‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Webinaari: Saavutettavuus verkkosivuilla – Vinkit ja käytännöt esteettömän käyttökokemuksen varmistamiseksi

· Materiaalit · Webinaari

Tässä tallenteessa tutustutaan saavutettavuus-työkalun avulla saavutettavuustestaukseen ja sen löydöksien kautta opitaan perusteita webin saavutettavuudesta.

Kyseessä on pintaraapaisu ja sisältö soveltuu hyvin kenelle tahansa, joka haluaa ymmärtää enemmän verkkosaavutettavuudesta, toimiipa softan ostajana tai teknisemmissä tehtävissä.

Mitä opit?

Saavutettavuustestauksessa käytetään esimerkkinä Software Finland -sivuja. Software Finland ry on ohjelmistoalan yrityksiä edustava yhdistys ja yksi sen ohjelmista on Mimmit koodaa.

Tallenteessa käytetään ilmaista “Accessibility insights”-Chrome lisäosaa (extension). Voit ladata lisäosan itsellesi, jos haluat testata koulutettavia kohtia myös itse. Lataa lisäosa painamalla tästä >>

Voit seurata opetusta myös osallistumatta itse tekemiseen.

Tapahtuman jälkeen tiedät ainakin nämä

  • Nopea yleiskatsaus saavutettavuudesta.
  • Saavutettavuus Ylellä.
  • Millaisia työkaluja saavutettavuuden testaukseen löytyy.
  • Accessibility Insights -työkalu.

Tapahtuman päätteeksi on varattu aikaa Q&A-tuokiolle.

Puhuja

Tiina Blakley | Software Developer | Yle.

Tiina työskentelee Ylellä kehittäjänä artikkelitiimissä, jossa hän tekee töitä sekä sekä web- että mobiilipuolen artikkeleiden parissa. Lisäksi hän kuuluu Ylen sisäiseen saavutettavuusverkostoon. Saavutettavuus onkin lähellä Tiinan sydäntä ja hän haluaa oppia aiheesta koko ajan lisää.

Tiina on alanvaihtaja, jonka on työskennellyt aiemmin sosionomina järjestökentällä sekä sitä ennen matkailualalla. Hän hyppäsi koodarin uralle Academyn 3kk koodauskoulutuksen kautta vuonna 2018.

Vapaa-ajallaan hän nauttii luonnossa liikkumisesta koiran kanssa ja on palannut nuoruudenaikaisen harrastuksensa cheerleadingin pariin, jossa hän urheilee aikuisten joukkueessa.

 

 

Materiaalit: Tapahtuman diat

 

#MimmitKoodaa tapahtumissa tutustutaan monipuolisesti IT-toimialan aiheisiin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme. Lähetämme osallistumisohjeet ja linkin ennakkoon ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Voit esittää toiveita tulevista sisällöistä laittamalla meiliä osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi