‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Toimintamme kulminoiva tapahtuma keräsi 1618 ilmoittautunutta ja 1127 kävijää

· Ajankohtaista · Materiaalit · Tiedote · Virtuaalitapahtuma

Kuudes Mimmit koodaa virtuaalitapahtuma järjestettiin 21.4.2023 kello 9-16 ja se oli kaiken kaikkiaan tapahtuma oli kymmenes suuri Mimmit koodaa tapahtuma! Oli suuri ilomme viettää tapahtumapäivää yhteisömme kesken. Tällä kertaa tapahtumalla oli myös kaksi tapahtumakatsomoa, joiden sijainnit olivat Helsingissä ja Joensuussa.

Puolen vuoden välein järjestettävä tapahtumapäivä mahdollisti tutustumisen tunnettuihin teknologiayrityksiin ja kurkistuksen alan opintoja tarjoaviin tahoihin. Panostimme osallistujien verkostoitumismahdollisuuksiin yhteistyökumppaneidemme sekä tietenkin jo alalla olevien ja alalle pyrkivien kanssa. Päivän puheenvuorojen lisäksi osallistujat pääsivät tutustumaan alan aiheisiin lähemmin teemoitetuissa kahvihuoneissa ja virtuaaliständeillä. Virtuaalitapahtuma järjestettiin suomalaista softaa edustavassa Brellassa.

 

Katja Miettinen.

Katja Miettinen (Brights Learning Finland) mikityksessä ennen puheenvuoroa.

 

Päivä lukuina:

 • Ilmoittautuneita 1 618 henkilöä ja tapahtumaan tuli 1 127 henkilöä.
 • Tapahtumaan pääsi osallistumaan myös
  • Helsingissä Zalandon tiloissa: paikalle tuli 20 henkilöä.
  • Joensuussa Mimmit koodaa toimiston läheisyydessä: paikalle tuli 23 henkilöä.
 • Tyytyväisyyttä mitattiin palautekyselyllä, jossa osallistujilta kysyttiin “saitko ajallesi vastinetta”.
  • Yli 91 prosenttia oli joko tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen tapahtumaan ja sen sisältöön.
  • Palautetta ja kommentteja avataan myöhemmin tässä tekstissä.

 

Kolmas palkinto yhteisön uramahdollisuuksia edistäneelle

Tapahtumassa jaettiin kolmas Mimmit koodaa -palkinto. Palkinnon voitti Ursula Koski Amazon Web Serviceltä. Palkintoperusteet olivat seuraavat:

“Ursula on aktiivinen yhteisömme jäsen, joka on pitkään ja määrätietoisesti edistänyt IT-alalle pyrkivien naisten konkreettista osaamista. Konkreettisina keinoina hän on tarjonnut kollegoidensa kanssa lukuisia workshoppeja, sertifiointiin tähtääviä kouluttavia sisältöjä sekä henkilökohtaista tukea ja kannustusta. Ursula on ihmisenä lempeä, lämmin, välittävä ja haluaa tehdä kaikkensa edistääkseen ja turvatakseen vähemmistöjen asemaa ja mahdollisuuksia teknologian tekijöinä. Palkinnolla kiitimme Ursulaa hänen asettamastaan esimerkistä.”

Tapahtumassa jaettiin myös kunniamaininta Outi Väättäselle Ericssonilta. Kunniamaininta annettiin Outille, jota ei ole nähty Mimmit koodaa -lavoilla, mutta joka kulisseissa työskentelee herkeämättä. Hän on tuottanut oppikokonaisuuksia ja tapahtumia yhteisöllemme sekä kannustanut omassa yrityksessään muita mukaan toimintaan mukaan, omia voimiaan säästelemättä.

 

Susanna Kyllönen ja kolmannen Mimmit koodaa palkinnon saanut Ursula Koski.

Susanna Kyllönen (vasemmalla, edellisen palkinnon saanut) ja kolmannen Mimmit koodaa palkinnon saanut Ursula Koski.

 

Palkinnosta kirjoitti TIVI, Talouselämä, Uusiteknologia.fi, Tekniikka&Talous, Sähköinsinöörit ja Mimmit koodaa -ohjelmaa pyörittävä Software Finland ry.

Päivän puheenvuorot

Linkki puheenvuoroon löytyy puheenvuoron nimestä: sitä klikkaamalla pääset Mimmit koodaa YouTubeen katsomaan kyseistä puheenvuoroa. Mahdollisiin esitysmateriaaleihin pääset klikkaamalla puhujan nimen alta löytyvää linkkiä, jossa mainitaan esitysmateriaalit.

