhteisessä tilassa voitte vaihtaa vaatteet, siistiä meikkiä, saatte juotavaa, jne.

    Yhteyshenkilöt tapahtumapäivänä:

    Satu Kainulainen +358 44 231 8087

    Paula Lindvall +358 44 302 1979