Mimmit koodaa, Fuugin säätiö ja COSS ry järjestävät yhdessä maksuttoman webinaarisarjan, jossa esitellään avointa lähdekoodia ja avoimuutta yleisemmin digitalisaation voimavarana, kilpailutekijänä ja hyvinvoinnin lähteenä. Tilaisuudet ovat tarkoitettu kaikille avoimesta lähdekoodista kiinnostuneille, joilla on halua oppia ymmärtämään avoimen lähdekoodin periaatteita ja keskittää osaamistaan tähän suuntaan. Opit myös miten avoin lähdekoodi voi auttaa sinua työllistymään!

Fuugin säätiö rahoittaa avointa teknologiaa

Hae rahoitusta Fuugin säätiöltä avoimeen lähdekoodiin, datan avoimuuteen tai vaikkapa kansalaisten vapaaseen tietotekniikan käyttöön liittyvään ideaan tai projektiin. Fuugin säätiö tukee myös hankkeita, joiden on vaikea saada rahoitusta muualta, esimerkiksi alkuvaiheessa olevia projekteja, joilla ei ole suoraa kaupallista kannattavuutta. Apurahat ovat tyypillisesti muutaman tuhannen euron suuruisia.

Hakuaika on jatkuva, tee hakemus nyt

Tule mukaan oppimaan avoimesta lähdekoodista!

MITÄ AVOIMESTA LÄHDEKOODISTA TULISI TIETÄÄ?

1.4.2022

Mitä avoin lähdekoodi tarkoittaa ja mitä siitä olisi kaikkien koodaamaan opettelevien hyvä ymmärtää? Tilaisuudessa esitellään avoimen lähdekoodin periaatteita sekä käyttöön ja hyödyntämiseen liittyviä asioita – miten avointa koodia pystyy hyödyntämään, kehittämään ja jakamaan.

Puhujina tilaisuudessa Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry:n toiminnanjohtaja Timo Väliharju sekä Oddy Techin Jukka Leino.

Osallistujat pääsevät esittämään kysymyksiä sekä keskustelemaan aiheesta.

Linkki webinaarin esitysmateriaaliin

AVOIMELLA KOODILLA TÖIHIN

6.5.2022

Avoin lähdekoodi on nostanut asemaansa ja tämän vuoksi myös työnhaussa on hyvä tuoda osaamistaan tällä alueella esille – mutta miten? Mitä avoimen maailman osaamista yritykset arvostavat? Entä miten tuon osaamistani avoimesta lähdekoodista esille CV:ssäni? Tilaisuudessa kuullaan yritysten näkemystä asiasta – puhujina Mikko Lampi Metatavulta sekä Mikki Aalto-Ylevä Haltulta.

Osallistujat pääsevät esittämään kysymyksiä sekä keskustelemaan aiheesta.

Webinaarimateriaali #1

Webinaarimateriaali #2

 

 

OSAKSI AVOIMEN LÄHDEKOODIN YHTEISÖJÄ

20.5.2022 klo 12-13

 

Avoimessa lähdekoodissa keskiössä ovat kehittäjäyhteisö ja sen toiminta. Yhteisön aktiivisuus toimii usein mittarina käytettävälle ohjelmistolle – onko taustalla aktiivinen yhteisö, kehitetäänkö ohjelmistoa aktiivisesti ja hoituuko bugikorjaukset. Entä miten sitten näihin yhteisöihin pääsee osaksi? Tästä aiheesta kertomaan saadaan Sanna Jokela Gispolta.

Osallistujat pääsevät esittämään kysymyksiä sekä keskustelemaan aiheesta.

Webinaarimateriaali #1 – Fuugin esittely

Webinaarimateriaali #2 – Avoimen lähdekoodin yhteisöt (Sanna Jokela)

DRUPAL – KÄYTETYIMPIÄ AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOJA

2.9.2022 klo 12-13

Drupal on avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintajärjestelmä, jonka monipuolisuutensa ja joustavuutensa ansiosta Drupal soveltuu erityisen hyvin laajojen ja vaativien verkkopalvelujen alustaksi. Drupalia onkin sanottu yhdeksi maailman suurimpia avoimen lähdekoodin projekteja.

Aiheesta lisää saamme kertomaan Marika Lähteen Druidilta.

Webinaarimateriaali #1 – Fuugin esittely

Webinaarimateriaali #2 – Drupal, Marika Lähde

ODOO – KÄYTETYIMPIÄ AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOJA

9.9.2022 klo 12-13

Avoimen lähdekoodin toiminnanohjausjärjestelmistä yksi tunnetuimpia järjestelmiä on ODOO, josta puolestaan saapuu kertomaan Karoliina Nisula Tawastalta. Karoliinalla on kokemusta Odoo-pohjaisten toiminnanohjausratkaisujen kehittämisestä niin yrityksille, oppilaitoksille kuin järjestöillekin.

Osallistujat pääsevät esittämään kysymyksiä sekä keskustelemaan aiheesta.

Webinaarimateriaali #1 – Fuugin esittely

Webinaarimateriaali #2 – Odoo, Karoliina Nisula

Karoliinan blogiteksti

WORDPRESS – KÄYTETYIMPIÄ AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOJA

16.9.2022 klo 12-13

WordPress on maailman suosituin kotisivualusta – 43% sivustoista on rakennettu WordPressillä. WordPress-sisällönhallintajärjestelmä on yksi tunnetuimpia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja siitä kertomaan saapuu Pekka Kortelainen Seravolta.

Tilaisuudessa saat kattavan kuvan WordPressista, sen ominaisuuksista sekä mahdollisuuksista. Lisäksi sinulla on mahdollisuuden vaikuttaa webinaarin kulkuun esittämällä kysymyksiä ja osallistumalla keskusteluun!

Webinaarimateriaali #1 – Fuugin esittely

Webinaarimateriaali #2 – WordPress, Pekka Kortelainen

Linkkivinkit

Avoin lähdekoodi digitalouden ytimessä

Avoin lähdekoodi on digitalouden moottori. Koko Internet perustuu avoimeen lähdekoodiin, avoimiin standardeihin ja avoimeen innovaatioon. Maailma ilman avointa teknologiaa ja ajattelua olisi maailma ilman Internetiä.

Fuugin säätiö tukee avoimen teknologian tutkimusta, tiedonvälitystä, opetusta sekä yleishyödyllistä kehittämistä. Tehtäväänsä toteuttaakseen säätiö myöntää apurahoja ja avustuksia, harjoittaa tiedotustoimintaa ja osallistuu tarkoitusta tukevien koulutuksien sekä muiden tilaisuuksien järjestämiseen.

Coss ry

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry edistää avoimen lähdekoodin ja avoimien teknologioiden hyödyntämistä niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla. COSSin tavoitteena on olla jäsenineen tunnetuin ja tunnustettu avoimen lähdekoodin toimija Suomessa. Toiminta perustuu laaja-alaiseen yhteistyöhön, verkostojen luomiseen ja viestintään. COSS toimii puolueettomana kumppanina erilaisissa hankkeissa asiantuntijan roolissa