Ensiaskelia ohjelmointiin
Sanna Suoranta | Yliopistonlehtori | Aalto-yliopisto, FITechin puolesta.

Kestävää digitaalisuutta ja digiarkea
Maria Fagerholm | Consultant, Business Platforms | Digia.
Anne Puntari | Head of Sustainability | Digia.
➡️ Siirry tästä esitysmateriaaleihin.

Kuinka tekoäly ja automaatio muuttavat IT-uran alkua?
Lassi Virtanen | Lehtori | Laurea-ammattikorkeakoulu.
➡️ Siirry tästä esitysmateriaaleihin.

Miten luodaan maailmanluokan verkkokauppakokemus?
Ville Partanen | Vice President, Service Development | DNA.
➡️ Siirry tästä esitysmateriaaleihin.

Onnistuneen digitaalisen tuotekehityksen resepti
Sara Kinnunen | Commercial and tribe lead | Terveystalo.
➡️ Siirry tästä esitysmateriaaleihin.

Supervoimanasi uuden oppiminen!
Katja Miettinen | Managing Director | Brights Learning Finland.
Maisa Tuuli | Head of Program Management | Brights Learning Finland.
➡️ Siirry tästä esitysmateriaaleihin.

Terveydenhuollosta teknologiateollisuuteen – kokemuksia alanvaihdosta ja ruuhkavuosista
Anni Haaranen | Delivery Capability Lead | Nokia.
➡️ Siirry tästä esitysmateriaaleihin.

Behind the scenes of product development
Carolina Valdez | Engineering Team Lead | Wolt.
➡️ Presentation materials.

How to use leadership skills in your daily work
Tiina Lahdentausta | Head of Technology | Accountor.
Riikka Sinkkonen | Director, Product Office | Accountor.
➡️ Presentation materials.

Tips and to-dos for junior path
Elena Talieva | SW Engineer | Zalando.
Severi Reivinen | SW Engineer | Zalando.
➡️ Presentation materials.

What does a developer need to know about UX design?
Juanita Kananen | Product Designer | Ericsson.
Salla Rantamäki | Design Lead | Ericsson.
➡️ Presentation materials.

Tapahtuman kaikki puheenvuorot löytyvät Mimmit koodaa YouTubesta, pääset sinne myös alta löytyvästä painikkeesta:

Mimmit koodaa YouTube

 

Tiina Lahdentausta ja Riikka Sinkkonen.

Tiina Lahdentausta ja Riikka Sinkkonen (Accountor).

 

Upeat yhteistyökumppanimme

Mimmit koodaa -yhteisö tapahtumineen on olemassa, jotta yhä useampi nainen oppii uutta, siirtyy kohti monipuolisempia työmahdollisuuksia sekä etenee urallaan.

Lämmin kiitos Academic Work Academy, Accountor, Amazon Web Services, Digia, DNA, Ericsson, FITech-verkostoyliopisto, IBM, Laurea-ammattikorkeakoulu, Microsoft, Nokia, Siili, Terveystalo, Wolt ja Zalando – kiitos, että olette mukana mahdollistamassa Mimmit koodaa ohjelmaa, tukemassa arvojamme ja muuttamassa tulevaisuutta kanssamme.

 

Academic Work Academy, Accountor, Amazon Web Services, Digia, DNA, Ericsson, FITech-verkostoyliopisto, IBM, Laurea-ammattikorkeakoulu, Microsoft, Nokia, Siili, Terveystalo, Wolt ja Zalando.

Academic Work Academy, Accountor, Amazon Web Services, Digia, DNA, Ericsson, FITech-verkostoyliopisto, IBM, Laurea-ammattikorkeakoulu, Microsoft, Nokia, Siili, Terveystalo, Wolt ja Zalando.

 

Kommentteja kevään 2023 tapahtumasta – mikä jäi mieleen?

“Hyvien kontaktien saaminen ja hyvä kannustus verkostuitumaan järjestäjän taholta. Hyviä vinkkejä kurssi ja koulutusmahdollisuuksista. Mielenkiintoisia uratarinoita. Erittäin inspiroivaa nähdä niin monta mimmiä koodaukseen liittyvissä töissä, opiskelussa ja uravaihtoa suunnittelemassa. Mahtavaa suomalaista joukkovoimaa ja voimauttavaa verkostoitumista miesvaltaisella alalla.”

“Tapahtuman fiilis oli huikea: yhteisöllisyys, ilo ja into tuntuivat näytön taakse asti <3”

“Tapahtuma on mukava, hyvä henkinen innostava ja tarjolla oli taas monenlaista innostavaa ja rohkaisevaa sisältöä!”

