‹ Takaisin Blogit-pääsivulle

Koodaus kiinnostaa, where to start and what to expect?

· Materiaalit · This Is Not a Webinar 2021

Koodaus kiinnostaa, mutta koet olevasi n00b ja et tiedä mitä teet? Mitä koodarit oikeasti tekee? Mitä koodaaminen on?

Onnittelut, olet jo askeleen lähempänä koodaamisen oppimista tätä lukiessasi! Uteliaisuus on yksi tärkeimmistä eteenpäin vievistä supervoimista koodauksen opettelussa.

Me molemmat olemme ennemmin (Tiia) tai myöhemmin (Riina) innostuneet tietotekniikan maailmasta pienten alkusysäysten voimin.

Se sun alkusysäys voi olla kiinnostus oman sovelluksen tai nettisivun tekemiseen, sattumalta vastaan tullut tutoriaali/online-kurssi, jonka myötä palo koodausta kohtaan on syttynyt tai ajan kultaamat muistot yläasteen ATK-tunneilta.

Tapoja koodauksen aloittamiseen löytyy valtavasti ja pyrimme slotillamme tuomaan esille useita erilaisia vaihtoehtoja. Kerromme myös millaista on koodata työkseen ja miksi juuri koodaaminen on se meidän juttu.

PS. Slotti saattaa sisältää myös muutaman rivin koodia!

Ketkä puhuvat aiheesta?

Riina Moilanen on alanvaihtaja, joka löysi tiensä ohjelmistokehityksen pariin #mimmitkoodaa-workshopien ja yhteisön ansiosta. Farmaseutin tutkinto takataskussaan Riina lähti kokeilemaan siipiään IT-maailmassa ja päätyi mukaan AW Academyn Javascript FullStack -kurssille. Nykyisin Riina koodaa Fraktiolla mobiilisoftaa React Nativella TypeScriptin ihmeellistä maailmaa hyödyntäen. Myös webbikehitys ReactJS:llä on lähellä sydäntä.

Avoin mieli, uteliaisuus ja heittäytyminen ovat Riinan supervoimat, joiden avulla hän on päässyt tekemään sitä mitä juuri nyt eniten haluaa: koodaamaan työkseen.

Tiia Nyholm on koodari, joka aloitti 12-vuotiaana koodaamalla koiralleen nettisivut. Fronttikoodaus vei mennessään lopulta mediatekniikan insinöörin opintoihin. Tämän jälkeen Tiia on koodannut työkseen niin radiotalolla, mainostoimistoissa kuin konsulttinakin. Nykyään Tiia toimii konsulttina Fraktiolla ja opettaa reactia Metropoliassa. Parasta koodaustyössä on ongelmanratkaisu ja ahaa-elämykset, joita tulee tuntien googlaamisen jälkeen.