“Mahtavia esityksiä, empaattinen ote, vertaistukea ja kannustusta, positiivista energiaa. Oli kiva kuulla eri-ikäisten, eri taustaisten naisten tarinoita siitä, miten olivat alalle päätyneet.”

“Aivan loistava ohjelma: sisällöt, puhujat! Suunnittelen alan vaihtoa ja heti aluksi purskahdin itkuun, kun tunsin itseni niin tervetulleeksi… kiitos kaikille järjestelyissä mukana olleille!”

“Lukuisat puheenvuorot vahvistivat ajatuksiani siitä, että olen oikealla tiellä opiskellessani it-alaa ja että alanvaihto on mahdollisuus. Miten paljon onkaan erilaisia uravaihtoehtoja odottamassa.”

“Onhan nää päivät aina vaan niin valtavan innostavia ja inspiroivia! Brella ja kaikki järjestelyt toimi tosi hyvin.”

“Verkostoitumismahdollisuudet, yleinen inspiraatio ja kannustus, useat puheenvuorot sekä erityisesti Zalandon ja Woltin tapahtumat. Jäi sellainen olo, että olen oikealla polulla matkalla koodariksi.”

“Sain ideoita ja ajatuksia siihen, millaisia työtehtäviä voisin tehdä IT-alalla. Verkostoiduin ja kävin hyviä keskusteluja mielenkiintoisten samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa.”

“Jäi tosi hyvä ja inspiroitunut fiilis tapahtumasta, pääsin verkostoitumaan mahtavien ihmisten kanssa. Odotan innolla kuitenkin myös, milloin järjestettäisiin samankaltainen tapahtuma lähitapahtumana, jolloin pääsisi verkostoitumaan myös kasvotusten ihmisten kanssa. Kiitos mahtavasta tapahtumasta!”

“Olen osallistunut aiemminkin mimmien tapahtumiin ja ne ovat helppoja osallistua sen verran kuin itsellä on aikaa ja mielenkiintoa. Kiitos teille järjestäjille!”

“Täysin alan ulkopuolisille mielenkiintoista kuultavaa. Kahvihuone keskustelut olivat myös loistavia. Helppo poimia itseä kiinnostavat aiheet.”

“Tällaiset inspiroivat puheet ja tapahtumat ovat todella tärkeitä! Olen kyllä myös erittäin kiinnostunut paikan päällä tapahtumista, vaikka etäilynäkin tämä toimii oikein loistavasti.”

“Tapahtuman info oli selkeää ja toteutus viimeiseen asti hiottu! Ihan mielettömän hyvä kokemus! Pidetään peukkuja että saataisiin vielä livetapahtuma syksyksi! :)”

“Kerrassaan ihana tunnelma. Inspiroivat puheenvuorot ja vilpitön sekä inhimillinen tapa lähestyä asioita. Koin saapuneeni kotiin. Olin muuten ensimmäistä kertaa mukana ja odotan jo innolla seuraavaa kertaa. Toivottavasti jos live järjestetään niin siinä olisi tämä etämahdollisuus rinnalla. Brella toimi loistavasti.”

“Choice of topics of discussions. Also, well organised event.”

“Awesome event with possibility to listen to many different topics and network with others. The virtual booths were also very nice and the possibility to go listen to specific topics and connect with the interested companies was really awesome!”

 

Akira Ahola, Satu Kainulainen, Paula Lindvall, Rasmus Roiha, Milja Köpsi, Ade Al-Sadani ja Sanna Hyvönen.

Lämmin kiitos mukana olleille koko Mimmit koodaa virtuaalitapahtuman tiimiltä! ☀️
– Akira, Satu, Paula, Rasmus, Milja, Abe ja Sanna.

 

 


 

Sivun yläreunassa olevassa artikkelikuvassa ovat Salla Rantamäki ja Juanita Kananen (Ericsson).

 


 

Suuri Mimmit koodaa -tapahtuma on järjestetty jo keväästä 2018 alkaen ja se järjestetään puolen vuoden välein – keväällä ja syksyllä.

Tähän hetkeen asti tapahtuma on järjestetty yhteensä kymmenen kertaa ja se on toteutettu sekä livetilaisuutena Helsingissä, että virtuaalitapahtumana suomalaista softaa edustavassa Brellassa. Jokaisessa tapahtumassa on aivan alusta saakka ollut 500-1600 kävijää. Kaikki Mimmit koodaa -tapahtumat ovat aina maksuttomia osallistujille, jotta jokaisella on yhtä suuri mahdollisuus osallistua mukaan.

Tutustu Mimmit koodaa tarinaan alta:

Historiikki